(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK KONUYA EL ATTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, içme suyu şebekesinin bazı bölgelerinde oluşan “Koku Sorunu”na ek tedbirler alındığı bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, son üç aydır aşırı yağışlar olmaması nedeniyle Kızılcapınar Barajı’ndaki su seviyesinin giderek düştüğünü belirtti.

 Koca, hava sıcaklığına bağlı sudaki ısınma da etkisiyle, özellikle şebeke sonlarına denk düşen ve sirkülasyonun az olduğu bölgelerde sularda koku oluştuğunu savunarak, şunları kaydetti:

“70 günden beri barajı etkileyecek güçlü bir yağış olmadı. Su seviyesi her gün düşüyor. Suda sıcaklık da arttı. Bölge mangan açısından zengin. Bir süredir bu sorun yaşanıyor. Aldığımız önlemlerle bir yere kadar baskıladık. Düzeyi burada tutuyoruz. İnsan sağlığı açısından bir zararı yok, içilebilir nitelikte. Belli bölgeler bu kokudan etkileniyor. Suda çorak kokusu oluşuyor. Ereğli’nin genelinde söz konusu değil. Koku, şebeke sonlarına yakın su sirkülasyonunun çok olmadığı yerlerde etkili oluyor.

PROBLEMİ DSİ KABUL ETTİ

Aktif karbon dozlamaya başladık. Bu kısmen etkili oldu. Temelde yapılması gereken ozon tesisi kurulması. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık DSİ’ye gerekli girişimleri yaptı. Bunun bir problem olduğunu DSİ kabul etti. İlave ozon tesisi yapılması bütçeye alındı. 5 milyon liralık kaynak ayırması sağlandı.  Şu anda proje hazırlanıyor. En kısa sürede hayata geçmesi için çalışıyoruz. Tamamlandığında bu tip sorunlar yaşanmayacak. Kökten çözüm için bu tesisin yapılması gerekiyor.

Bu aşamada da uzmanlarla işbirliği yaparak gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bizim tahlillerimizin yanı sıra İlçe Sağlık Grup Başkanlığı da sulardan örnek alarak tahlil yapıyor. Konunun sağlık açısından hiçbir sorun oluşturmadığı tespit edildi.”




Bu sayfayı yazdır

18.09.2020 11:57:23

Bu haber 1281 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.603

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri