(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SİZE MİNNETARIZ...

EREĞLİ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde tören düzenlenecek.

İlçe Kutlama Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 10.30’da Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak, Saygı Duruşunda Bulunularak, İstiklal Marşı okunacak.

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ardından tamamlanacak torön sonrası, saat 10.45’de protokol üyeleri İnönü Parkı girişindeki Şehitler Anıtı’na karanfiller bırakacaklar.

Etkinlikler, Şehit Kabirlerini ziyaret ile tamamlanacak.

ÇORUMLUOĞLU'NUN KUTLAMASI

Bu arada, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, mesajında, Türk milleti için, Şehitlik ve gaziliğin, vatan sevgisini, Milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan, ulaşılabilecek en yüce makamlar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“ Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan kahramanlarımız, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir.Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz,Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yapmış, gazilik mertebesine ulaşmış kahramanlarımız en büyük gurur kaynaklarımızdandır.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimize saygılarımı sunuyorum.”

MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ’IN MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal demirtaş, " Sakarya Meydan Muharebesi´nin kazanılmasının ardından TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ ünvanının verildiğini hatırlattığı mesajını şöyle sürdürdü:

“Tarihimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için verilen destansı mücadelelerle doludur. Bu mücadelelerin kahramanları şüphesiz ki şehitlerimiz ile gazilerimizdir. Bu vatan için canlarını siper eden şehit ve gazilerimiz, milletimizin geçmişten bugüne ödün vermediği bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun en değerli simgeleri olarak tarihte yerlerini almıştır. Büyük zaferlerin mimarı, kahraman şehit ve gazilerimizin bu vatan için yaptıklarını aklımızdan çıkarmadan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize hak ettikleri yaşamı sürdürebilecekleri ekonomik ve sosyal koşullar eşit bir şekilde tanınmalıdır. Bu bilinçle onur ve gurur kaynağımız olan şehit ve gazilerimize sahip çıkmak vatanseverliğimizin gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk´e ‘Mareşal´ ve ‘Gazi´ unvanlarının verilişinin 99´uncu yıldönümünü ve Gaziler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize de minnet ve saygılarımı sunuyorum."

 

 

POSBIYIK’IN MESAJI

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Canları pahasına ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaşan, bu uğurda ölümü göze alan kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Bugünleri borçlu olduğumuz gazilerimizin mücadeleleri asla unutulmayacaktır. Bir ülke düşününki şehitlerini anmaz, gazilerine gereken saygıyı göstermezse o ülke birliğini, beraberliğini ve vatan sevgisini kaybeder. Şanlı tarihimizde her zaman gazilerimizle övündük ve övüneceğiz. Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Gazilerimizin ailelerine, yakınlarına saygılarımı sunuyor, yaşam koşullarının iyileştirilmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi ve yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum. Yeni genç nesillerin, vatanseverlik ve kahramanlıkla bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğinden hiç kuşkum yok.

Ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu oluğumuz tüm kahramanlara şükranlarımı sunuyorum.”




Bu sayfayı yazdır

18.09.2020 11:36:16

Bu haber 893 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.023.826

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
806 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri