(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERTUĞRUL GÜNDEME TAŞIDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Eşlem Ertuğ Ertuğrul, Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı süresinde, iktidar tarafından bankalara olan kredi borçların ertelenmesine yönelik duyurulara rağmen vatandaşların yüksek faizlerle karşı karşıya bırakıldığını bildirdi.

Ertuğrul, yazılı açıklamasında, ülkenin en büyük sorunlarının başında asgari ücretle çalışanların yaşam sorununun geldiğini savundu.

Bugünkü asgari ücretle geçinmelerinin mümkün olmadığını, bunun sonucunda da yüksek oranda borçlanmaya gidildiğini ileri süren Ertuğrul, açıklamasında şunları kaydetti:
“Diğer yandan ücretsiz izne çıkarılan işçilere de İŞ-KUR’dan belirlenen aylık bin168 lira mutfak masrafını dahi karşılamıyor. Çalıştıkları dönemde (2020-2300 lira arası) asgari ücret alan bu işçiler, hak ettiklerinin çok altındaki bu maaşla bile zaten geçinemiyorlar. İlçemizde bazı işçilerimize bu ödenek verilmediği gibi ücretsiz izne çıkarılmalarına sigorta primleri ödenmediği için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işlemleri durduruluyor. Bir yandan hayatlarını idame ettirmek, diğer yandan da borçlarını ödemek zorunda kalacak olan bu emekçiler, bir de sigorta primi eksikliği yaşayacaklar. Bu yetmediği gibi işçilerimizin ücretsiz izin süreleri, işveren tarafından herhangi bir mazeret bildirilme zorunluluğu olmadan uzatılabiliyor. Bu adalet değil, hak gaspıdır. Türkiye gibi çağdaş bir ülkeye, emekçilerine böylesine çirkin uygulamalarla yaklaşmak hiç yakışmamaktadır.  Emekleriyle, alın terleriyle çalışan bu insanları, konu-komşularının ve akrabalarının yardımlarına muhtaç hale getiren iktidar partisi yöneticilerini uyarıyoruz; elinizi, emekçilerin yakalarından çekin. Alın teriyle oynamayın.”

FAHİŞ FAİZ ORANLARIYLA

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, yaşanan Covid-19 Pandemi sürecinde kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin gelişmeleri ise şöyle değerlendirdi:
“Pandemi dönemi boyunca, bankalara kredi borcu olan işçilerin bu borçlarının, belli bir süreyle ve faizsiz olarak ertelenebileceği duyurulmuştu. Ancak yapılan bütün ertelemelerde, banka borcu olan insanların fahiş faiz oranlarına maruz bırakıldıkları da ortadadır. Devlet, emekçilerini kendisine borçlu hale getirdiği gibi, mevcut banka borçlarını da katlayarak, o bankalara karşı insanını çaresiz hale düşürmüştür. Bu durum da, borcu borçla kapatma bahtsızlığını insanların karşısına çıkarmıştır. Bütün bu olumsuzluklar karşısında emekçilerimizin haklarını savunmak ve bu hakların takipçisi olmak her CHP’linin görevidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bu; ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü için de çok önemlidir. Biz, her evde huzurun, bereketin olmasını istiyoruz. CHP olarak bu bizim temel hedefimizdir.”




Bu sayfayı yazdır

13.09.2020 11:48:11

Bu haber 1155 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.141

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
397 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri