(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YÜRÜYEREK GELDİLER...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanlığınca, CHP’nin kuruluşunun 97. Yılı kutlandı.

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHp İlçe binasından hareketle partililerle birlikte yürüyerek geldiği Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Anıt’a çelenk koydu.

Ertuğrul, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, CHP’nin, kurulduğu günden itibaren çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunu savundu.

CHP’’nin, ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, Kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan parti olduğunu belirten Ertuğrul, şöyle dedi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, sahip çıkıp yarına taşıyanların, adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup, adaleti sağlayanların; hak, hukuk adalet diyenlerin ve bu yolda yürüyenlerin partisidir. Dünyadaki ve coğrafyamızdaki savaşlar, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partimizin ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.Partimizin en yeni üyesinden, en eski üyesine kadar biz CHP’liler, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki partimiz, Türkiye’nin birleştirici gücü, mutlu yarınlar için de umudumuzdur."

Belediye Başkan Vekili CHP Belediye Meclis Üyesi Tarkan Adik, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Saymanı Emin semih Özkök, bazı belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ile partililerin katıldığı törenin ardından Anıt önünde hatıra fotoğrafları çektirildi.

DEMİRTAŞ’IN MESAJI

Diğer yandan, CHP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

CHP Zonguldak MilleTvekili Ünal Demirtaş, yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

“9 Eylül; inanç, azim ve karalılıkla verilen kurtuluş mücadelesi sonunda, vatan topraklarının düşman işgalinden, destansı bir mücadele ile kurtarıldığı çok önemli bir tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı, 9 Eylül 1922’de zaferle taçlanmıştır. Halkına güvenen, tüm olumsuz koşullara ve yokluğa rağmen kurtuluş inancını yitirmeyen Mustafa Kemal Atatürk, beraberindeki silah arkadaşları ile Milli Mücadele sürecinde destan yazmış, Sevr’i parçalayıp tarihin çöp sepetine atmış, Türkiye’yi de siyasal açıdan inşa sürecini başlatmıştır. Bunun ilk adımı olarak da büyük zaferin 1’inci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi" sözleri ile CHP tarihteki sarsılmaz yerini almıştır.”

POSBIYIK’IN MESAJI

Karadeniz Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, sosyal siteden, “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!” başlığa altın yayınladığı mesajında, "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum. Bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, eşitlik, hak ve hukuk mücadelesi verenleri saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

TEKİN’İN MESAJI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, kutlama mesajında özetle şu görüşlere yer verdi:

“Büyük Önder Atatürk’ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan, Türkiye’nin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin güvencesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, neredeyse bir asırlık bir çınar olarak, birikimi ile Türkiye tarihine önemli izler bırakmıştır. Bugün de ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin çağdaş öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi, düşüncelerini yüklendiği tarihi misyonu ile kararlı adımlarla geleceğe taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin her adımında adımları olan ve Türkiye'deki bütün dönüşümlerde imzası olan bir siyasi partidir. Bu siyasi parti Mustafa Kemal Atatürk tarafından benim iki büyük eserim var, bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyerek aslında Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini bizlere emanet etmiştir.”

 




Bu sayfayı yazdır

9.09.2020 11:44:18

Bu haber 729 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.038

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri