(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİSİKLET ÖLÜMLERİ SON BULSUN!!!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Karadeniz Ereğli Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneğince (EDOBİS) 81 İl’de başlatılan “Bisiklet Ölümleri Son Bulsun” eylemine destek verildiği bildirildi.

EDOBİS Dernek Başkanı Yekta Lafçı, Ankara Bisiklet Dostları (Abidos) tarafından başlatılan ve 81 İl’de gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, ilçedeki bisikletçiler ve eşlerinden oluşan 50 kişilik grubun, doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinliğe katılan aileler, Kayalıdere Şelaleri güzergahına gerçekleştirdikleri gezide günü gönüllerince eğlenerek geçirirken, aynı zamanda bölgedeki doğal güzellikleri de yerinde görmüş oldular.

ABİDOS’TAN AÇIKLAMA

Diğer yandan, Abidos, yaptığı yazılı açıklamada, trafikte ölümlü bisiklet çarpmalarını sonlandıracak önlemlerin en kısa sürede alınmasını, alınacak önlemler için işbirliği yapmak üzere seslerini Ulusal ve bölgesel karar vericilere duyurmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Son dönemlerde oldukça artan bisikletliye çarparak ölümüne sebebiyet verilmesi, başta bisikletlilerin ailesi ve yakın çevresi olmak üzere herkesi derinden üzdüğü görülmektedir. Bunların çoğunluğu araç sürücülerinin hatalı kullanımı (aşırı hız, dikkatsizlik, son dönemlerde alkollü araç kullanımı vb.) ve diğer taraftan altyapı eksikliği ve mevzuatın yeterli olmamasından kaynaklanmaktadır. Artan bisikletli ölümlerine ‘Dur’ demek, güvenli bisiklet kullanımı önlemlerinin alınması için dikkat çekmek istiyoruz. Bisiklet de bir trafik aracıdır: İnsan gücü ile gittiği için ucuz, sağlıklı ve sürdürülebilirdir. 2918 Nolu Karayolları Trafik Kanununa göre; bisikletliler varsa bisiklet yolunu, yoksa araç yolunun en sağ şeridini kullanırlar ve geçiş önceliğine sahiptirler.”




Bu sayfayı yazdır

2.08.2020 17:19:34

Bu haber 2670 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 43 kişi online
Toplam ziyaret : 84.981.250

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
TRAFİK PUSUDA! / GEÇ BİLE KALDINIZ!


Devamını oku »

21.10.2025 15:14:53 tarihinde yazıldı
554 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
ÜZÜLMEZ VADİSİ DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLSİN


Devamını oku »

29.10.2025 09:14:59 tarihinde yazıldı
121 kez okundu



OP.DR.RABİA BAŞER AÇIKGÖZ { UZMANINDAN... }
Kadınların Sessiz Estetik Devrimi: Genital Estetik Artık Gizli Kalmıyor!


Devamını oku »

23.07.2025 17:13:09 tarihinde yazıldı
4656 kez okundu


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri