(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAYRAMLAŞAMADIK!!!

EREĞLİ

Dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) Salgını, Kurban Bayramı’nın ‘Bayramlaşma Geleneği’ne engel oldu.

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının yaptığı görüşme sonrası alınan ‘Bayramlaşmama’ kararı, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde de uygulandı.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu tarafından kamuoyuna yapılan duyuruyla birlikte, protokolün halk ile bayramlaşması gerçekleştirilemedi.

Aynı zamanda, özellikle ev ziyaretlerinin gerçekleştirilmemesi, el öpme dahil yakın mesafede bulunulmaması uyarılarında da bulunuldu.

Bunun yanı sıra Bayramlaşma, daha çok sosyal medya, cep telefonu ile mesaj ve video görüntüleriyle yapılması tercih edildi.

BALBALOĞLU VİDEO İLE…

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, sosyal medyada yayınladığı video ile halkın bayramını kutladı.

 

ZONGULDAK’TA DAR KAPSAMDA

Zonguldak merkezde ise söz konusu COVİD-19 salgını nedeniyle bayramlaşma programı ‘dar kapsamda ve kısa süreli yapılması kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla bayramlaşma programı olabildiğince kısa ve dar çerçevede tutuldu.

Buna göre, Polisevi’ndeki İl Emniyet Müdürlüğü Bayramlaşması saat 11.00-11.30, İl Jandarma Komutanlığı’ndaki bayramlaşma da 11-35’de yapılması kararlaştırıldı.

VALİ TUTULMAZ’IN MESAJI

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Toplumsal yaşantımızda büyük değeri ve anlamı olan bir Kurban Bayramına daha Milletçe erişmenin sevinç, heyecan ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.  Bayramlarımız Millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en üst düzeyde idrak edildiği, yaşandığı, güç kazandığı, mutluluk, sevinç ve huzur vesilesi anlamlı günlerimizdendir.  Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaştığımız, her türlü olumsuzluklardan uzak geçmesini temenni ettiğimiz mübarek Kurban Bayramında saygıdeğer halkımızın, Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en kalbi duyularımla kutluyor; sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam dileklerimle saygılar sunuyorum.”

CHP’Lİ KADINLARDAN...

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik mesajları vererek, şunları kaydetti:

“Bu yıl ise resmî ve dinî bayramlarımızı, dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla, genel olarak birbirimizden uzakta, eski buluşmalarımızdan uzak bir hava içinde kutlayabiliyoruz. On binlerce insanın ölümüne sebep olan salgın, insanoğlu için her şeyin başının sağlık olduğu gerçeğini bizlere bir kez daha hatırlattı. Dolayısıyla da bizim için bu bayram öncesinde dile getirilecek ilk temenni, siz değerli vatandaşlarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olması. Birbirimizden, sevdiklerimizden uzakta geçirmek zorunda kalsak dahi, mübarek Kurban Bayramı’nın hepimize, anılarımızın en güzel ve unutulmaz sayfalarını hatırlatan buluşmalarımızı, gönül diliyle yaşamayı nasip etsin. Nice güzel bayramlara ulaşmak dileğiyle, şahsım ve Kadın Kolu üyelerim adına Karadeniz Ereğli’miz, Zonguldak’ımız ve ülkemizin bayramlarını kutluyorum.”

AİLELER BAYRAMLAŞTI

Covid-19’un engel olduğu toplu bayramlaşma aynı hanede yaşayanlara ise yansımadı.

Aynı hanede birlikte yaşayan ailelerde, küçükler büyüklerin ellerini öperken, büyükler de miniklerin yanaklarını öpmeyi ihmal etmediler.

Hakimiyet Yalın Grubu Sahibi Fikri Kapan da, elini öperek Bayramını kutlayan torunu Duru Ayten’i yanaklarından bol bol öptü.

 




Bu sayfayı yazdır

31.07.2020 11:54:31

Bu haber 1480 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.626

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri