(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERTUĞRUL'DAN TEPKİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Fındık Fiyatına” tepki gösterdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre Ertuğrul, Eroğan’ın Giresun kalite fındık fiyatını 22 lira 50 kuruş, Levant kalite fındık fiyatını ise 22 lira olarak açıkladığını belirtti.

CHP olarak fındık fiyatlarının ‘hasattan önce’ ve rekolte düşüklüğü nedeniyle de 25 lira olması taleplerinde bulunduklarını hatırlatan E8rtuğrul, şunları kaydetti:

“Bunlardan fiyatın hasattan önce açıklanması talebi yerine gelmiştir. Ancak açıklanan fiyatlar rekoltenin nerdeyse yarı yarıya düştüğü bir sezonda beklentinin çok altında gerçekleşmiş, hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu fiyatlar taban fiyat değil tavan fiyattır.  Bu fiyatlar üreticimizin yüzünü güldürmemiş aksine endişeye sevk etmiştir. Çünkü borç içindeki üretici özellikle Bankalara olan borcunu ödeyebilmek için ürününü peşin satmak isteyecek ve tüccarlara yönelecektir. Bu şekilde fiyatlar açıklananın altına düşecek üreticinin kazancı düşük kalacaktır. Üreticinin daha fazla mağdur olmaması, tüccarın insafına kalmaması için TMO peşin fiyatına fındık almalı ve hatta üreticinin ayağına giderek ürün almalıdır. Çünkü TMO ya fındık getiren üretici randıman, nem gibi nedenlerden ürünü geri çevrildiğinde küsmekte tekrar TMO ya kadar gitmeye çekinmektedir. Alaplı İlçesinde bulunan TMO Özellikle Ormanlı  Beldesi ve Bayat köyü gibi merkezlerde alım ofisleri oluşturmalıdır. Yine TMO 22 liraya aldığı fındığı ileriki dönemde daha yüksek fiyata sattığında farkın bir kısmını üreticiye  prim olarak yansıtmalıdır. Aksi takdirde milli bir serveti büyük firmalara peşkeş çekmeye  uluslararası kartelin çıkarlarına  hizmet etmeye devam edersiniz. Fındık için emeğini harcayan, alın terini döken ve geleceğini fındığa bağlayan üreticimiz bunun  altında kalmaz.

Bu gelişmeler ışığında yine de bereketli ve sağlıklı  bir hasat, kazançlı bir fındık sezonu diliyorum.”




Bu sayfayı yazdır

30.07.2020 13:02:47

Bu haber 1318 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
30.07.2020 13:08:19
Poyraz diyor ki;

Sanki kendileri çok doğru şeyler yapıyorlar.eregli belediyesi taşeron işçilere 75 tl bayram harçlıklarını bile yatırmadı.kadroluya memura 3000 bin civarında ikramiye yatırdı.yazik degilmi belediyenin asil kahrını çeken taşeron işçilere.sadece şov yapıyorsunuz.yaziklar olsun.bu konuyu haber yapmayan medyatava yazıklar olsun




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.098.100

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri