(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YEŞİL ‘KARARLIYIZ’ DEDİ

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, “şu an için kıdem tazminatı konusu rafa kaldırıldı. Ama henüz bitmiş değil” dedi.

GMİS Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşil, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde çalışan madencileri ziyaret etti.

Yeşil, Yeni Servis Kuyu başında madencilere hitaben yaptığı konuşmada, Kıdem Tazminatı konusunun 45 gün boyunca ülke gündemini meşgul ettiğini belirtti.

Türk-İş öncülüğünde verilen toplantılarda, mücadele kararı verdiklerini hatırlatan Yeşil şunları kaydetti:

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Yaptığımız çalışmalarda önce sosyal medyadan kıdem tazminatımıza yapılan saldırıya karşılık verdik. Sizler de destek verdiniz. 81 ilde il temsilcilerinin basın toplantılarıyla, basın açıklamalarıyla tepkimizi gösterdik ve Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın dik duruşu ve destek veren sendikalar ve konfederasyonların da sayesinde şu an için kıdem tazminatı konusu rafa kaldırıldı. Ama henüz bitmiş değil arkadaşlar. Bizim her daim birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermemiz lazım.  Bu anlamda kapıyı açık bırakmamız lazım. Kıdem tazminatımızın kırmızı çizgimiz olduğunu, kıdem tazminatının geleceğimiz olduğunu, kıdem tazminatımızın oğlumuzun damatlığı, kızımızın gelinliği olduğunu kimse unutmasın. Bizler şu an uygulanan kıdem tazminatında hesaplamaların 30 gün üzerinden yapılmasına razıyız. Bunun dışında bir talebimiz olmadı. Bu hükümetin kıdem tazminatının ismini değiştirerek önümüze getirdiği bir formüldü. Ama çok şükür sizlerin de desteği ile sendikaların dik duruşuyla, Ergün Atalay Başkanımızın dik duruşuyla bu tehlikeyi şimdilik savuşturduk.”

Geçtiğimiz günlerde TTK’ya bağlı Kandilli ve Üzülmez maden ocaklarında yaşanan kazalarda yaşamını yitiren maden işçileri ile, trafik kazasında Şehit olan askerlere Allah’tan Rahmet dileyen GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, madencilerin Kurban Bayramını da kutladı.

GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız da, Dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının bölgeyi de ciddi şekilde etkilediğini belirterek, “30 Mart itibarıyla üretime ara verdik. Bu süreçte ocakların açık kalması amacıyla çalışan arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 1 Haziran tarihi itibarıyla üretime yeniden başladık ve devam ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve şube yöneticileri hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

29.07.2020 17:24:13

Bu haber 749 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.345

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
244 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri