(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GEREKİRSE KİRALIKLAR SATILACAK!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçede hayata geçirmeyi planladıkları Kent Meydanı’na mali kaynak sağlamak amacıyla, belediyeye ait bazı kiralık emtiaların satılabileceğini bildirdi.

Posbıyık, ilçede bazı projelerin tanıtımı amacıyla Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde, düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Ereğli’nin her şeyin en iyisine layık olduğunu ancak eksiklerin de bulunduğunu söyledi.

Eksiklerin giderilmesi için hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Posbıyık, şöyle dedi:

ÇİLEK KAFE İHALEYE ÇIKACAK

“Su ürünleri kooperatifine Halk Kafe adı verdik ve ihaleye çıktık. Burası hizmete girdikten sonra Çilek Kafe’yi ihaleye çıkacağız.  AB’ye üyelik süreci içinde AB süreci olmayı başarmış, parlamento ödülü almış bir kent. Bu düşüncelerimizle Ereğli’yi geliştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda sahilin denize doğru büyümesiyle ilgili bir proje gelecek. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız hatta bakanlarımız bunu destekliyorlar. Onda da son noktaya geldik diyebilirim.

ESKİ BELEDİYE BİNASINDAKİ ÇALIŞMA

Eski Belediye binası altında bir roma hamamı çıkmış, bu hamam tarihsel açıdan çok önemli. Bunun koruma Kurulu’ndan geçirilmesi çok daha önemliydi. Bu sağlandı ve yapılacak yeni bina ile Kente çok güzel bir ortam yaratılacak. Bir Kültür Merkezi oluyor. Alt kısımdaki (tarihi) hamam gözükecek.

22 yıllık belediye başkanıyım şu anda, Heyecanlıyım çünkü projeler beni çok heyecanlandırıyor.

KENT MEYDANI PORJESİ

Ereğli’nin trafik keşmekeşinden kurtulması için ve rahat nefes alması için olması gereken çok önemli proje Kent Meydanı Projesidir. Kent Meydanı Projesine çok önem veriyoruz. Burada, Kent Meydanı dediğiniz zaman sadece bir rahatlama alanı değil, aynı zamanda 5 katlı bir otopark, yol altında ticaret merkezi ve Dev bir Belediye Binası ile birlikte yaklaşık 80 yıl milyon liralık bir proje. Ama ilk etapta belki otopark ve Kent Meydanı yapılıp, Belediye binası arkasından ilave edilebilir.

GEREKİRSE KİRALIKLARI SATACAĞIZ

Ama çok kesin kararlıyız. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte, Allah sağlık verirse arkamda bir eser bırakmak için şartlar ne olursa olsun Kent Meydanını ilaheye vereceğiz ve yapacağız. Gerekirse Belediyenin bazı kiralık emtialarını satacağız. Belediyenin kiralık evleri vardır, özel teşebbüste olsa çok iyi fiyatta kiraya verir. Belediye yada hükümette olursa çok ucuza kiraya gider.

NARGİLE EVLERİ DE SATILABİLİR

Mesela, Genel Müdürlük Binasına doğru giden (Uzun Kum Caddesi) nargile evlerinin her biri 500-600 milyar (bin) liraya hava parasıyla devredilir. Belediye de ağzını açar, bakar! Gerekirse bunları da nakde çevirmek suretiyle çok kararlıyız, bu Kent Meydanını yapmak istiyoruz.

TRAFİK KEŞMEKEŞİNDE TAVİZ YOK!

Aynı zamanda bu proje ile birlikte trafik konusunda da Teknik Üniversite ile bir anlaşmamız var. Onun üzerine de veriler toplanıyor. O verilerle birlikte bize verilecek projeye göre Karadeniz Ereğli’de trafik sorununa son vereceğiz. Geçtiğimiz dönem belediye başkanlığımda denemeler yaptık, halk isyan etti. Daha doğrusu esnaflar ‘böyle para kazanmamız zor’ dediler, taviz verdik. Tekrar eski haline döndük. Bu sefer taviz falan, filan yok. Yani, üniversite proje olarak bize ne verdiyse hiçbir taviz vermeden uygulamaları İnşallah yapacağız.  Öyle zannediyorum ki Ereğli’de güzel bir atılım olacak.”

Posbıyık, açıklanacak projelerle ilgili katılımcıların da görüşlerini almak istediklerini, bu görüşleri hazırlayanlara sunacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda, Kent Meydanı Projesi hakkında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Sinan Mert Şener, eski belediye Binası projesi ile ilgili de Mimar Kumru Apaydın Altınkök, katılımcılara bilgiler aktardı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hüseyin Sami Uyar, bazı belediye başkan yardımcılarının da izlediği toplantıda Posbıyık, sunumda bulunan Şener ile Altınkök'e çiçek takdim etti.




Bu sayfayı yazdır

3.07.2020 18:30:06

Bu haber 1936 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
03.07.2020 23:21:16
Talat Özbay diyor ki;

Bence yeterince bu şehire iz bıraktın sayın büyük başkanım bu kent meydanına yapılacak olan proje Ereğli’ye bir güzel bi iz bırakacaktır rabbim sana uzun ömür versin sen varken herşeyi tam sen yokken hiçbirşeyi olmayan biriyim bn K D Z Ereğli’m






Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.440

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri