(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TUTULMAZ NET KONUŞTU!

Zonguldak Valisi Tutulmaz, çalışmalarda kamu anlayışını önemsediğini belirterek, “kamu anlayışım, başarının temelinde kamunun iyi çalışması gerektiğini düşünen bir yapım var. Bu yönüyle ilçelerimizi daha sık gececeğiz, daha sık arazide olacağız, kamuyu daha sık denetleyeceğiz” dedi.

EREĞLİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinde Zonguldak’ın başlangıçta yaşadığı sıkıntılı günleri geride bıraktığını söyledi.

Vali Tutulmaz, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Ereğli İlçesindeki Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde basın ile tanışma toplantısında yaptığı konuşmada, herkesin farklı görüşlere sahip olabileceğini ancak Zonguldak ortak paydasında birleşilmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

DAHA SIK DENETLEYECEĞİZ

Yönetim anlamında bir ilin neye ihtiyacının olup olmadığını anlayabilmek için tanımak lazım. Problemlerini de tanımak ve nelerle çözüm bulunabileceği yönünde kafa yormak lazım. Bunun için de daha zaman erken. Ancak şunu söyleyebilirim. Kamu çarkının baştan sona iyi çalıştığı bir dönem olarak İnşallah atlatırız diye düşünüyorum. Önceki arkadaşlarımın gayret ve çabalarına herhangi bir halel de getirmek istemem ancak kamu anlayışım, başarının temelinde kamunun iyi çalışması gerektiğini düşünen bir yapım var. Bu yönüyle ilçelerimizi daha sık gececeğiz, daha sık arazide olacağız, kamuyu daha sık denetleyeceğiz. Bunun sonucunda da İnşallah bölgemize daha iyi bir kamu hizmeti anlayışı getireceğiz. Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını ön planda tutacağız.

SEVGİ DİLİ KONUŞMALIYIZ

Zonguldak’ın kendine has özellikleri var, artıları, eksileri var. Bizim de bunları bir ortamda artıları ön plana çıkarıp, sıkıntıları azaltmaktır. Şu anda, şunu şöyle yapabilecek konumda değilim, biraz daha görmemiz lazım. Şu anda tanımaya çalışıyoruz. Zonguldak paydasında birleşmemiz lazım. Sevgi dili konuşmamız lazım. Nefretle, olumsuzluklarla moral bozucu işlerle çok uğraşmamamız lazım. Sevgi dili kullanarak, ‘Zonguldak’ı nasıl daha ileriye götürebiliriz’e kafa yormamız lazım.
Turizm, pazarlama sanatının bir başka yönüdür. Eğer biz bunun piarını iyi yaparsak her şey turizmin bir parçası olur. Tabi burada her şeyin valilikten, devletten beklenmemesi gerekir. Bu şehrin ortak dinamizmlerini birleştirmek lazım.”

COVİD-19’DA İYİYİZ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Tutulmaz, Zonguldak’ın başlangıçüa bir sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ama şu anda en iyi İllerden birisiyiz. Ancak bu iyi olmanın sebebi Zonguldaklı hemşehrilerimiz bunun tehlikenin bilincine vardılar ve tedbirli olarak hareket ediyorlar. Bugün itibarıyla çok iyi bir konumdayız ancak tehlike geçmiş değil. Biz yine maskeye, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazım. Çünkü bu virüsün bir kişide var olması, o riskin devam ettiği anlamına geliyor. Bu virüse sahip bir kişi sokakta gezerse, günde 20-30 kişiye o virüsü bulaştırabilir. Derken hemen iki gün içerisinde sayılar çok yüksek şekilde karşımıza çıkabilir.”

HUZUREVİNDEKİ VAKA

İzmirlioğlu Huzurevindeki zehirlenen sakinlerin tedavilerine devam edildiğini hatırlatan Vali Tutulmaz, “İzmirlioğlu Huzurevi’ndeki bir personelde yapılan ilk Coronovirüs testi pozitif çıkmıştı. Ancak ikinci testi negatif çıktı. Buna rağmen o personel ile aynı arabada olan, aynı bölümde çalışanlarımızı bir hafta daha huzurevine sokmama konusunda tedbir aldık. O arkadaşımıza üçüncü bir test daha yapılacak” diye konuştu.

KAYMAKAMLAR KONUŞABİLİR

Gazetecilerin Valilikten haber almaları konusundaki sıkıntılarının giderileceğine de değinen Zonguldak valisi Mustafa Yorulmaz, İlçelerde Kaymakamların bilgi akışını sağlamalarına yönelik ise “bu konuda Ereğli bir çok İl’den daha büyük bir ilçe konumunda. Dolayısıyla burada kaymakamlara elbette siyasi konularda soru sorulmaması ve cevap beklenmemesi gerekir. Ancak, elbette ilçede yapılan çalışmalarla ilgili konularda konuşacaklardır. Bu konuda kararı da kendileri verecektir. Ben kendilerine şu konuda konuşun yada konuşmayın demem” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, beraberinde Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile birlikte kaymakamlık bünyesindeki daire müdürleri ile toplantı yaptı.




Bu sayfayı yazdır

29.06.2020 17:04:06

Bu haber 1266 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.706

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri