(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK'A ÜSTÜ KAPALI..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Biz iktidar partisiyiz, iktidar partisi şikayet eden değil, sorun çözen bir iradedir. Bizler eleştiren yerde olmayız” dedi.

Çakır, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında, isim vermeden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Erdemir’in Endüstri Bölge konusundaki gelişmelere yönelik iddialarına yanıt verdi.

İlçede milletin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini, kavga ortamının oluşturulmaması gerektiğini, yatırımcının kavga değil huzur görmek istediğini savunan Çakır, Endüstri Bölge konusunun yeni gündeme gelmediğini anlatarak, şöyle dedi:

“Pazar günü bakanımızdan ben talep ettim. Randevuyu aldık, siyaset ayrımı yapmadan, vatandaşın oy verdiği Ereğli Belediye Başkanımız da, Gülüç’teki belediye başkanımızı da aldık. İş dünyasını temsilen TSO başkanımızı, devleti temsilen kaymakamımızı aldık. Hep birlikte Ereğli’deki halkımızın taleplerini izah etmek üzere Ankara’ya gittik. Sayın bakanımız, ‘bu dosya dokuz aydır bizde imzayı bekliyor’ dedi,  biz onay vermeden böyle bir imzayı atmayacağını söyledi. Sanki dün akşam imzaya gitmiş, yarın imzalanacakmış gibi davranmanın sürece katkı sağlamayacağı kanaatindeyim.

“Bizler tabi ki Erdemir’in ilçemizde yatırım yapmasını istiyoruz. Biz Erdemir ile olan görüşmelerimizde, bakanımızla olan görüşmemizde taleplerimizi şöyle belirtmiştik. Birincisi, buradaki belediyelerimiz, halka bundan önce bütçelerine koyduğu bir gelir rakamı var. Bununla halka hizmet ediyorlar. Bu Ereğli halkının hizmetine kullanılacak bir para Ereğli bir gelir kaybına uğramasın dedik. İkincisi, çevre ve insan sağlığını ön plana alacak bir komisyon kurulmalı, bu komisyona Ereğli’den kamuoyunda bilinen 3 kişi bu komisyonda olursa, çevreye ve insan sağlığına gereken değer verilirse eyvallah dedik.  Üçüncüsü, yeni istihdam yapılsın, bunda işçi alırken lütfen ama lütfen diyoruz, Ereğli’de ikamet eden veya nüfus kütüğü Ereğli’de olan ve iş aramak için dışarıya gidenlere öncelik verilsin. Dördüncüsü, biliyorsunuz Erdemir’in Emlak vergisi var. Belediye ödediği var, içeride hazine arazileri için ödediği ecrimisil bedeli var. Ecrimisille ilgili taktir devletimizindir.  Ereğli olarak talebimiz, tel örgülerin dışında kalan stadyum, kapalı spor salonu, kültür merkezi, lojmanlar, hayvan pazarı gibi arazilerin takas yapılması, hazineye aktarılması, içeridekilerin Erdemir’e, dışarıdakilerin ise devlete aktarılması ve ileride Ereğli halkının ihtiyaçları doğrultusunda üstüne yatırımlar yapılabilmesi için Ereğli’ye verilmesidir..Bizim istediklerimiz bunlardır. Hamdolsun, bu süreci elbirliğiyle taşıdık. O anlamda süreci başarılı yürüttüğümüze inanıyorum.”

ŞİKAYET ETMEZ, ÇÖZERİZ!

Çakır, iktidar partilerinin eleştiren makamlar olmadığına dikkat çekerek, “biz iktidar partisiyiz, iktidar partisi şikayet eden değil, sorun çözen bir iradedir. Bizler eleştiren yerde olmayız. Aslolan milletin menfaatleridir. Aynı zamanda kavga ortamı oluşturmamalıyız” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: OLAYA KARIŞMAMIZ GÜZEL

Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş da endüstri bölgesi konusuna kendi isimlerinin de karıştığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Karışması da güzel bir olay, çünkü biz Ereğli, Gülüç’ün menfaatleriyle ilgiliyiz. Olay son zamanlarda çarpıtıldı. Buna hiç gerek yoktu. Bakanımız bizi çok iyi karşıladı, oradan güler yüzlü şekilde ayrıldık.  Bakanımız bunların olmayacağını, masada bizlerin de olacağını söyledi. Erdemir’in gelişmesini biz de isteriz. Ama Bakanımız dedi ki masada siz olmadan olmayacak, bu işi ağabey-kardeş gibi çözeceğiz dedi. Vekillerimiz bizim vekilimizdir. Kavgaya gürültüye niyetimiz yok. Belediyemizin millet bahçesi için 5 milyonluk destek Erdemir’den verilebilir mi diye sordum.. Gülüç’e orman arazisinden bir kısım tahsis ettiler. Üç milyon versin, Ereğli’yi satın demedim. Cevher tozu Gülüç bölgesinde. Ereğli’ye kimsenin sırtının dönmek lüksü olmayacağını, biz iktidar partisi ve belediyesi olarak elimizi taşın altına koyacağız. Yarınlara güzel bir yer bırakmak için Erdemir de işin içinde olmalı. Bunun için bakanımıza gittik. Randevuyu alan ilçe başkanımızdır. Teşkilat olarak bunu Cumhurbaşkanımıza iletecek gücümüz var. Biz değerlerimize sahip çıkacağız ama bunu kavga gürültü etmeden masada bitireceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

25.06.2020 17:41:21

Bu haber 1740 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
26.06.2020 18:45:37
MELEK diyor ki;

bu arkadaş halen görevde mi? şaka gibi
26.06.2020 10:47:23
Vatandaş diyor ki;

Sayın posbıyık. Bakanların karşısında konuşmadında.. Eregli de niye şikayetini veryansın yapıyorsun. İtirazlarını ankarada yapsaydın. Burada bütün basını tapolayıpta iktidarı karalama yapamazsın. Halka hizmet degilde işin hep para. Gelse biraz şu cavdarlının yollarını ve kanalizasyon işlerini hallet. Hizmet hizmet tek isteğimiz bu....
26.06.2020 10:47:08
Vatandaş diyor ki;

Sayın posbıyık. Bakanların karşısında konuşmadında.. Eregli de niye şikayetini veryansın yapıyorsun. İtirazlarını ankarada yapsaydın. Burada bütün basını tapolayıpta iktidarı karalama yapamazsın. Halka hizmet degilde işin hep para. Gelse biraz şu cavdarlının yollarını ve kanalizasyon işlerini hallet. Hizmet hizmet tek isteğimiz bu....
25.06.2020 22:41:48
Madenci gardaş diyor ki;

Akp olarak ereğliye ne verdiğinizi merak ettim ereğli de işbirliğini azalttınız pahalılığımı önlediniz ne yaptınız ki şimdide ereğli belediyesinin alması gereken parayı akp belediyelerinede yedirmeye çalışan bir vekilimiz var ayıptır ayıp




Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.208

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri