(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KELEŞ, KAPAN’A ANLATTI!

ERDEMİR’E; Erdemir, Endüstriyel Bölge kapsamına alınması konusundaki hedef ve beklentilerini ilçeye açık şekilde anlatmalıdır

MİLLETVEKİLLERİNE: Ereğli’de toplam 24 saat geçirmemiş olan insanların, Ereğli ile ilgili ahkam kesme, konuşma hakları olduğunu düşünmüyorum.

HAMDİ UÇAR’A; Eğer Ereğli’den sorumlu olacaksa ben de TSO başkanıyım, bu şehrin en önemli konularından biriyle ilgili olarak benimle de istişare edilmiş olmasını beklerdim.

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, “Erdemir, Endüstriyel Bölge kapsamına alınması konusundaki hedef ve beklentilerini ilçeye açık şekilde anlatmalıdır” dedi.

Keleş, 91.7 frekansından yayın yapan ve sosyal medya üzerinden de canlı izlenebilen “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında yaptığı konuşmada, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) Endüstriyel Bölge kapsamına alınması girişimlerinde, şirketin de, ilçenin de haklılık paylarının olduğunu söyledi.

Bu konunun, Erdemir yetkilileri ile ilçeyi yönetenlerin bir araya gelerek çözebilmelerinin doğru olduğunu savunan Keleş, şunları kaydetti:

“Bu konuyu tartışırken bir tarafta Erdemir’in haklılık payını ortaya koyacağız, bir taraftan da şehrin haklılık payını ortaya koyacağız. Şehrin haklılık payı, Erdemir’den aldığı çeşitli vergilerden elde ettiği kaynakları almak istemesidir. Bir defa bu gelir kaybının olmaması gerekir. Erdemir tarafından bakıldığında da, aynı Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) olduğu gibi bürokrasi yada belediyelerle uğraşmak istemiyorlar, işlerinin hızlı yürümesin istiyorlar. Tabi ki Erdemir’in Bakanlık nezdinde sundukları dosyada ne ve niçin istedikleri ayrıntılarına hakim değiliz. Bildiğim kadarıyla; yapılması gereken yatırımlar var, bunlarla ilgili olarak geçmiş dönemde belediye fabrika sahasında ruhsatlandırmaya yönelik birçok çalışmayı tamamlamıştı. Erdemir’in de üzerine düşen bir sorumluluk var. Erdemir, Endüstriyel Bölge kapsamına alınması konusundaki hedef ve beklentilerini ilçeye açık şekilde anlatmalıdır. Gizli kapılar ardından, el altından bu iş olmamalı. Şehrin bu durumdan bir zararı var, bu şehrin zararı da bir şekilde bertaraf edilmeli, giderilmelidir. Oturup konuşulup, diplomasi ile bu iş halledilmeli. Yoksa karşılıklı pazılarımızı göstererek bu işi çözemeyiz. Karşılıklı diyalog masasına oturulursa, Ereğli’nin söz sahiplerinin de bu masanın etrafında olması lazım. Çünkü bu şehrin ne istediğini en ini bilen bizleriz. Ama Erdemir’in ne istediğini de duymamız, bilmemiz lazım. Erdemir’in de bu konuda şeffaf olması lazım. Karşılıklı herkes iyi niyet çerçevesinde şeffaf olursa, kimse ‘şu-bu pazarlık yapıldı’ diyemez. Ben, bu işi yönetenlerden biri olsam, bu şekilde organize etmeye çalışırım. Çünkü bu, bugünkü konu değil, Ereğli’nin geleceğini ilgilendiren bir konudur.”

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE ÇIKIŞTI!

Programda, Gazeteci Fikri Kapan’ın sorularını yanıtlayan Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, başta Hamdi Uçar olmak üzere AK Parti Milletvekillerini sert dille eleştirdi.

İktidar milletvekillerini, Ereğli’ye karşı duyarsız kalmakla eleştiren Keleş, şunları kaydetti:

“2 yıldır TSO başkanlığını yapıyorum. Bir kez davetimize katılım sağladılar. Başka bir zamanda bu milletvekillerini bir kez seçimlerdeki aday tanıtımında gördüm. İki yıldır bir kez dahi gelip, Ereğli’nin ihtiyaçları nedir diye soranını gördünüz mü? Ereğli’de toplam 24 saat geçirmemiş olan insanların, Ereğli ile ilgili ahkam kesme, konuşma hakları olduğunu düşünmüyorum. Pandemi süreci geçirmiş, neredeyse dünya yıkılmış; beklerdim ki milletvekilleri gelsin, -biz de iş dünyasıyız- Ereğli’de ne oluyor, nasıl gidiyor, durumlar nasıl, sanayinin çarkları dönüyor mu, üretim arttı mı, tersanelerde kaynak var mı? Diye sorsunlar. Soran var mı? Yok. Ben bu çıkışı yaptıktan sonra ‘sen niye böyle dedin’ diyecekler.

EN BÜYÜK VEKİLDEN CESARETLE…

Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Ben sizin vekilinizim’ dedi. Biz de kendisinden almış olduğumuz bu cesaretle, eğer Ereğli’ye karşı bir haksızlık yapılacaksa, bunu en büyük vekile (Cumhurbaşkanı) iletmek bizim boynumuzun borcu. Ben milletvekilini arıyorum, telefonunu açmıyor. Geri dönüş te yapmıyor, Kusura bakmayacak, ben Arslan Keleş olarak aramıyorum, Karadeniz Ereğli TSO Başkanı olarak arıyorum. Eğer arıyor ve telefonumu açmıyor, geri de dönmüyorsa bunun hesabını kendileri vereceklerdir.”

UÇARA SERT SÖZLER!

Hamdi Uçar ilk seçime gireceğinden sorum olacağına dair bir hava vardı. Eğer Ereğli’den sorumlu olacaksa ben de TSO başkanıyım, bu şehrin en önemli konularından biriyle ilgili olarak benimle de istişare edilmiş olmasını beklerdim. Böyle bir istişare içerisinde olmadığına göre, demek ki burası ile ilgili soru ve çözüm önerilerini başka bir yerden halletmeye çalışıyor. Şimdi buradaki parti teşkilatını da değiştirmeye çalışıyorlar. Milletvekillerinin işi, seçildikten sonra bulundukları bölgedeki parti teşkilatlarını dizayn etme olmamalı. Teşkilatları dizayn etmeye çalışmak milletvekilleri veya belediye başkanlarının işi değildir. Teşkilatlar ayrı çalışırlar ki halkın kılcal damarlarına dokunabilsinler. Burada Uçar, bu şehirle ilgili daha duyarlı ve sorumlu davranmak durumundadır. Bilinmelidir ki kendilerine 5 yıllık bir görev süresi biçilmiştir. Onlarda bu sürenin yaklaşık 2 yılını geçirmişlerdir. Tekrar bu halkın karşısına çıkabilmeleri için bu şehirle ilgili de hesap verebilir noktada olmaları gerekir. Sen bu ilçeye gelmezsen, buradaki dinamiklerle ortak görüşmeler yapmazsan, bir şeyleri kendin organize etmeye çalışırsan bunun altında kalırsın. Ereğli’ye gelmek, TSO’ya uğramak zorundasın. Sadece seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Eğer Erdemir’in kaynakları için ortak havuz öneriliyorsa, bugüne kadar neden Türkiye Taş kömürü Kurumu, Eren Enerji yada diğer özel şirketlerden Ereğli’ye aktarılmak üzere ortak havuz oluşturulmadı.”

EREĞLİ YOK SAYILIYOR

Keleş, ilçeye fakülte kampüsü kurulması girişimlerinde Zonguldak lobisinin engel olmaya çalıştığını bir kez daha vurgularken, şöyle dedi:

“Hiçbir söylememden geri adım atmıyorum. Zonguldak merkez lobisi Ereğli’yi yok saymaya devam ediyor. Bunun içinde siyasiler de bürokratlar da var.  Ereğli’ye karşı nasıl bir intikam düşünceleri varsa bu bir türlü maalesef bitmiyor.  Kaldı ki Zonguldak’ın üçte 1’i burası fakat paylaşıma baktığınızda Ereğli hiçbir yerde yok.  Neredeyse verdiklerini de geri alacaklar. Ancak kimse kusura bakmayacak, Ereğli bu saatten sonra demokratik haklarını da kullanarak hakkını alacaktır. Çünkü artık biz yüksek sesle konuşmaya başladık. Ereğli’de yakaladığımız birliktelikten de son derece rahatsızlar. Bugün Zonguldak’ı yöneten bürokratların ve iktidar partisi (AK Parti) Milletvekillerinin Ereğli ile ilgili bakışlarından maalesef şüpheliyim. Milletvekilleri çıkıp, ‘biz Ereğli’ye yeni bir fakülte verilmesinden yanayız” diyerek versinler, ben onları sırtımda taşımaya hazırım. Ereğli halkının menfaati olabilecek her noktada hizmetkarlığını yapmaya da talibim.”
İlçedeki eksikliğin ise diyalogsuzluk olduğunu bir kez daha tekrarlayan Karadeniz Ereğli ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, “Bizim en büyük eksikliğimiz iktidar partisinde Ereğli’den milletvekili olmamasıdır. Bunun acısını da iliklerimize kadar yaşıyoruz. Ereğli maalesef kendisi ile kavga eden bir şehir görüntüsünden çıkmadığı sürece bu işler de hep devam edecektir” diye konuştu.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN LİNKİ TIKLA:

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/3609952965686584/




Bu sayfayı yazdır

24.06.2020 14:20:06

Bu haber 1215 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.094.661

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
211 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1468 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri