(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜZGÖREN UYARDI!!!

EREĞLİ

Elektronik İmza (e-imza) kullanımının artmasıyla birlikte, piyasada internet üzerinden çeşitli aram amotorları vasıtasıyla dolandırıcılık yapıldığını bildirildi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, RSNET Bilişim Hizmetleri Şirket Ortağı ve Tuğra elektronik imza firması Zonguldak Yetkilisi Serkan Düzgören, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde 'anında e-imza', 'adresinize e-imza getiriyoruz' gibi arama motorlarında çeşitli ilanlar veren dolandırıcıların, vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

YETKİLİ 4 FİRMADAN BİRİ

Düzgören, Bölge Yetkilisi görevini üstlendiği Tuğra Elektronik İmza firmasının, ülke genelinde e-imza hizmeti veren 4 yetkili firmadan biri olduğunu anlatan Düzgören, şöyle dedi:

Elektronik imzanın çıkması ile birlikte son günlerde internete ‘elektronik imza’ diye yazdığınızda yüzlerce veri çıkmaktadır. Buna dikkat etmek gerekir. Türkiye’de, Devlet’in yetki verdiği dört firmada elektronik imza yetkisi bulunmaktadır. Bu firmalardan başka hiçbir firmanın elektronik imza verme yetkisi bulunmamaktadır. Biz ise bölgemizde bu dört firmadan biri olan E-Tuğra firmasının temsilcisiyiz. İnternet ortamında güvenmedikleri, bilmedikleri bir firmadan elektronik imza alan pek çok kişi mağdur olmuştur. Yaşanan mağduriyetleri bu dört firma hiçbir şekilde karşılayamamaktadır. Bunun için vatandaşlara yetkili dört firma dışında elektronik imza almamalarını tavsiye ediyoruz.   

E-İMZA GEREKSİNİM HALİNE GELDİ

Elektronik İmza Kanunu’nun 2004’de 5070 sayılı kanun ile hayata geçtiğini hatırlatan Serkan Düzgören, şunları kaydetti:

“Kanunu’na göre; bir elektronik veriye eklenen ve elektronik veri ile mantıksal bağlantı bulunan ve kimlik doğrulama amacı ile kullanılan elektronik veriyi ifade etmektir. Bir, iki ve üç yıllık lisans bedelleri ile insanlar imzalarını teknolojik ortamda imzalayarak karşı tarafa göndermektedir. Elektronik imza, günümüzde elektronik ortamda atılan imzanın USB üzerinden bilgisayar ortamında yapılmış bir şeklidir. Elektronik imza günümüzün pratik teknolojisi, geleceğin ise mecburiyetidir. Ülkemizde 2004 yılından itibaren kullanılan elektronik imza bugün gereksinim haline gelmiştir. Sağlık çalışanları ve avukatlar ile başlayan süreç; ihaleler ve bugünde elektronik fatura ortamlarının kullanılmasında çok büyük yardımcı olmuştur.  2020 yılı başında başlayan elektronik fatura ortamında, limitet şirketler, mali mühür; şahıs firmaları olan normal şirketler elektronik imza ile elektronik faturalarını imzalayabilmektedir. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren birçok firma yeni bir döneme geçerek faturalarını elektronik ortamda kesecekler. Bular için elektronik imza mecburidir. Limitet şirketler için elektronik imza yerine mali mühür kullanılmaktadır.”

ZONGULDAK’I TEMSİLEN EREĞLİ’YE VERİLDİ

Zonguldak bölgesinde, firmaların veya şahısların elektronik imzalarını kısa sürece çözüm üreterek teslim etmekteyiz.  Randevu sistemi ile yanlarına giderek elektronik imzalarını 15 ila 30 dakika içinde teslim edip aktif edebiliyoruz. İnsanların hayatını kolaylaştıracak bu teknoloji, ilerleyen aşamalarda daha da büyük kitlelere ulaşacağı için hayatımızın büyük bir kolaylığı olacağını bildiğimizden ve Zonguldak halkına daha iyi hizmet verebilmek için uğraşmaktayız. Ereğli’de 7 gün boyunca, Zonguldak’ta, Devrek’te ve Çaycuma’da hafta da birer gün bulunarak bölgelerin elektronik imza ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamaktayız.”

Serkan Düzgören, söz konusu dolandırıcılıklara karşı vatandaşları uyararak, “isteyen vatandaşlarımız, (0373) 323 33 00 yada 0544 557 36 71 nolu telefonlardan arayarak bilgi alabilirler” dedi.

 




Bu sayfayı yazdır

23.06.2020 15:50:43

Bu haber 1679 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.002.681

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
793 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
305 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1424 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri