(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AKSOY SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

 

 

Zonguldak’ın Alaplı İlçesindeki Dinarsu AK-AL Tekstil Fabrikası’nda, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler sayesinde bulayın önünün kesildiği ve daha fazla çalışanın hastalığa yakalanmasının önünün kesildiği bildirildi.

Dinarsu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Aksoy, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 50 milyon lira yatırım yapılan AK-AL’da 500’u kadın 850 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Türkiye’de ve bölgemizde 10 Mart’ta başlayan Covid-19 Pandemi sürecinde şirketteki işlerin de olumsuz etkilendiğini, bunun yanı sıra başta Sağlık Bakanlığının aldığı kararların uygulanması olmak üzere salgına karşı tüm tedbirlerin alındığını belirten Aksoy, süreci şöyle anlattı:

KOMŞU FİRMADA VAKA HABERİ!

“Yanılmıyorsam Alaplı ilçemizde ilk vakanın görülme tarihi 27 Marttı. Daha sonra 2 Nisan’da komşumuz bir firmada vaka olduğu haberini aldık. Bu haberi aldıktan sonra hem kendi çalışanlarımızın sağlığını korumak için hem de Alaplı’da bulaşın baskı altına alınmasını kolaylaştırmak adına 3 nisan sabahından itibaren 2 hafta süreyle fabrikamızda üretimi durdurduk. Bu arada önlemlerimizi daha da artırarak 20 Nisan’da tekrar üretime başladık. Bir ay sonra 21 mayıs günü fabrikamızda çalışan 2 arkadaşımızın pozitif olduğunu öğrendik ve hemen o gün yaklaşık iki hafta süreyle üretimi durdurma kararı aldık.

100 ÇALIŞANA TEST

22 Mayıs’ta Alaplı ve Ereğli İlçe Sağlık müdürlüğümüzce yaklaşık 100 çalışanımıza fabrikamızda test yaptırdık ve semptom göstermeyen ama pozitif olan 5 arkadaşımızı daha tespit etmiş olduk ve karantina süreçlerinin başlatılmasını sağladık. Böylelikle bulaşın önünü kesmiş ve daha fazla çalışanımızın hastalığa yakalanmasını önlemiş olduk. Bu süreçte Kaymakamımız, Belediye başkanımız, il sağlık müdürümüz, Alaplı ve Ereğli ilçe sağlık müdürlerimiz, ticaret odası başkanımız, ilçe emniyet müdürümüz, il ve ilçe jandarma komutanlarımızla sürekli durumu istişare ederek süreci yönetmeye çalıştık. Bizi sevindiren en önemli şey tüm pozitif vaka çalışanlarımız hastalığı gayet hafif atlatmış olmalarıdır.

TSE BELGESİ İÇİN MÜRACAAT…

Süreç hala devam ediyor. Şu andaTürk Standartları Enstitüsü (TSE) pandemi dolayısıyla firmalara güvenli işletme belgesi vermeye başladı. Bizler de müracaatımızı yaptık. Yönetmelik doğrultusunda fabrikamızı en kısa zamanda belgeyi almaya hazır hale getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ilk denetimimizi geçireceğiz.”

AVANS ÖDEMELİ ÇÖZÜM

Dinarsu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Aksoy, pandemi nedeniyle çalışanların da ekonomik olarak olumsuz etkilenmemesi için tedbirler de aldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Yönetim kurulumuz Nisan ayında; Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında mevcut maaşından eksik alan personelimizin çalışmamış olsa dahi maaşının eksik kalan kısmının avans ödemesi olarak tamamlanması kararı almıştır. Bunu Nisan ve Mayıs aylarında uyguladık, Haziran ayında da aynı şekilde uygulayacağız. Bakiyeyi avans olarak yapmamızın sebebi bu dönemde çalışanla çalışmayan arasındaki adaletsizliğin önüne geçmektir. Avans olan miktarların daha sonra yapılacak prim, kar payı gibi ekstra ödemelerde mahsuplaştıracağız. Mahsuplaşma kesinlikle maaş veya mesai ödemelerinden olmayacak. Bu vesile ile öncelikle tedbirler sebebiyle fedakarlıkla çalışmaya devam eden tüm çalışanlarımıza ve bu süreçte bizlere destek olan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemiz için, ilçemiz için sorumluluklarımızın farkındayız, her şeye rağmen çalışmaya, üretmeye, büyümeye ve istihdamımızı artırmaya devam edeceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

23.06.2020 12:51:10

Bu haber 1880 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.756.973

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
425 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
187 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1309 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri