(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BALKONDAN SUNDU...

EREĞLİ

Kaoronavirüs salgını süresinin bir kısmını Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde ikamet eden ailesinin yanında geçiren sanatçı Hediye Biliç, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşlara, evlerinin balkonundan keman dinletisi sundu.

Yaşamını İstanbul’da sürdüren Biliç, gazetecilerde yaptığı açıklamada, bir süredir rahatsızlığı bulunan annesine yardımcı olmak için 20 gündür Ereğli’de olduğunu söyledi.

EREĞLİ’Yİ ÇOK SEVİYORUM

Salgın döneminin herkesi olduğu gibi kendisini de etkilediğini anlatan Biliç, şöyle dedi:

“Ama bu durum benim için çok önemli oldu. Çünkü ailemle vakit geçiriyorum. Annemin bana ihtiyacı var. Ereğli’de olmayı çık seviyorum. Burada arkadaşlarım, komşularım var. Ereğli başka bir yer, benim için başka bir şeydir. Martılar, deniz; aşığım yani Ereğli’ye. Sanat çalışmalarım İstanbul’da ama Ereğli’den kopamam. Burada olmak benim için ayrı bir keyif. Bu salgın sürecini kendi memleketimde geçirmek istedim.

EPEY DE GÜZEL OLDU

Böyle sokağa çıkma kısıtlamalarında da evimizin balkonundan kemanımla çaldığım çeşitli eserlerle, hem ailemizi hem de çevremizdeki komşularımıza müzik dinletisi sunmak istedim. Epey de güzel oldu. Müziğe; hele ki böyle bir dönemde hepimizin ihtiyacı var. Önce kendi ruhumu dinlendirmek istedim ama baktım ki herkesin ruhu dinlenmek istiyor. Hep beraber paylaştık, iyi oldu.”

YÖRESEL ESERLER DE SESLENDİRDİ

Koronavirüs salgını sonrası tekrar İstanbul’a döneceğini ve müzik yaşamını sürdüreceğine de dile getiren Biliç, Bağlık Mahallesi Kandilli Lojmanlarındaki evinin balkonunda, ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun “Gitme” isimli şarkısı ile başladığı keman dinletisini çelişti eserleri seslendirerek sürdürdü.

Sanatça Hediye Biliç’in, zaman zaman oyun havaları da seslendirdiği saatlerde, ‘Ankara Havaları’ olarak isimlendirilen oyun havalarının ardından yöresel türkü ‘Söm Söm Yarim’i çalması çevre sakinleri tarafından da eşlik edilerek dinlendi.

Sanat çalışmalarını İstanbul’da sürdüren ses sanatçısı Hediye Biliç, müzik platformlarda yaklaşık bir yıldır yayınlanan “Yolunu Bulur” isimli şarkısının single çalışması ile otoritelerin dikkatini çekmişti.

SANAT BİRİKİMİ

Hediye Biliç, müzik eğitimine 8 yaşında, Ereğli İlçesindeki Bozkuş Pasajı’nda, Ankara Müzik Evi’nde bağlama dersleri alarak başladı.

Lise yıllarına kadar bağlama çalan Hediye Biliç, daha sonra piyano ve keman eğitimi aldı. İşletme fakültesini kazanan genç sanatçı, Ereğli’den kısa bir süreliğine ayrıldı. Geri döndüğünde ise konservatuvar okumaya karar verdi. Sakarya Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak müziğe kaldığı yerden devam eden sanatçı, Bağlık Mahallesi Kandilli Lojmanları’n da yaşayan ailesini ziyaret etmek için sık sık ilçeye geliyor.

 




Bu sayfayı yazdır

31.05.2020 12:14:09

Bu haber 1678 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.361

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
200 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri