(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AZ SAYIDA KATILIMLA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe belediyesince, Şehir Mezarlığında Ramazan Ayı öncesi Mevlit okutuldu.

Koronavirüs Pandemisi (salgını) nedeniyle vatandaşların katılamadığı mevlitte, İlçe Müftülüğü ve Belediye din görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından Belediye Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı dua etti.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada, 2 aylık süre içinde Koronavuirüs salgınına karşı Kaymakamlık, Belediye, Sağlık çalışanları, Emniyet ve Jandarma kuvvetleri ile birlikte mücadele verdiklerini söyledi.

Çalışmalara katılanlara ve gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla vatandaşlara teşekkür eden Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Belki zaman zaman delinmeler olsa da virüs aşamasını gayet iyi götürdük. Son bir talebimiz var. Bayramlarımız bizim kucaklaştığımız, büyüklerimizin ellerini öptüğümüz günlerdir. Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, devletimiz bu konuda uyarılarını yeniliyorlar. Vatandaşlarımız kurallara mutlaka uysun. Zonguldak iyileşti. Vaka sayısı itibariyle Ereğli ve komşu ilçemizdeki birkaç vakamız haricinde iyi götürüyoruz. Bu öyle bir şey ki, iyi gidiyor gibi gözükse de bir anda bir yerden yeniden başımıza geliyor. Bayramı çok iyi geçirmemiz gerekiyor. Alınan tedbirleri görüyorsunuz, inşallah önümüzdeki Cumadan itibaren sosyal mesafeye dikkat ederek cuma namazlarını kılmaya başlayacağız. Kendi başımıza çok fazla hareket etmeyelim. Bize bir şey olmaz dediğimiz anda ailelerinize zarar verirsiniz, vebal altına girersiniz. Hiçbir kişi anne ve babasına hastalık taşıyarak vebal altına girmek istemez. Buna dikkat edin, çok kalmadığını düşünüyorum bu sürecin. Haziran ayının başında inşallah birlikte olacağız."

POSBIYIK: BİZ YAPTIK

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, kısıtlamalar nedeniyle vatandaşların mezarlıklardaki yakınlarının mezarlarına gelemediklerini anımsatarak, şöyle dedi:

“Yakınlarımızın mezarını ziyaret edemiyoruz, bakımlarını yapamıyoruz, çiçek dikemiyoruz diye üzülmeyin. Hepsini sizin yerinize biz yaptık. Mezarlığın dökülen kırılan yerleri tamir edildi. Özellikle sahipsiz mezarlar tamamen yeniden yapıldı. Mezarlıkların tırpanları, temizlikleri yapıldı. Göçen, toprağı azalmış mezarlara dışarıdan topraklar taşındı ve üzerleri dolduruldu. 95 bin adet çiçek siparişi verdik ve 15 bin mezarımıza 95 bin adet çiçek diktik, suladık. Dünya ve ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Karadeniz Ereğli’de bu sıkıntılı günleri atlatmak için Kaymakamımızın önderliğinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Maskesinden sıcak aş dağıtımına, dezenfeksiyondan gıda kolisine kadar her türlü çalışmayı yapıyoruz. Yatırımları bir kenara bırakarak tamamen insanımızın sağlığı için çalışıyoruz. Sıkıntılı günlerde vatandaşlarımızın aklı fikri burada biliyorum. Arife günlerinde 20 yıldır burada hocalarımızla birlikte mevlit okutturur, bütün vatandaşlar bu alanı doldurur hep beraber dua ederdik. Salgından dolayı bu sefer bundan mahrumuz. Son derece mutluyuz, çünkü evinden çıkamayan, aklı burada olan geçmişine saygı duyan benim hemşehrilerim ‘Ben gidip bir Fatiha okuyamadım’ diye üzülmesinler istedik. Allah bugün ettiğimiz duaları kabul etsin, bayramınız kutlu olsun.”

Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık ile bazı protokol üyelerinin katıldığı programın ardından, eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu’nun mezarı ziyaret edilerek çiçek dikildi.




Bu sayfayı yazdır

23.05.2020 18:20:59

Bu haber 1178 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.044.635

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri