(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YANITINI BAKAN'DAN BEKLİYOR

EREĞLİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Coronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitim-öğretim sürecinde öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin yaşadığı sorunların çözümü için Milli Eğitim Bakanlığının açıklama yapılmasının beklendiğini bildirdi.

Demirtaş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istmemiyle TBMM’ye verdiği, öğrenci ve velilerin akıllarındaki soruları içeren Soru Önergesinde Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin, Türkiye'de salgının Mayıs ayında da etkili olacağını ifade ettiklerini hatırlattı.

Bilim Kurulunun, riskin Mayıs ortasından sonra azalma gösterebileceğini, bu durumda Haziran ayı öncesinde okulların açılmasının risk oluşturacağına da işaret ettiğine dikkat çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

“YÖK de, bu akademik yıl içinde üniversitelerde yüz yüze eğitime son verildiğini açıklamıştır.Tüm bu süreç boyunca Milli Eğitim Bakanlığı yaşanan sorunlarla ilgili olarak yeterli bir açıklama yapmamıştır. Öğretmenlerin yaşadığı sorunlarla, uzaktan eğitimde öğrencilerin yaşadığı aksaklıklarla ilgili olarak ancak bir kamuoyu oluşturulması sonucunda Bakanlık tarafından açıklama yapılmıştır. Eğitim konusunda bilgilendirme yapılmayan pek çok alan ve cevaplanması gereken pek çok iddia bulunmaktadır.  Eğitim alanında şeffaflık öğrenciler, eğitimciler ve velilerin kaygılarını azaltan bir olgudur. İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarında, 2020-2021 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitim ile tamamlanması ihtimali yüksek görünmektedir.

Özellikle orta son ve lise son sınıfta olan öğrenciler açısından pek çok konu belirsiz durumdadır. Bu nedenle öğrencileri ve velileri bilgilendirici bir açıklama yapılması gerekmektedir. Ancak MEB gündelik basın toplantıları ile kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar yapmaktan kaçınmaktadır.”

İŞTE DEMİRTAŞ’IN SORULARI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamasının ardına ise şu soruları yöneltti:

1) İlk ve orta dereceli okullar 4 Mayıs 2020 tarihinde açılacak mıdır?

2) Bilim Kurulu üyelerinin uyarıları dikkate alınarak eğitim öğretime 2020 yılının Eylül ayına kadar ara verilmesi düşünülmekte midir?

3) Eğer eğitim öğretime başlanamazsa öğrencilerin notları hangi kriterlere göre verilecektir?

 4) Özellikle üniversite adayları için önem teşkil eden ortaöğretim başarı puanının hesaplaması neye göre yapılacak, son sınıf öğrencilerinin 4.sınıf notları değerlendirme dışı mı tutulacaktır?

 5) Liseye Geçiş Sınavının da YKS gibi temmuz ayına ertelenmesi öngörülmektedir midir?

6) Tatil sürecinin uzaması durumunda okul çağında çocuğu olan çalışanlar Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar idari izinli sayılacak mıdır?

7 )Anayasa ve yasalara aykırı olarak ücretli öğretmenlere telafi eğitimi ya da uzaktan eğitim görevini ücretsiz yerine getireceğine dair taahhütname imzalatıldığı doğru mudur?




Bu sayfayı yazdır

12.04.2020 15:34:14

Bu haber 1419 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.515

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri