(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KARANTİNA GENİŞLİYOR!!!

EREĞLİ

Coronavirüse (Covid-19) karşı 30 Büyükşehir Belediyesi ile aynı kapsamda ‘olağanüstü tedbirler’ kapsamına alınan Zonguldak ve ilçelerinde, sokağa çıkma alanları her geçen an daraltılıyor.

Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı İlçelerinde de, kente giriş ve çıkışların kontrolünün yanı sıra ilçeler arası ulaşımda da çember  daraltılıyor.

Bu kapsamda, Ereğli ve Alaplı Kaymakamlıkları Hıfzıssıhha alınan kararlarda iki ilçe arasında toplum taşıma araçları başta olmak üzere özel araçlara da geçiş yasağı uygulaması başladı.

Kurulların aldığı son tedbirler şöyle sıralandı:

1- İlçe Merkezimiz ve Beldelerimizde Umuma açık pazar yerlerinin 14 (on dört) süre ile geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına, konunun Belediye Başkanlıklarınca ilgililere tebliğ edilerek takip edilmesine, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine,

2- İlçemiz ile diğer İller arası (toplu taşıma, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş /çıkışlar 06.04.2020 saat 24.00 dan itibaren aşağıda belirtilen il dışı giriş/çıkış şartlarına uygun şekilde 14 (on dört) gün süre ile kapatılmasına,

a) Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri/alıcıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabileceklerdir. Belirtilen amaçlarla ilçeler arası giriş/çıkış yapanlar, giriş/çıkış amacını gösteren belgeler ile ilk çıkış ilçesine dönebileceklerdir. Bu şekilde ilçeler arası giriş/çıkış yapan ticari araç sürücüleri seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafe kuralına uymak zorundadır.

b)Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile ilçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.

c) Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin, ikamet ve işyerlerinin ilimizden/ilçelerimizden farklı ilçelerde bulunması durumunda ilçeler arasında giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapabilecektir.

d) Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle İlçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.   

e) Yukarıda belirtilen hususlar dışında özellik ve önem arz eden giriş ve çıkışlar Kaymakamlığımız tarafından düzenlenecek Seyahat İzin Belgesi ile yapılabilecektir.




Bu sayfayı yazdır

7.04.2020 09:50:19

Bu haber 1557 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 31 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.637

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
399 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri