(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAŞAMLARI DA, SAĞLIKLARI DA İYİ…

EREĞLİ

Rotary Kulüplerinin Uluslar arası değişim programı kapsamında Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Rotary Kulübünce misafir edilen öğrenciler; Brezilya'dan gelen Mariana ve Arjantin'den gelen Santiago’nun, sağlık ve yaşamsal koşullarının son derece iyi olduğu bildirildi.

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2019-2020 Dönem Başkanı Aykut Ateş, Hakimiyet muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, aynı zamanda Meksika’da bulunan Türk Öğrenci Güleycan Aydost Doğanay’dan da iyi haberler aldıklarını söyledi.

İŞTE SORULAR VE YANITLARI

Rotary Kulüplerinin her yıl uluslar arası değişim programı kapsamında kısa ve uzun dönem öğrenci değişimleri gerçekleştirildiğini anlatan Ateş, soruları şu şekilde yanıtladı:

Korona virüsünün ortaya çıkmasından sonra sizde nasıl bir süreç yaşandı? Uluslararası anlamda zaten Rotary bu tür konularda oldukça tecrübeli. Değişim Programları uzun süreden beri yapılmakta ve oldukça önemli kurallar çerçevesinde yürütülüyor. Değişim programına katılan öğrencilere her türlü konuda destek olmak üzere; kendi kulübünden biri, bulunduğu bölge yetkilisi, bizim kulübümüzde biri ve bağlı bulunduğumuz UR 2430.Bölge yetkilisi ile sürekli iletişim halindeler. Bu yüzden programa katılan öğrencilerin durumlarını, hem yurtdışındaki bölgeler, hem de bizim içinde bulunduğumuz UR 2430.Bölge Gençlik Değişim komitesi en başından bu yana süreci ve misafir öğrencileri takip ediyor. Kulüp Başkanları ve danışmanlar sürekli whatsapp grupları üzerinden iletişim halinde ve son gelişmeleri birbirleri ile paylaşıyor. Elbette ki ülkemizde alınan kararlar öğrenciler ve aileleri ile paylaşıldı ve konu an be an birlikte değerlendirilerek, aksiyon alındı.

COVID-19 ile birlikte ülkelerine dönmek isteyen öğrenciler oldu mu? Bölge ve kulüpler bu konuda değişim programı kuralları gereği herhangi bir tavsiyede bulunamıyor. Programa katılan öğrenciler kendi ülkelerine dönme konusunda kendileri karar vermek zorunda. Aileleri ile birlikte konuyu değerlendirdikten sonra biz onları olması gerektiği şekilde prosedürleri yerine getirerek yolcu edebiliyoruz. Dünyada ortaya çıkan COVID-19 ile sonrası bazı aileler çocuklarını geri çağırdılar ve Mart ayının başında kendi ülkelerine dönen öğrenciler oldu. Ancak Ağustos ayından bu yana Ereğli'de yaşayan Mariana ve Santiago ile Meksika'ya göndermiş olduğumuz sevgili Güleycan şu an programa devam ediyorlar. Ve eminiz ki her şey normale döndüğünde ailelerine kavuşacaklar.

Şu an öğrenciler kendi ülkelerine dönemiyorlar değil mi? Evet. Şu an yurtdışı uçuşları durdurulduğu için isteseler de böyle bir imkanları bulunmuyor. Aynı şekilde yurtdışındaki öğrencimiz de Türkiye'ye gelemiyor. Ancak istisnai durumlarda gerekli izinler alınarak ülkelerine dönmeleri mümkün olabiliyor.

Peki sizde şu an durum nedir?

Brezilya'dan gelen Mariana ve Arjantin'den gelen Santiago, şu an ailelerinin yanında gayet iyi durumdalar. Dönem başından bu yana en az 3 aile yanında kaldılar ve Türk kültür ve geleneklerini de öğrenme imkanı buldular. Yaşadıkları ailelerle ve arkadaşları ile oldukça güzel bağlar kurmuş durumdalar ve çok huzurlular. Elbette ilk başta hepimiz gibi endişelendikleri konular olsa da Ereğli'nin diğer şehir ve ülkelere oranla daha korunaklı olması, onları rahatlatan konulardan biri. Sonuçta o ülkeler de benzer bir durumla karşı karşıya. Aileleri ile online olarak görüşebiliyor olmaları onları oldukça rahatlatıyor.

Bir de yurtdışında bir öğrencimiz var?

Evet Adana'da yaşayan Güleycan Aydost Doğanay da şu an uzun dnem değişim programı kapsamında Meksika'da ve geçtiğimiz hafta kendisi ile canlı bağlanarak sohbet etme imkanı bulduk. O da gayet sağlıklı ve iyi durumda.

EVDE KALIN ÇAĞRISI

Bu arada, Hakimiyet’in isteği üzerine öğrenciler Türkçe ve kendi dillerinde gerçekleştirdikleri “Evde Kal” çağrısını kayıt altına alarak Hakimiyet ile paylaştılar.




Bu sayfayı yazdır

6.04.2020 16:32:26

Bu haber 1992 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.397

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri