(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAHÇEŞEHİR’DE METODBOX SİSTEMİYLE…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Bahçeşehir Koleji’nde, Coronavirüs Salgını sonrası geçilen uzaktan eğitim sürecinde, öğrencilere “Metodbox” uygulaması ile öğrencilere evlerinde eğitim-öğretime devam edildiği bildirildi.

Karadeniz Ereğli Bahçeşehir Kampüsü yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

UZAKTAN EĞİTİM YAKINDAN TAKİP

Okullara verilen Koronavirüs molasına rağmen, Bahçeşehir Koleji Kdz.Ereğli Kampüsünde eğitim tüm hızıyla devam ediyor.Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi olmak üzere tüm düzeylerde eğitime devam eden Kdz.Ereğli Kampüsü, yapay zeka temelli kişiye özgü öğrenme platformu METODBOX ile öğrencilerine Bahçeşehirli olmanın ayrıcalığını yaşatıyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ZAMAN KAYBETMEDEN EĞİTİM DEVAM ETTİ

16 Mart haftası için alınan tatil kararıyla birlikte düğmeye basan Bahçeşehir Koleji Kdz.Ereğli Kampüsü, teknik ekibi ve 100 kişiye yakın eğitimci kadrosuyla zaman kaybetmeden harekete geçti. Öğrencilerinin öğrenme kaybı yaşamaması için, daha tatil haftasında sürece başlayan ve uzaktan eğitimi yakından takip eden Kdz.Ereğli kampüsü, online platformda yüzyüze dersler, Metodbox ile sunduğu zengin içerikler, online deneme sınavları, toplantılar ve benzeri çok sayıda uygulamasıyla dijital platformda fark yaratıyor. Öğrenciler okuldaki ders süreçlerini uzaktan eğitim döneminde METODBOX ile sürdürürken, yine güne sabah sporuyla başlıyor, yüzyüze kendi öğretmenleriyle gerçekleşen derslerde yeni konular öğreniyor, anlamadığı konuları ve varsa sorularını sınıfta olduğu gibi öğretmenine sorabiliyor, görüntülü ve sesli etkileşim sayesinde interaktif ve çift yönlü bir ders sürecini deneyimliyor. Kendilerine özel şifrelerle sisteme giren öğrenciler, kendilerine özel içeriklerle hem eğleniyor hem öğreniyorlar. Yine aynı platformdan yabancı dil, dikkat düşünme becerileri, akıl oyunları ve etkinlikler gibi birçok farklı platforma tek tuşla geçiş sağlayabiliyor, METODBOX ile ihtiyaç duyabileceği çok çeşitli içeriğe ulaşabiliyorlar.

METODBOX İLE ONLINE SINAVLAR, ONLINE EĞİTİM

Bahçeşehir Koleji Kdz.Ereğli kampüsü; uzaktan eğitim sürecinde öğrencileri için METODBOX ve kendi öğretmenleriyle yüz yüze yürüttüğü online derslerle beraber günlük 8 saatlik program uyguluyor.Aynı zamanda rehberlik çalışmaları, 7-8 ve 11-12. Sınıflardaki sınav grubu çalışmaları, online deneme sınavları, okulların açık olduğu dönemde haftalık uygulanan AGİS (Akademik Gelişim İzleme Sınavı) deneme sınavları, üst düzey düşünme becerilerini ölçen B-PISA sınavları, kodlama robotik ve Stem çalışmaları, online uygulamalı dersler, online toplantılar ve çok sayıda eğitim süreci tüm hızıyla devam ediyor. Akademik gelişimin yanısıra, online gerçekleştirilen yüz yüze Rehberlik dersleriyle öğrencilerin duygusal ve psikolojik süreçleri titizlikle takip ediliyor. Tüm veli ve öğrencileriyle yoğun iletişim halinde olan Bahçeşehir Koleji Kdz.Ereğli Kampüsü, velileriyle yürüttüğü kitap kulübü toplantılarına kadar, sahada sürdürdüğü tüm çalışmalarını devam ettiriyor.

METODBOX KULLANIMIYENİ KAYIT ÖĞRENCİLERE DE AÇILDI

Yapay zeka temelli çalışarak her öğrencinin önüne çalışması gereken konuyu ve hedefine ilişkin grafikleri çıkaran METODBOX programı Türkiye’de sadece Bahçeşehir Kolejinde uygulanıyor. BahçeşehirKdz.Ereğli bünyesinde kurulan Uzaktan Eğitim Koordinasyon Grubu, teknik ekip ve öğretmenlerden oluşan güçlü ve büyük bir kadro, ilkleri hayata geçirdiği uygulamalarını yürütürken, öğrenci ve veliye anlık destek sunduğu gibi, bölge halkının eğitimdeki dijital dönüşümünde öncülük ediyor.

2020-2021 dönemi için kayıtların devam ettiği Bahçeşehir Kolejinde, yeni kayıt yaptıran öğrenciler için de METODBOX platformunun şimdiden kullanıma açılması önemli bir hizmet olarak dikkat çekiyor.Tüm Türkiye’deki öğrencilerine yapay zeka temelli eğitim teknolojisi METODBOX ayrıcalığı yaşatan Bahçeşehir Koleji, yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerine METODBOX’ın kapılarını açarak, uzaktan eğitim sürecini Bahçeşehir’de sürdürme ayrıcalığı sağlıyor.Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz pandemi günlerinde, daha fazla çocuğa teknoloji ve eğitim hizmeti ulaştırmayı hedefleyen bu politika yerelde ve ulasal zeminde büyük beğeni topluyor.




Bu sayfayı yazdır

6.04.2020 16:02:11

Bu haber 3839 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.086.009

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
190 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
541 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1460 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri