(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖNCE ANLATTI, SONRA SORDU!

EREĞLİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Coronavirüs salgını sonrası riski yüksek iller arasına alınarak giriş ve çıkışların yasaklandığı Zonguldak’ta en kısa sürede ‘Sokağa Çıkma Yasağı’ ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.
Demirtaş, Sağlık Bakanı Fahrettin koca’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesinde, Zonguldak’ta 60 bin maden emeklisi, 10 bin de maden işçisi bulunduğunu hatırlattı.
Bu nedenle İl’de kronik akciğer hastalığı ve kanser vakalarının yüksek olduğuna dikkat çeken Milletvekili Demirtaş, şunları kaydetti:

CAN KAYBI 12’DİR!!!
“Maalesef güzel kentimiz Zonguldak,en çok coronavirüs vakasının ve ölümün görüldüğü iller arasındadır. Bugün (dün) itibarıyla resmi açıklamalara göre Zonguldak’ta vaka sayısı 197, ölüm sayısı ise 12’dir. Ancak Zonguldak’taki coronavirüslü vaka sayısı ile hayatını kaybeden kişi sayısına ilişkin yapılan resmi açıklamaların ise gerçeği yansıtmadığı şüphesi günden güne artmaktadır.
Açıklanan son önlemler içinde 30 büyükşehir ile birlikte Zonguldak’a da giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Bu da bir adım olmakla birlikte sorunun çözümüne bu aşamada hiçbir katkı sunmayacaktır. Coronavirüs Zonguldak’a girmiştir ve hızla yayılmaktadır. Kesin çözüm ivedilikle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesidir. Zonguldak’ta hastaneler daha şimdiden doldu. Sağlık personeli ve kişisel koruyucu ekipman eksik, 25 sağlık çalışanı enfekte olmuş durumda. Zonguldak, riski yüksek olan kenttir. Acilen sokağa çıkma yasağı ilan edilmezse çok vahim sonuçları olabilir. Ülkemizdeki coronavirüse bağlı vaka ve ölüm sayısı göz önünde tutularak, hastalığın ulaştığı aşama itibarıyla tüm Türkiye’de ivedilikle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerekmektedir. Hastalık artık ‘evde kal’ aşamasından çıkmış ‘evde tut’ aşamasına geçmiştir.”

DEVLET SAHİP ÇIKMALI
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, alınacak tüm tedbirlerin yanı sıra Devletin de vatanda sahip çıkması gerektiğini vurguladığı açıklamasını, şöyle sürdürdü:
“Elbette sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra da başta çalışanlar olmak üzere, çalışan veya çalışmayan tüm vatandaşlarımızın geçimlerinin sağlanması için salgın tehlikesi geçinceye kadar devletimizin asgari ücret düzeyinde destek olması gerekmektedir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın doğalgaz, elektrik, su, kira vs. gibi zorunlu ödemelerinin salgın tehlikesi geçinceye kadar ertelenmesi gerekmektedir. Yine esnafımızın kredi, çek, senet, vergi, SGK primi gibi ödemelerinin salgın tehlikesi geçinceye kadar ertelenmesi gerekmektedir. Büyük devletler zor günlerde belli olur. Devlet babalığını zor günlerde mağdur vatandaşının yanında durarak gösterir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir.”
Demirtaş’ın, Bakan Koca’ya yönelttiği 9 soru arasında, İl’de Sahra Hastanesi kurulup-kurulmayacağı da yer aldı.

İŞTE O SORULAR
1-Zonguldak genelinde, önergenin verildiği tarih ve önergenin yanıtlandığı tarih itibari ile coronavirüs nedeniyle enfekte olan kişi sayısı ve hayatını kaybeden kişi sayısı kaçtır?
2- Zonguldak’ta soru önergesinin verildiği tarih ve önergenin yanıtlandığı tarih itibarıyla kaç kişiye test yapılmıştır? Bu sayının artırılması düşünülmekte midir?
3- Hastalığın geldiği aşama itibarıyla tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı ilan edecek misiniz? Eğer tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı ilan etmeyecekseniz, ilimizde hızla artan vaka ve ölüm sayısına bağlı olarak hastalığın geldiği bugünkü aşama, Zonguldak’a özel koşullar olması, hastalığın diğer illere göre daha yüksek risk taşıması ve bu durumun ilerde ortaya çıkabilecek daha ölümcül olaylara yol açabilme riskinin yüksek olması gibi nedenler göz önünde tutarak Zonguldak’ta ivedilikle sokağa çıkma yasağı ilan edecek misiniz?
4)- Eğer Zonguldak’ta bu aşamada sokağa çıkma yasağı ilan etmeyecekseniz, ilerde vahim olayların yaşanmasından kim sorumlu olacaktır?
5- Zonguldak’ta mevcut hastane ve sağlık kuruluşlarının yoğun bakım üniteleri ve yatak kapasitesi ne kadardır? Bu kapasite coronavirüsü hastalığına bağlı vaka sayısının geldiği aşama itibarıyla yeterli midir? Zonguldak’ta vaka sayısının artması halinde yoğun bakım kapasitesini artırmak için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Önümüzdeki günlerde Zonguldak’ta ki vakalarda artışlar olması halinde sahra hastaneleri kurulması vs. gibi tedbirleri almayı düşünmekte misiniz?
6- Maalesef Zonguldak’ta görev yapan sağlık çalışanlarının sayısı normal zamanlarda da çok yetersiz iken, bugün itibarıyla 25’in üzerinde sağlık çalışanı da corana virüsüne yakalanması nedeniyle sağlık hizmetlerinde büyük aksamalar yaşanmaktadır. Ayrıca önümüzdeki günlerde de coranavirüsüne yakalanan hasta sayısında da artış yaşanacağı beklendiğinden, diğer illerden salgın tehlikesi geçinceye kadar Zonguldak’a ilave sağlık çalışanı görevlendirilmesi planlanmakta mıdır?
7- Zonguldak’ta Coranvirüsü ile mücadele eden sağlık personeline hastalığın başladığı günden itibaren ne kadar maske, eldiven, dezenfektan, tulum vs. gibi kişisel koruyucu ekipmanlar verilmiştir? Bu sayılar sizce yeterli midir?
8- Zonguldak’ta hastanelerde ve sağlık kurumlarında sekreter, hasta bakıcı, temizlik görevlisi gibi çalışanlara da maske, eldiven, dezenfektan, tulum vs. gibi kişisel koruyucu ekipmanlarının verilmediği veya yetersiz düzeyde verildiği iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise bunun sebebi nedir? Bundan sonra bu ekipmanların sağlık çalışanlarına yeterli sayıda vermeyi düşünüyor musunuz?
9- Zonguldak’ta günlük test sayısını artırmayı ve sağlık çalışanlarına periyodik ve sık olarak test yapılmasını düşünüyor musunuz?




Bu sayfayı yazdır

4.04.2020 11:49:14

Bu haber 2163 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.04.2020 13:50:14
Süleyman Danışmaz diyor ki;

Her önüne gelenin her konuda konuştuğu bir ülke haline gelmemizin birinci müsebbibi olan CHP milletvekili almış olduğu hukuk eğitimini! hakkıyla yerine getirmek için boş boş konuşmaya devam ediyor.






Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.925

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri