(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SES GETİRDİ!!!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun, Ereğli FM’de katıldığı !Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında yaptığı açıklamalar, ilçe ve geniş bölgede ses getirdi.

Program yapımcı ve sunucusu Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın sorularını yanıtlamasının yanı sıra açıklamalarda da bulunan Çorumluoğlu, ilçede kesinleşen vaka sayısından, Devlet ve Özel Hastanelerin kapasite durumlarına; İlçeye giriş çıkışlardaki kontrollerden, belde ve kırsal alanda alınan tedbirlere yönelik konuları detaylandırdı.

Vatandaşları bir kez daha “Evde kalmaya, bulunduğu yerde kalmaya” davet eden Kaymakam Çorumluoğlu,  ilzçedeki Corona Virüsü kesinleşmiş vakalara ilişkin ise “Vakaların geneli 2 aile üzerine toplanmış durumda. İlçe olarak sınırdayız. Dikkat edersek patlatmadan geçiririz. Aksi takdirde sıkıntı yaşarız. Ev de kalalım, sadece evde değil, neredeysek, Cemaller’deysek orada, Başka bir köyde ise o köyde, bir mahalledeyseniz orada kalın” dedi.

İşte, Ereğli FM’den ile birlikte sosyal medya üzerinden de canlı görüntülerle yayınlanan Kaymakam Çorumluoğlu’nun açıklamalarındaki konu başlıkları;

* Dünyanın sorunu Korona Virüs, “Ereğli’de 2 tane ailede çıktı. Vakaların geneli 2 aile üzerine toplanmış durumda. Yaşlı vatandaşlarımız gençlere göre bu hastalığı atlatmakta zorlanıyor. Şahsınızı ve sevdiklerinizi riske atmaya gerek yok. Evde kalın. Biz burada insanların sağlığından sorumluyuz.

* Biz sıkıntı çekiyoruz. Vatandaşa bakıyorum bazen 3-4 kişi kafa kafaya vermiş sohbet ediyor. 2 hafta çok önemli diyoruz. Koca ülkeler virüsle baş edemez halde. Akşam eve giderken 4-5 genç gördüm. Emniyet Müdürünü aradım. Toplanmışlar doğum günü kutlayacak yer arıyorlarmış. Bu olacak iş mi ?

* Zaman zaman cezalar yazıyoruz. 3 bin lira civarında yazdığımız cezalar var. Sonra ağlıyor insanlar. Zerre kadar müsemmamız yok. Kurallara uymayana cezayı keseriz. Kestik de. Erken atlatmak için bu sorunu el birliği ile yeneriz.

* Ortalama her gün 3-4 emir geliyor. Pazar yerlerine sınırsız sayıda insan giremeyecek. Tezgahlar arasındaki mesafeye kadar her şey belli.İnsanların pazara giriş yerinden çıkmamaları bir şart. Pazarda bulunacak insan sayısı. Belli bir sayıyı geçince girişi durduracağız. Belediye zabıtası görevli. Emniyetimiz de desteğinde olacaktır.Ereğli’de taksiler tek, çif plakaya geçti. Bir gün tek bir gün çift plakalar çalışacak.Taksi sayısını yarı yarıya düşürdük.

* Geçen hafta İstanbul’dan 1.100 kişi Ereğli'ye gelmiş. Kimlikleri tesbit edildi.14 gün evlerinde olacaklar. Her kapıya Polis mi dikeceğiz? Dikkat edersek patlatmadan geçiririz . İlçe olarak sınırdayız. Dikkat edersek patlatmadan geçiririz. Aksi takdirde sıkıntı yaşarız. Ev de kalalım, sadece evde değil, neredeysek, Cemaller’deysek orada, Başka bir köyde ise o köyde, bir mahalledeyseniz orada kalın.

*Sağlık personeli içinde pozitif vaka yok, takip ettiklerimiz var. Devlet Hastanemizde kapasite durumumuz uygun, dolmadı, A- B planımızda hazır. Özel hastanelerimizden birini stabil vaziyette diğer hastaların tedavisine yönelik kullandırıyoruz. 3 öğrenci yurdumuz olası bir duruma hazır. Türkiye genelinde durum her geçen gün bir üst seviyeye ulaşıyor. Bunun sonu sokağa çıkma yasağı.

*Görevli arkadaşlara yardımcı olalım. 65 yaş üstü vatandaşın maaşını evine götürüyoruz ama bir gün 100 lira, öbür gün 60 lira daha çek diyen insanlar var. Bu olacak iş değil.

* Biz tüm insanların sağlığından sorumluyuz. Oluşturduğumuz gruptan bana tüm bilgiler anında geliyor. Ereğli'deki koronavirüs listesi atılıyor, her listeyi aldığımda ben bunun vebalini vicdan azabını çekiyorum. Biz idareciler ve beraber çalıştıklarımız tüm arkadaşlar olarak biz bu kadar sıkıntısını çekerken, vatandaşa bakıyorum, gayet rahat bir şekilde. Sanki çok büyük bir huzur varmış sıkıntı yokmuş gibi, 3-4 kişi kafa kafaya vermiş sohbet ediyorlar. 2 Hafta dikkat etmemiz gerekiyor. Biz bunun hakkından geleceğiz.

* Zerre kadar müsamahamız yok. Kurallara uymayanlara biz cezamızı yazacağız ve ödeteceğiz. Benim işten çıkardılar, işletmem kapandı diye bir şey yok, gidip evinde oturacaksın. Biz güçlü bir devletiz, bunu başaracağız. Mücadeleyi el birliği yapmamız gerekiyor. Taksilerimiz tek ve çift plaka uygulamasına geçildi.

*Ereğli’de Ekonomik istikrar paketi kapsamında bin liralık destek ödemesini 2430 kişi bugün itibari ile almaya başlayacak. Kaymakamlık olarak gıda yardımı konusunda da hazırlıklarımızı yaptık.

*Bu mücadele 15 Temmuz'dan zor. 15 Temmuz’u bir gece de kontrolü ele aldık ama bu durumun ne zaman biteceği belli değil. Ama bu işi de vatandaşla çözeceğiz. Ev de kalarak. Köyünüze dışarıdan insan geldi ise bize ihbar edin.

*İstanbul'a gidende buraya gelende girişlerde ciddi denetimle karşı karşıya. İstanbul'a gidenin girişte ciddi sorgulaması var. Keyfi durumda geçiş yok. Şehir dışında gelen vatandaşlarımız evlerinde otursunlar 14 gün. Oldukları bölgeye bulaştırmasınlar.

*Başta Erdemir olmak üzere bir çok özel kuruluştan destekler görüyoruz. Erdemir, isteğimiz doğrultusunda misafirhanesini verdi, sağlık personelimizin yemeğini veriyor. Devlet Hastanesinde çalışan personelimizden isteyenleri kamu misafirlerimize aldık. Ülkemizde de hemşire ve doktorlarda da pozitif vakalar oluyor. Şuan için bizim sağlık personelimizden çıkan yok ama gözetim altında olan var.

Bu arada, 91.7 Ereğli FM’de ve Facebook üzerinden yayınlanan program, ilçe ve bölge medyasında da geniş yer buldu. İzlenme oranı oldukça yüksek programa çok sayıda mesaj da geldi.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NUN PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLA:

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/3366784293336787/




Bu sayfayı yazdır

1.04.2020 19:20:44

Bu haber 1372 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.084.784

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
188 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri