(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EVDEN ÇIKAMAYANA AŞ…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçe belediyesince, ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü vatandaşlara sıcak yemek servisi başlatıldığı bildirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Corona Virüs salgını önlemleri kapsamında, “Evde Kal” uyarısına uyan ve ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri vatandaşların evlerine sıcak yemek dağıtımına başlandığını söyledi.

Posbıyık, Belediye mutfağında pişirilen yemeklerin, hijyen kuralları kapsamında hazırlanan sefertaslarıyla götürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Virüse karşı büyük bir mücadele başlattık. Belki en önce hareket eden belediyelerden birisiyiz. İlaçlama malzemelerini çok evvelinden temin ettik. Tüm personelimize ve pazar yerlerine koruyucu malzemeler dağıttık. Hastaneler, okullar, arabalar, sürekli olarak gece gündüz 6 ekiple dezenfekte ediliyor. Ereğli halkının sağlığı için ekiplerimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Bunun yeterli olmadığına inanıyoruz. Bugün itibarıyla 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi insanların, sosyal birimlerimiz tek tek tespitlerine başladı. Bu yemek memurlarımıza verdiğimiz yemeğin aynısı. İlla 65 yaş üstü olması önemli değil, genç insanlar da olsa işsiz kaldılarsa evlerine aş götüremiyorlarsa Ereğli Belediyesine müracaat etsinler.”

Sefer taslarıyla hazırlanan, çorba, pilav ve etli kuru fasulyeden oluşan sıcak yemekler, ilk etapta tespit edilen 250 ailenin evine Zabıta ekipleri tarafından götürülerek teslim edildi.  

ÇAĞRIYI TEKRARLADI

Bu arada Posbıyık, Corona Virüs salgınının el ele vererek, birlik ve beraberlik içinde yenileceğine inandığını tekrarlayarak, “Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Ereğli'de yaşayan halkımıza sesleniyoruz, kimseyi evde aç bırakmayız. Sen de evde kal aşkım Ereğli” dedi.

 




Bu sayfayı yazdır

24.03.2020 14:11:27

Bu haber 1299 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
25.03.2020 00:48:23
Nur diyor ki;

Başkanım iyi ki varsınız.Şu sıkıntılı günlerde bizler sıcak evlerimizde otururken ihtiyaç sahibi insanlarımızı düşündüğünüz için Belediyemize minnettarız.Hep birlikte bu günleri aşacağız inşallah.Allah yardımcımız olsun.👏👏👏




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 75.997.545

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
687 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
298 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1420 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri