(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇALIŞMA YAŞAMI NE OLACAK?

GENEL

Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle çalışma yaşamını ilgilendiren bir dizi kararlar alındığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yaşanan zor günlerde üyelerin istihdamını, hakv e özgürlüklerini ve ekonomik koşullarını korumak, sağlıkkoşullarını gözden geçirmek üzere iş veren kanadı ile bir dizi görüşmeler yaptıkları ve bazı konularda mutabakata vardıkları belirtildi.

Virüsten etkilenen ve yaşamını yitiren vatandaşların sayısının her geçen gün arttığı, bunun da halkı ve işçileri tedirgin ettiği anlatılan açıklamada, alınan kararlar şöyle sıralandı:

“Temsil etmekten gurur duyduğumuz tüm üyelerimiz ve aileleri bizim için son derece değerlidir. Bu süreçte üyelerimizden çok dikkatli olmalarını ve bilim insanlarının çağrılarına uyarak kendilerini korumalarını önemle rica ediyoruz. Yaşanan koşullar gereğince, başta geçtiğimiz hafta üretimini durduran Ford Otosan AŞ olmak üzere, bir kısım işyerimiz üretimlerine ara vermiş, bir kısmı üretimini durduracağı tarihi belirlemiş, bir kısmı vardiya sayısını azaltarak çalışan sayısını (işten çıkarma olmadan) düşürmüştür. Üretime devam etme kararında olan çok az sayıda işyeri kalmıştır.

Üretimin devam ettiği işyerlerinde toplu olarak ve yakın mesafede çalışılması nedeniyle, üyelerimizin bir kısmı fabrikalarda risk altındadır.

ORTAK NOKTADA BULUŞULDU

Bu durumdan hareketle, Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak, son birkaç gündür işverenlerimizle görüşmelerini sürdürmüş, ortak bir noktada buluşulması için gereken temasları yapmıştır. Yapılan toplantıların ardından bir dizi karar alınmıştır. Alınan bu kararlar gereğince;

Örneğin, bu duruş bir ay sürdüğünde, üyelerimiz aylık ücretlerinin tamamını alacak ancak bu bir ayın 12 işgünü yıllık izinlerinden kullanılmış sayılacaktır.

Böylece işyerinde fiilen çalışmayacak üyelerimiz net ücretlerinin yüzde 89’unu almış olacaktır.

İşveren tüm üyelerimize kişisel korunma araçlarını (maske, eldiven, dezenfektan vb.) eksiksiz olarak verecek, gerekli alanlarda dezenfekte işlemi yapılacak ve bu araç-gereç makul sürelerde yenilenecektir.

Tüm bölgelerde Şube Başkanlarımız, Şube Yönetimlerimiz, baştemsilci ve temsilcilerimiz bu süreçte görevlerinin başında olacak ve işyerlerinde işçi sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyecek, üyelerimizin talep ve şikayetlerine çözüm üretecektir.

Millet olarak çok zor günlerden geçtiğimiz bir gerçektir. Yaşanan ölümlerin ötesinde, dünya ekonomileri bu durumdan çok ciddi olarak etkilenecek, ne yazık ki çalışma yaşamında da ciddi sorunlar yaşanacaktır. Ancak biz Türk Metal Sendikası olarak, üyelerimizi korumak, haklarına sahip çıkmak için gece gündüz çalışmaktan geri durmayacağız. Türk Metal ailesi olarak, başımıza gelen bu büyük salgından en az zararla kurtulmak için ne gerekirse yapacağız.”




Bu sayfayı yazdır

24.03.2020 12:15:34

Bu haber 1870 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.619

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
410 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri