(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DİKKATE ALINMALI!!!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi “Vefa Koordinasyon Kurulu” Toplantısında, bir dizi kararlar alındığı bildirildi.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında toplanan kurula 22 Mart saat 16.00’ya tadar 17 başvuru geldiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığının, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarla ilgili ‘sokağa çıkma yasağının, dersim görevlerde bulunanlara yönelik uygulaması açılan kararda, şunlar kaydedildi:

1- Bakanlığımızın 21.03.2020 tarih ve 5762 sayılı Genelgesi ile ikametlerinden ayrılmalarına yasaklama/kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında (kanser hastaları ve organ nakli olanlar hariç olmak üzere) hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar olmak üzere, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, vb. kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenler Kaymakamlığımıza telefon ile başvurmaları halinde durumları değerlendirilerek uygun görülenlere çıkış izni verilecektir.

2- İkametgahı farklı bir yerde olanlara başvuruları halinde ikametgahına gidecek güzergah için seyahat belgesi düzenlenecek ve talep sahiplerine kolluk birimlerimiz tarafından teslim edilecektir.

3- İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından yönetilecek olup, bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir.

4- Bu çalışmaları yürüten tüm personelimize resmi görev belgesi ve yaka kartı verileceğinden vatandaşlarımızın gelen görevlilere bu belgeleri sormalarında fayda vardır.

5- Kolluk birimlerimizin araçları, Belediyelerin Merkezi sistemleri ve camilerimizden ‘Değerli hemşerilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım’ anonslarının yazılı basın ile de yapılmasında fayda görülmektedir.

6- Bu konuda gelen yazılar ve talimatlar günlük olarak değerlendirilecek ve kamuoyuna bilgi verilecektir.”

Söz konusu açıklamada, ihtiyaç sahibi yada gerek duyanların, 0553 917 67 00 nolu telefon vasıtası ile Vefa koordinasyon Grubu ile iletişim kurabilecekleri kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

23.03.2020 16:16:03

Bu haber 1361 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 75.749.195

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri