(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İZ BIRAKTILAR...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “İ Bırakanlar” adı altında konser verildi. Hüseyin Tatoığlu kültür Merkezi’ndeki etkinlik, Şehitler anısına Saygı Duruşunda Bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İlçedeki Turkuaz Sanat Topluluğu Sanat Yönetmeni Cihangir Bilgin, yaptığı konuşmada, 2020’ye ail güzel dileklerde bulunduklarını belirterek, “ama yaşamın getirdikleri ne yazık ki bazen olumsuz olabiliyor. Depremle, Maden Şehitleriyle ve son olarak da Suriye sınırları içerisinde İdlib’deki Şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyorum, Allah Rahmet eylesin diyorum” dedi.

Merhum Barış Manço’nun, “Gülpembe isimli eseri ile başlayan konserde, koro eşliğinde çeşitli eserler sunuldu.

Koro üyelerinin solo eserler de seslendirdikleri konserde, salonu dolduranlardan büyük alkış aldılar.

Birinci bölümde özgün rock türü parçaları sanatçılar Evin Bal, Ahmet Meral, Ece Nur Kayım, Selinay Ala, Binnur Gönüllü,  Mahsum Arslan, M. Ali Özer, Şenol Özçağ, M. Ali Karanfil, Esran Ünlü Bayan, Gurbet Yıldız, Mustafa Karadeniz, Hakkı Aşan, Nurdan Gebeş, Cihangir Bilgin ve Onur Sözen seslendirdiler.

Verilen kısa aranın ardından türkü ağırlıklı parçaların ağırlıklı olduğu ikinci bölüm M. Ali Özer'in Zahide Gönül Dağı türküsü ile başladı.

Daha sonra sırası ile Ümran Çevik Kaya, Mustafa Karadeniz, İlknur Çoban, Evin Bal, Ersay Gönüllü, Hatice Akkurt, Şevval Arslan, Yılmaz Korkmaz, Selinay Ala, Recep Ali Temel, Zübeyde Kılıç, Şehri Ramazan, Şenay Ecer, Müesser Demir, Nurdan Gebeş-Erdinç Şener birbirinden güzel Anadolu türkülerini seslendirdiler.

Seyircilerin sanatçılara alkışlarla desteklediği ve coşku veya hüzne ortak olduğu konser, koronun seslendirdiği ; Çay Elinden Öteye, Ayna Ayna Ellere ve Hayde Gidelum Hayde türkülerine aralarında CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul’un da yer aldığı izleyenler, bir çok şarkıya eşlik ettiler.

PROTOKOLE STEM ETTİ!

Konser sonunda anlamlı bir konuşma ile sanatın birleştirici yönüne dikkat çeken ve seyircilere teşekkür eden Cihangir Bilgin, protokolün davetli olduğu halde katılmadığını serzenişle açıkladı. Bilgin, topluluğun tamamen amatör ruhla ve özveri gösterilerek bir araya geldiğini ifade ederek ekonomik bir bir beklenti içinde olmadıklarını vurguladı. 4 Nisan'da Türkü Seli temalı konserin Erdemir Kültür Merkezinde düzenleneceğini duyuran Bilgin, halk müziği sevenleri konsere davet etti.




Bu sayfayı yazdır

8.03.2020 15:55:54

Bu haber 2031 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.031.213

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri