(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖNCE BİRLİK BERABERLİK...

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Elazığ’a yardım malzemesi gönderilmesine ilişkin, Zonguldak Valiliği’nin talebine, “Ben Ereğli’ye, birlik, beraberliğe  güveniyorum, inşallah bir kamyon da biz buradan göndeririz” cevabını verdiğini söyledi. Çorumluoğlu, Türk Metal Sendikası’nın bir tırı kendi başına göndereceğini bildirmesi üzerine de valiliğe “Gelecek hafta bir tır daha gönderiyoruz” bilgisini sunduğunu ifade etti.

Zonguldak Valiliği talimatıyla, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde Türk Metal Sendikası üye ve işçilerinin katkılarıyla hazırlanan ilk yardım tırının Elazığ’a doğru yola çıkması dolayısıyla tören düzenlendi.

Türk Metal Sendikası uhdesinde kurulu Metal İşçileri Tüketim Kooperatifi (Metal Koop) binası önünde düzenlenen törene, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Türk Metal Sendikası ve Metal Koop Yöneticileri ile sendika üyesi işçiler katıldı.

ERCAN; “BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ...”

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan,  törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Elazığ bölgesinde yaşanan depremde can kayıpları bulunduğunu belirterek, “Oradaki deprem mağdurlarına, sayın kaymakamımız nezdinde düzenlenen bu kampanyaya Erdemir Çalışanları ve Türk Metal Sendikası üyeleri olarak duyarsız kalmadığı için,  hepinize Ereğli Kamuoyu önünde, şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.  Her zaman birlik beraberlik içinde olduğunuzu bugün de gösterdiniz” dedi.

ÇORUMLUOĞLU; “EREĞLİ’YE GÜVENİYORUM...”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, böyle mübarek bir günde, güzel bir organizasyonda konuşma yapmaktan ötürü mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

Çorumluoğlu şunları kaydetti:

“Bu kampanya, içişleri Bakanlığı organizasyonuyla, valiliklere bir talimat gönderildi. Bu talimat sonunda, her hafta Zonguldak’tan bir kamyon gidecek denildi. Geçen hafta Zonguldak Merkez bu kamyonu gönderdi. Vali Yardımcımız bizi aradı, ‘Bir kamyon da biz Ereğli’den bekliyoruz’ dedi. Ben de ‘Sayın Vali Yardımcım, ben Ereğli’ye güveniyorum, inşallah bir kamyon da biz buradan göndeririz dedim. Bunu sendika başkanımızla, Erdemir’le, belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımız, şirketlerimizle görüştük. Görüştüğümüzde biz bekliyorduk ki Metal İş Sendikası’ndan yüz yüz elli paket gelir, biz de biraz daha diğer kurumlardan üzerine koyarak, bir tır olarak göndeririz dedik. Ama sağ olsun değerli sendika başkanımız dün beni ziyaret etti. ‘İşçi kardeşlerimiz büyük bir teveccüh gösterdi, ilk tırı sadece bizim işçi arkadaşlarımız göndersin’ dedi. Ben de bundan ziyadesiyle memnun oldum. Bu açıdan ben de valilik makamını aradım, ‘Sayın valim biz ilk tırı yarın gönderiyoruz, önümüzdeki Cuma haber vermiş olduğumuz STK’lar ve şirketlerimizle biz bir tır daha göndereceğiz’  dedim.”

“ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK...”            

Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan’ın yaptığı birlik beraberlik vurgusuna göndermede bulunan Çorumluoğlu şöyle devam etti:

“Böyle zamanlarda birlik ve beraberlik önemlidir.  Çünkü doğal afet diyoruz. Geçenlerde sayın içişleri bakanımızın bir konferansta konuşmasını dinledim. Şunu söyledi ‘ Değerli kaymakam arkadaşlarım, ben terörden korkmuyorum, terörü bitirdik, dibini kazıdık. Ama doğal afette ülke olarak sıkıntı çekebiliriz dedi. Ne yazık ki bundan on onbeş gün sonra Elazığ, Malatya civarındaki deprem başımıza geldi. Bugün orada olur, yarın başka bir yerde olur ama ekonomimiz iyi de olsa, kötü de olsa bir şeye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu ülkenin başına ne kadar çorap örülmek istenirse istersin, hiçbir kuvvet buna muvaffak olamayacaktır. Nasıl kurtuluş savaşında muvaffak olamadılarsa, nasıl 15 Temmuz’da muvaffak olamadılarsa, İdlib’de de muvaffak olamayacaklar. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYARISI...

Kaymakam Çorumluoğlu, konuşmasında kentsel dönüşüm ve binaların sağlamlaştırılması uyarısında da bulundu. Ereğli Kaymakamı şöyle dedi:

“Bu manada çoluk çocuğunuzun rızkını bu tıra koydunuz, kendi cebinizden feragatta bulundunuz. Bunlar kolay şeyler değil. Lafla kimi şeyler kolay geliyor ama cebinden çıkarıp vermek her babayiğidin harcı değil. Ben bu yüzden buradaki hazıruna, değerli işçi kardeşlerimize, kaymakamlık ve valilik adına, her şeyden önce Türk Milleti adına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah’tan dua ediyorum, bu tip musibetler, bu tür sıkıntılar başımıza gelmesin. Ama gelmemesi için bu da bir vesile. Binalarınızla ilgili kentsel dönüşüm gibi çalışmanız varsa, ülke olarak bunlardan ders almamız lazım.

En son Saruhanlı’da kaymakamlık yaparken deprem yaşadım.  Evin önündeki traktöre bakıyorum, ikiyüzelli bin lira, eve bakıyorum göçük. Onun için , ilk yapmamız gereken o evlerimizi yenileyelim, bu olaylardan da ders alalım. Bu mübarek günde, bereketli bir yağmurun altında sizlerle b eraber ıslanmanın da muhabbetiyle, emeği geçen başta sendika başkanımıza, bu organizasyonu yürüten vakıf müdürümüze, belediye başkanımıza, bu çalışmayı yürüten tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

DUALARLA UĞURLANDI...

Konuşmaların ardından Karadeniz Ereğli Müftüsü Recai Albayrak’ın ettirdiği duanın ardından yardım tırı yola çıktı.  Yardım tırının hazırlanmasına katkı veren işçiler, kamyonu uğurlamadan önce önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

21.02.2020 18:53:59

Bu haber 1773 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
23.02.2020 01:19:08
Nur diyor ki;

Lütfen yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması konusunda titizlik gösterilsin.Amacına ulaşması çok önemli.






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.477

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
413 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri