(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İLK SERGİSİNİ OKULUNDA AÇTI...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi TED Koleji 10. sınıf öğrencisi okulunda ilk kişisel sergisini açtı.

Resim öğretmenİ olan annesi Banu Yalçın ve babası Mustafa Kurmalı’nın kızları Sıla Kurmalı okuduğu TED Kolejinde ilk kişisel sergisini açtı.

Genellikle resimlerinde gazete kâğıdı ve dergi kâğıtları kullandığını ve herkesi kitap okumaya davet etmek için resimlerle buluşturduğunu vurguladı. Saat 12.30' da okulunun giriş kısmında ki alanda sergisini açan, arkadaşları ve öğretmenlerinin de gezdiği sergi ile ilgili açıklamada bulunan 10. sınıf öğrencisi Sıla Kurmalı “Ben Sıla Kurmalı TED Kolejinde 2 senedir okuyorum. 10. sınıf öğrencisiyim. Resimle aramda büyük bir bağ olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocukluktan beri bu camianın içinde büyüdüm aslında. Anne ve babam resim öğretmeni olduğu için onların katıldığı sergilerde kişisel olarak gerçekten çok büyük sergilere katılıyorlar. Hem dünya çapında hem Türkiye çapında olarak.

Resimle iç içe büyüdüğüm için bende onlardan biraz da olsun etkilendim açıkçası ve kendi sanatımı yapmaya başladım. Bu şekilde yani resimlerle aslında birçok anlattığım şeyler var. Genellikle bütün resimlerimde gazete kâğıdı ve dergi kâğıtları kullanmaya çalışıyorum. Çünkü kitap çok okuyan bir insanım ve herkesi kitap okumaya davet ediyorum. Tüm arkadaşlarımı, tüm çevremdekileri. Çünkü yani kitapların bize anlattıkları çok şeyler var. Ben bir şekilde onları resimlerle buluşturmak istedim. Çünkü resim kâğıdı çok küçük bir ebatlarda olduğu için aslında biraz derinlik katmak istedim kitap gazete sayfaları koyarak dediğim gibi ayrı ayrı birçok resim var ve hepsinde aslında bir bütünlük yok hepsi farklı şeyler anlatıyor.

Kişisel olarak ilk sergim evet. Aslında annemin katıldığı Ankara’da bir sanat sergisi oldu. Tüm dünyadaki insanlardan Avrupa’dan, Asya’dan çok insan katıldı ve bende bir gün oraya katılmayı gerçekten istiyorum. Artı Ankara adında bir sergi var. Oraya gerçekten katılmak istiyorum.

Aslında okul içerisinde biraz sessiz bir insan olduğum için hiç beklemediler. Bu kadar ileri bir şey yapacağımı gerçekten şok oldular ve yani aslında ben pek belli etmeyi sevmem. Yaptığım yetenekleri insanlara göstermekten pek hoşlanmam. Ama bir anda böyle bir şey ortaya çıkınca gerçekten çok mutlu oldular ve beni her zaman desteklediklerini söylediler.” İfadelerine yer verdi.




Bu sayfayı yazdır

13.02.2020 16:13:06

Bu haber 1375 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
15.02.2020 02:35:32
ereğliliyiz diyor ki;

Farklı ve anlamlı bir bakış açısı ve sergi, dilerim gelecekte de bu ve benzeri sergiler ülke geneli desteklenir. Ülkemizin okumaya ve sanata olan ihtiyacı açıkça ortada.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.204

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri