(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇORUMLUOĞLU, HİJYENE DİKKAT ÇEKTİ...

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara plaket ve sertifika verilmesi için düzenlenen törende, “Malumunuz, şu anda Çin’de ve dünyanın değişik ülkelerinde devam eden Korona virüsü nedeniyle, şu saat itibarıyla 1115 kişi vefat etmiş durumda ve pik seviye olarak şubat ayının sonu belirtiliyor. Korona virüsünün en önemli sebeplerinin ne olduğuna bakıldığında, bir, beslenme, yani ne yediğinize bakacaksınız, iki el hijyenine dikkat edeceksiniz.  Ana problem hijyeni sağlayabilmek” dedi.

Karadeniz Ereğli’de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara sertifika verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çelik, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Sezer Çetinkaya,  İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Selim Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde sertifika almaya hak kazanan okulların tanıtımını içeren sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

ÇORUMLUOĞLU: “BU ÇALIŞMALARIN SONU YOK”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 30 yıldır kamu idareciliği yapan bir kaymakam olarak, okulların geldiği aşamayı görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu çalışmaların sonu yok. Neden sonu yok? Malumunuz, şu anda Çin’de ve dünyanın değişik ülkelerinde devam eden Korona virüsü nedeniyle, şu saat itibarıyla 1115 kişi vefat etmiş durumda ve pik seviye olarak şubat ayının sonu belirtiliyor. Korona virüsünün en önemli sebeplerinin ne olduğuna bakıldığında, bir, beslenme, yani ne yediğinize bakacaksınız, iki el hijyenine dikkat edeceksiniz.  Ana problem hijyeni sağlayabilmek. Bu hijyen eğitimini nerede vereceğiz? Okullarımız ilk ve en önemli yerler. Okulda veremezseniz, ne yazık ki ileriki yaşlarda bu zor oluyor. Onun için bu çalışma önemli. Ben belge alan okullarımızı ve okul idarecilerimizi tebrik ediyorum.

Diğer konu da beslenme, hastalıklara karşı dirençli bir nesil yetiştirebilmemiz için beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Ne yazık ki o konuda da biraz geriye gidiyoruz. Yediğimiz ürünlere, çocuklarımıza, ev halkımıza sunduğumuz yiyeceklere baktığımızda, eskiden daha temiz ürünler sunarken, şu anda biraz da kazanç ve gelir kaygısı ön plana çıktığından ne yazık ki çok iyi ürünler sunamıyoruz. Ben Balıkesirliyim. Manisa’da sekiz yıl görev yaptım. En son buraya gelirken üzüm bağları gördük, bir salkım üzüm iki buçuk kilo geliyor. Yıllarca ben de üretimini yaptım, iki buçuk kilo gelen salkım üretemedik. Hormon vermeden bir salkım üzüm iki buçuk kilo gelmez. Burada kazanç ön plana çıktığı için kötü üretimler yapıyoruz. En büyük avantajımız da bu ürünleri ihraç etmeye kalktığımız zaman bu ürün gümrük kapılarından geri dönüyor. Biz ne yazık ki Avrupa’ya ihraç edemediğimiz ürünleri kendi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Dolayısıyla beslenme önemli, çocuk yaşlarda bunun verilmesi önemli.

Hülasa, bugün yapılan bu çalışma okullarımız için oldukça güzel. Biraz önce sağlık müdürümüze sordum, bu belgeleri verdikten sonra tekrar kontrol ediyor musunuz diye. Çünkü vermek kadar, okulların aynı başarıyı devam ettirmesi de gerekir. Bu da kontrolle oluyor. Burada tekraren söylüyorum, bu şartları taşımadığını tespit ettiğiniz okul varsa,  anında onu yine geriye çevirin. Hiç müsamaha göstermeyin. Çünkü biz bu belgeyi nasılsa aldık diye idarecilerimiz, öğretmenlerimiz rahat bir konuma gelmesin. Bu konuda okul müdürü arkadaşlarımızın duyarlı olacaklarını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıl müracaat eden okullarımızın da bu belgeleri almalarıyla bütün okullarımız belgelerine kavuşacaklar. Bu çalışmaları yürüten sağlık müdürlüğümüzün, milli eğitim müdürlüğümüzün değerli yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.”

AYDIN: “GEÇMİŞTEN BUGÜNE BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİK”

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Selim Aydın, ilkinin 2006 yılında imzalanan protokol kapsamında, nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan gençler ve çocukların bulunduğu okulların temizlik ve sağlık yönünden teşvikinin amaçlandığını belirterek şunları söyledi:

“2006 yılından bu yana çalışmalarımız devam etmekte. İl genelinde yaklaşık 273 okulumuza beyaz bayrak vermiş durumdayız. Yine imzalanan protokol çerçevesinde, velilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin yeterli beslenmesi ve fiziksel aktivite konusunda teşvik edilmesi konusunda beslenme dostu okul uygulamamız başlatılmış, bu kapsamda ilimiz genelinde 165 okula beslenme dostu okul  sertifikası kazandırmış durumdayız. Tüm okullarımızı dolaşıyoruz. Geçmişten bugüne epey aşama kaydettik. Okullarımız bugün çok daha iyi durumdadır. Yaptığımız bir uygulamada tüm okullarımızı su depoları anlamında ziyaret ettik. Su depolarının resimlerini çektik, sudan numune aldık, milli eğitim ve il özel idaresine yazı yazarak yaklaşık 140 okulumuzun depolarını değiştirdik, temizlenebilir, dezenfekte edilebilir depolar sağladık.”

GİRGİN: “DENGELİ BESLENME VE TEMİZLİK EĞİTİMİNİ İYİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR”

Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Girgin ise beslenme ve temizliğin toplumların uygarlık düzeyinin ifadesi olduğunu belirterek, “Çağdaş bir toplumda herkesin küçük yaştan itibaren dengeli beslenmesi, temizlik alışkanlığı kazanması konusunda eğitilmesi gerekir. Obezite ile ilgili mücadeleyi örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğrencilerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor. Okullarımız için beslenme, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler alınarak, eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi ve toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla, sağlık bakanlığımız ve milli eğitim bakanlığımız arasında işbirliği, beslenme dostu okul ve beyaz bayrak projeleri başlatılmıştır” dedi.

Girgin, Ereğli’de 28 beyaz bayrak, 12 beslenme dostu okul olmak üzere, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde toplam 33 okulun beyaz bayrak, 21 okulun da beslenme dostu sertifikası almaya hak kazandığını söyledi. Şube Müdürü, bu sene de 33 okulun beyaz bayrak, 10 okulun da beslenme dostu okul için başvuru yaptığını, bu dönem değerlendirmeye alınacağını söyledi.

ÖDÜLLLER PROTOKOL TARAFINDAN VERİLDİ

Konuşmaların ardından, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde eğitim veren okul öncesi, ilk, orta ve lise düzeyindeki kamu ve özel okullarının idarecilerine beslenme dostu ve beyaz bayrak sertifikaları hazır bulunan protokol tarafından takdim edildi. Her iki kategoride kent merkezleri kadar, köy okullarının da sertifikaya hak kazandığı dikkat çekti.

Verilen sertifikalar dahil olmak üzere Ereğli’de bugüne kadar 73 okulun beyaz bayrak, 34 okulun ise beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazandığı kaydedildi.

Törenin sonunda sertifika almaya hak kazanan okulların idarecileri ve protokol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 




Bu sayfayı yazdır

12.02.2020 18:29:29

Bu haber 742 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.304

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri