(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TERSANELERDE IŞIK GÖRÜNDÜ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, en önemli sorunun çözüme kavuşması ile birlikte ilçedeki tersanelerde hareketliliğin başlayacağını bildirdi.

Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tersanelerde çalışan sayısının binlere ulaştığını, önümüzdeki dönemde bu sayının da artış gösterebileceğini söyledi.

İlçede eğitimini tamamlayan gençlerin, iş bulamadıkları için şehir dışına çıktıklarını hatırlatan Çorumluoğlu; şunları kaydetti:

"Tersaneler bölgesindeki 4 tersaneden 2’sinin tapuları Milli Emlak adına çıktı. Şu anda kendilerine irtifak hakkı olarak tahsis edilecek. Bu irtifak hakkı aynen tapu gibi bankaya ipotek verilebiliyor. Bir iş aldıklarında bu irtifak hakkını bankaya ipotek olarak verip teminat alabilecekler. İşler, dünya konjekteründe açılmaya başlandı. Bu arkadaşlarımız da istihdamı arttırmaya başladılar. Şu an sayı 800 ile bin kişi arasında. Daha önceki 7 bin kişilik istihdam rakamlarının altındayız ama biz tersanelerin önünü açacağız ki iş yapsınlar, para kazansınlar. Her gün kapıya 10 kişi geliyor, 'iş arıyoruz' diye.

ÇOCUKLAR MEMLEKETLERİNDE ÇALIŞSINLAR

Ereğli'nin çocuğu gidiyor gurbette çalışıyor. Biz istiyoruz ki, o usta gelsin memleketi Ereğli'de çalışsın. Tersane konusunda bir çaba içerisindeyiz. Burada destek olan siyasi parti başkanlarımıza, milletvekillerimize ve valimize teşekkür ediyorum. Tersanelerde ışık görüntü biz gereken desteği vereceğiz.

LİMANA FORMÜL BULUNDU

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, İlçe merkezindeki limanın taşınması için tersane sahipleri ile görüşme halinde olduklarına dikkat çekerek. “Bozhane Limanı'nın, tırların gireceği bir liman olmasını istemiyorum. Güvenliğimiz açısından ve Ereğli'deki güzellikler adına bize yakışmıyor. Bunu değiştirmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.




Bu sayfayı yazdır

20.01.2020 12:40:32

Bu haber 2967 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
20.01.2020 18:32:39
vatandaş diyor ki;

LİMANA FORMÜL BULUNDU Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, İlçe merkezindeki limanın taşınması için tersane sahipleri ile görüşme halinde olduklarına dikkat çekerek. “Bozhane Limanı'nın, tırların gireceği bir liman olmasını istemiyorum. Güvenliğimiz açısından ve Ereğli'deki güzellikler adına bize yakışmıyor. Bunu değiştirmek için çaba sarf ediyoruz" dedi. vallahi çok güzel bir tespit inşallah gerçekleşir. bir de cumartesi pazarını yeni adliyenin oraya taşısalar süper olur
20.01.2020 16:46:34
Gülüçden diyor ki;

Artık tersanelerin önünü açında şehir dışına gitmesin gençlerimiz..
20.01.2020 16:04:13
Serkan Çakar diyor ki;

Yeni tersaneler açılsa ne olacak onlar da işçi hakkını çalıp iflas etmiş gösteriyor önemli olan ilk önce tamir ve sıfırdan imalat başlaması biz yıllardır tamir yapıyoruz armotorler tersaneler olsun Tuzla da niye ereğli de kendi memleketinde kardeşim yesin biz yiyelim istiyoruz ama düzen kurmak zor artık değerli büyükler çabası içinde teşekkür ederim
20.01.2020 13:47:43
Ereğli li diyor ki;

İnşallah hayırlısı olur ereğli çocuğu evinde ekmek yer...




Şu anda 31 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.697

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri