(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAHÇIVANLIK KURSİYERLERİNE KATILIM BELGELERİ VERİLDİ


              EREĞLİ    

Zonguldak ili Ereğli ilçesi belediyesince ‘bahçıvanlık’ üzerine düzenlenen kursu bitirenlere belge verildiği bildirildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye uhdesindeki Temizlik İşleri Müdürlüğü-Park ve Bahçeler Birimi tarafından bahçıvanlık kursu yapıldı. Cumhuriyet Halk Evi’nde gerçekleştirilen derslere katılan 43 kursiyer katılım belgesi aldı. Eşi Neriman Posbıyık ile törene katılan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Eğitim aktivitelerinin çeşitli kurslar ile devam edeceğini belirten Posbıyık, şunları kaydetti:
5 YIL ARADAN SONRA
“Mesleğiniz başka olabilir ancak öğrenmek kadar önemli bir şey yok. Kurslarımızda görüyorum özellikle emekliliği gelmiş insanlar dahi öğrenmek için kurslarımıza katılıyorlar. Bundan dolayı seviniyorum, öğrenmenin gerçekten yaşı yok. Uygulamalı bahçıvanlık kursunu tamamlayan 43 kursiyerimizi tebrik ediyorum. 13 hafta süren kursta proje okuma, bahçe düzenleme, toprak analizi ve düzenleme, sulama drenaj sistemleri, gübreleme, ekim-dikim, çim alanlar, tohum ve çelik üretme, hastalıklarla mücadele gibi konularda dersler aldınız.
Çilek ve fındık yetiştiriciliği, budama ve çiçek yetiştiriciliği konuları da dersler arasında yer aldı. Bu kursu ilk kez 2014 yılında başlatmıştık 5 yıl bir ara dönem geçirdik. Yeniden canlandırdık. Bu kurslar bahçemizi, balkonumuzu, çevremizi daha yeşil hale getirirken bunu bilgi ve bilinçle yapma imkanı veriyor. Daha sağlıklı beslenmemiz için sebzemizi, meyvemizi nasıl üretebileceğimizi gösteriyor. İlginin bu kadar yüksek olması gerçekten bizleri mutlu etti. Mart ayında kurslar yeniden başlayacak.”
Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş’un koordinatörlüğünde, Park ve Bahçeler Birimi sorumlusu peyzaj Mimarı Mustafa Keskin ve şantiye şefi Ziraat Mühendisi Sertaç Yılmaz tarafından verilen kursun sonunda 43 kursiyere katlım belgeleri verilerek toplu hatıra fotoğrafı çekildi.




Bu sayfayı yazdır

6.01.2020 00:29:56

Bu haber 997 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.093.704

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
204 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
546 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1467 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri