(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OĞUZLAR'A EN GÜZEL MESAJ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Anaokulu minikleri, hayırsever Nurdan Ahmet Orhan oğuz’dan ‘Üniversite Binası” talebinde bulundular.
2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde hizmete giren Hayırsever Oğuzlar’ın yaptırdığı Bağlık Mahallesindeki Anaokulu’nun açılışı 25 Aralık’ta gerçekleştirildi. Okul bahçesindeki açılış töreninde Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ereğli’nin bir kez daha farkını ortaya koyduğunu söyledi.
Vali Bektaş, Hayırseverlerin eğitime katkıları ile getirdiği açılımlarla, Ereğli’nin, bölgemizin ‘Parlayan Yıldızı’ olduğunu savunarak, şöyle dedi:
“O çerçevede de çocuklarımız eğitimde başarılı oluyorlar. Gittikleri her türlü yarışmadan başarılarla geri dönmeleri de bizim için de en büyük gurur, en büyük mutluluk oluyor. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz, işi organize etmeye çalışıyoruz. işte bakın burada hayırseverlerin adı yaşıyor. Ama bugüne kadar kim bilir kaç tane Vali, Kaymakam geldi geçti onları kimse hatırlamıyor. Sizi hep hatırlıyorlar. Demek ki gerçekten güzel bir şey bu iş. Kaymakam Beyin umudu, beklentisi var; ona herhalde kimsenin itirazı yoktur.

NEREDEYSE OĞUZ MAHALLESİ KURMUŞLAR
Bakın yağmur da alkışlıyor. Teşekkür ediyoruz, Allah kabul eylesin, Allah nasip eylesin. Hayır da, hizmet de bir nasip işidir, herkese nasip olmuyor. Bunu hak etmek lazım. Bu işi Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz çifti çok hak etmişler, sağ olsunlar neredeyse buraya bir Oğuz Mahallesi kurmuşlar. Gerçekten güzel bir iş, her türlü sözün, övgünün üzerinde. Allah yollarını açık eylesin, gönüllerini ve huzurlarını bol eylesin. Çocuklarıyla, torunlarıyla mesut, bahtiyar uzun ömürler geçirmelerini diliyorum. Bu hizmetin oluşmasında tabi ki çok yönlü katkılar var. Kaymakam beyin çok emeği var, başka emekler var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ereğli’de bu güzellikleri yaşamaya devam etme umuduyla, dileğiyle hepinize saygılarımı, selamlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

ÇORUMLUOĞLU: YÜREKLERİ BÜYÜK İNSANLAR
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, törene gelişindeki karşılamada, Hayırsever Orhan Oğuz’un kendisine söyledi, “İnşallah bu açılışımız üniversite açılışımızla taçlanır” sözlerini paylaşarak şunları kaydetti:
“Bu cümleyi ben söyleyecektim. Ama şu anda nakledici kişi pozisyonunda olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Şüphesiz ki; Anaokul var, İlkokul var, Ortaokul var belki bunun tamamlanması bir Lise olabilir ancak şuanda şükürler olsun ki, hayırseverlerimiz ve devletimizin gücüyle ilçemizde Lise sorunumuz yok. Ama yıllara tarih olmak üzere benden önceki Kaymakamlarımızın da epey uğraştığı ve benim ilk geldiğim günden beri Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve hayırseverlerimiz ile uğraşmaktan büyük mutluluk duyduğum üniversite. Burada fakülteler inşaatının yapılması Ereğli için hepimizin en büyük hayalidir diye düşünüyorum. Biz, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftinin yüreklerinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Bunlar birer vesile; bir hafta önce kızı, damadı ve torunları Newyork’da yaşarken bugün Ereğli’de. Neden? Çünkü Ereğli’de yetişmiş bir kişinin buralara olan bir borcunu ödemek bunlara aracılık etmek için burada. Biz ilçe Kaymakamlığı olarak sadece bu ailemiz ile değil, diğer bütün hayırseverlerimiz ile beraber Ereğli’de farkındalık yaşatmaya, Ereğli’de hizmet sunmaya Sayın Valimiz ve değerli çalışma arkadaşlarımızla hazırız. Darısı ve temennim odur ki ışıl ışıl bir günde denizi gören bir yerde fakültelerin temelinin atıldığı bir ortamda Nurdan ve Orhan Oğuz ile birlikte harcı atmak ve kurdeleyi kesmek. Hayalim budur.”

OĞUZLAR’IN DUYGULARI
Oğuz çifti adına konuşan Nurdan Oğuz ise duygusal ifadeler kullanarak , eğitime yapılan yardımın ‘En Büyük İyilik’ olduğu bilinciyle hareket ettiklerini dile getirerek, “Bizler, 32 yıl önce eğitime yapılan yatırımın en büyük iyilik ve görev olduğunu düşünerek , eğitim meşalesini kalbimizde yakarak yola çıktık. Eğitim sevdalısı olan eşim ve ben istedik ki, yaptırdığımız okullarımızda çocuklarımız başarılı olsunlar, iyi eğitim alsınlar, yaparak yaşayarak öğrensinler, bilgiye ulaşabilsinler .Vatanımıza ve milletimize faydalı, üretken ,donanımlı,çağdaş ve söz sahibi bireyler olurken, ülkemizin adını ve bayrağını alsınlar , yükseltsinler .Ülkemizin gururu olsunlar” dedi.

MÜDÜR ÇANKIRILI DUYGULANDI!
Okul Müdürü Günay Çankırılı, aynı zamanda kendisinin de Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu mezunu olduğunu, bununla da gurur duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Cumhuriyetin temel değerlerine uygun eğitim verilen okulumuzda, Atamızın söylediği gibi ‘Çocuklarımız geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.Çocuklara gereken değeri verirseniz, ilgiyi,şeftaki gösterirseniz, onlar da bir gökkuşağı edasıyla geleceği renklendireceklerdir’ sözünü ilke edindik. Biz eğitimlerimizi sevgi içerisinde veriyoruz.”

TESADÜFÜN BÖYLESİ!
TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Oğuz Çiftinden Nurdan Oğuz, açılış öncesi bir tesadüfü de hatırlatarak, “1987’ yaptırdığımız ilkokulun açılış kurdelesini kızımız Zeynep 8 yaşındayken beraber kesmiştik. 32 yıl sonra bugün kızım Zeynep ve çok sevgili damadım Evren ve çocukları canım torunlarım Aslan ve Leyla’yla birlikte Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Anaokulu nun kurdelesini kesmek tekrar bize nasip olacak.Tabii büyük bir aşkla ve heyecanla” diye konuştu.

AÇILIŞ ARDINDAN MİNİKLERİN SÜRPRİZİ!
Açılışın ardından Vali Bektaş tarafından Oğuz çiftine plaket, ahşap üzerine işlenmiş Ereğli tablosu ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Okulun gezilmesi sırasında, Oğuz çiftini canlandıran oyun sergileyen çocukların, “İlkokul, ortaokul ve ana okulumz var, birde üniversite yapalım” söylemi ve Atatürk temalı müzikli oyunları beğeni ile alkışlandı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, TSO Başkanı Arslan Keleş, Hayırsever İşadamı Akın Tatoğlu, Soroptimist Kulübü Başkanı Gülberk Yalçın, CHP İlçe Yöneticisi Yeşim Özçelik, daire müdürleri, Sbazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, veliler ve öğrenciler ile Oğuz çiftinin Amerika’da yaşayan Kızları Zeynep Bilimer, damatları Evren Bilimer ve Torunları Leyle ile Aslan’ın katıldığı açılışın ardından davetlilere yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

25.12.2019 18:25:53

Bu haber 1923 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.964

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri