(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KELEŞ, ÇAKIR'A GİTTİ...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, ilçedeki müteahhit firmaların sektördeki krizden etkilenmelerine rağmen mağduriyet yaratacak pozisyonda davranmadıklarını bildirdi.
Keleş, Ereğli TSO meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı ziyaret etti.
Keleş, burada yaptığı konuşmada, göreve gelmelerinin ardından geçen bir buçuk yıllık süreçte, şehrin sorunlarına yönelik çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
İlçe Kaymakamlığı, Belediye ve iktidar partisi ile birlikte güzel işlere imza attıklarını düşündüğünü anlatan Keleş, şunları kaydetti:
“Bunlardan en sıcak olanı, ilçedeki tersanelerde yaşanan tapu sorununun çözülmesi oldu. Yaklaşık 7-8 ay önce Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ile birlikte tersaneler bölgesinde yapmış olduğumuz toplantıda böyle bir ihtiyaç sebebi vardı. Tersaneciler tapularını istiyorlardı; çünkü ne satabiliyorlar, ne yatırım yapabiliyorlar, ne teminat alabiliyorlardı. Şimdi bu sorun ortadan kalkmış oldu. Bunda başkanımızın, belediyemizin, valimizin, özelikle kaymakam beyin çok ciddi anlamda çalışması vardı.”

OTOMOTİV VE İNŞAAT SEKTÖRÜ
Kendisinin de Otomotiv sektöründe olduğunu hatırlatan Keleş, “Yeni yılda hem faizlerin düşmesi hem olası yeni teşviklerle beraber tekrar farklı piyasa bekliyoruz” dedi.
İnşaat sektörünün ise ülkenin önemli lokomotif sektörlerinden olduğunu anlatan Keleş, şunları söyledi:
Çok şükür Ereğli şanslı bölgelerden bir tanesi, hiç kimseyi mağdur edecek bir pozisyonda müteahhit arkadaşlarımız davranmadı. Yani burası kendi ayakları üzeriden durabilen yerlerden bir tanesiydi. Fakat sorun yok mu, evet var. Geçtiğimiz Martta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası Ereğli’de inşaat sektöründe faizlerin düşmesiyle bir hareketlilik var ama bir taraftan da yapısal anlamdaki bir takım noksanlıklardan ötürü bir takım sıkıntılar var. Lokomotif sektör anlamında inşaat sektöründeki arkadaşlarımız istihdam sağlamaları açısından ve katma değer açısından önemli bir rol teşkil ettikleri için destek olmamız gerekiyor. Biz de müteahhitlik sektörüyle uğraşan arkadaşlarımızın sorunları ile ilgili Belediye, Kaymakamlık ve AK Parti İlçe Başkanı ile istişare halindeyiz. Bu konuda da ortak hareket etme yönünde sizlerden açıkçası destek istiyoruz.”
Keleş, geçtiğimiz hafta geleceği duyurulan ancak ardından iptal edilen TOBB Başkanı rifat Hisarcıklıoğlu’nun yakın zamanda ilçeye geleceğini kaydetti.

ÇAKIR: İŞ DÜNYASINI ÖNEMSİYORUZ
Çakır da, TSO’nun Ereğli’nin ‘Olmazsa Olmaz’ı olduğuna vurgu yaparak, PTT binası, Ereğli_Çaylıoğlu yolu, Üniversite Kampusu, Emniyet binası, eğitim konularındaki çalışmalara değinirken, “İnşaat sektörüyle alakalı, hem hükümetimiz, hem parti grubumuz Ereğli’nin menfaatine olan her noktada katkı koyacağız. İş dünyası ve sanayi odası bizim için çok önemli bir görev yapıyor. Bu anlamda hep beraber katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in ziyaretinden memnunluk duyduğunu dile getirdiği toplantıda; Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Ahmet Türk, Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Tanyıldız ile AK partili bazı il genel meclis üyeleri de hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

23.12.2019 17:52:34

Bu haber 1331 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.099

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
200 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1465 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri