(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HEDEF; KENDİ BAŞINA BAŞARI..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nca (Erdemir), Osmanlı Çileği üretiminin artırılmasına yönelik 2016’da Kocaali Mahallesi'ndeki tesiste başlatılan “Gelenek Sürsün, Tarlalar Sürülsün” projesinin üç yıl daha uzatıldığı bildirildi.
Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdemir’in, Ereğli Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Mili Eğitim İlçe Müdürlüğü, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği işbirliğiyle, Osmanlı Çileğini korumak, yetiştiriciliğini teşvik etmek üzere başlatılan kampanyanın 3 yıllık yeni dönem imza töreni 18 Aralık’ta gerçekleştirildi.

ÇORUMLUOĞLU: KURUMSAL DESTEĞE İHTİYAÇ DUYMADIN...
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, yakın takip ettiği projeyi güzel ve büyütülebilir gördüğünü belirtti.
Bu sürede üretilen fidelerin dağıtıldığı ailelerden gelen olumlu geri bildirimlerin de memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:
“Her zaman anlatıldığı üzere, Ereğli’de Osmanlı Çileği üretiminin çok daha fazla olduğu, geçmişteki gibi şehir merkezinin çilek koktuğu günlere erişmeyi umuyorum. Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı olarak Tarım, Orman ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüklerimizle birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da projeye tam destek vermeye devam edeceğiz. Bu projede önemli olan, üç yılın sonunda her hangi bir kurumsal desteğe gerek kalmadan işleyen bir sistemin oluşturulmasıdır. ”

GENEL MÜDÜR ORAL: PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ
Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral da, proje ortaklarına bugüne kadar yürütülen başarılı çalışmalar için teşekkür ederek, “Erdemir olarak projeyi çok önemsiyoruz. Yeni dönemde proje kapsamında elde edilen kazanımların kalıcı olması yönünde çalışmalarımız devam edecek ve bu çalışmaların sonunda sürdürülebilir bir yapı kurulacağına inanıyoruz” dedi.

YENİ DÖNEM İMZALARI ATILDI
Söz konusu protokol, Kaymakam Çorumluoğlu, Genel Müdür Oral, Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Osman Günaydın, Milli Eğitim İlçe Müdürü Vekili İsmail Aksoy, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya tarafından imza altına alındı.

ÜÇ YILDA NELER YAPILDI
Erdemir’in açıklamasında, 2016’da başlatılan çalışmalardan bugüne kadar yapılanlar ise şöyle özetlendi: 

“-Tarlalar Sürülsün, Gelenek Sürsün projesinin ilk döneminde öncelikle bölgeden temin edilen yerli Osmanlı Çileği fideleri kültür laboratuvarlarında çoğaltılarak türün korunması için çalışmalar yürütüldü.

-Üretim alanı olarak temin edilen arazi toprak zenginleştirmeyle ekime elverişli hale getirildi, sulama sistemi kuruldu ve laboratuvarda elde edilen fidelerin çoğaltımına başlandı.

-Arazide metruk halde bulunan ilkokul binası eğitim salonuna dönüştürüldü ve fidelerin korunabilmesi için soğuk hava odası kuruldu.

-Çoğaltılan fidelerin bir bölümü bölgedeki gönüllü çiftçilere dağıtılmak üzere ayrılırken bir bölümü ise arazide ekilerek daha verimli çilek üretiminin nasıl sağlanabileceği konusunda çalışmalar gerçekleştirildi.

-2018’de ilgi duyan çiftçilere yetiştiricilik eğitimi verildi ve 20 aileye kendi arazilerine dikmek üzere fide dağıtıldı.

-Talebin yoğun olduğu ancak arzın giderek azaldığı bu ürüne dikkat çekmek, yetiştiricileri teşvik etmek, doğru üretim teknikleriyle işin yapılmasını sağlamak amacıyla iletişim ve eğitim faaliyetleri yürütüldü.

Projede ilk meyve hasadı fide dağıtım töreniyle birlikte 2018’de yerel kamu, yerel basın ve halkın katılımıyla proje alanında gerçekleştirildi.

-2019 yılında da proje alanındaki üretim faaliyetleri devam etti.”

ALINAN ÖDÜLLER HATIRLATILDI
Açıklamada ayrıca, “Tarlalar Sürülsün Gelenek Sürsün Projesi” ile 2018’de MediaCat Dergisi tarafından düzenlenen “Felis Ödülleri”nde, ‘sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk ile finans-ekonomi’ olmak üzere 2 ödüle, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA) düzenlediği “PRİDA İletişim Ödülleri”nde de ‘sürdürülebilirlik iletişimi ve yerel değerler’ kategorileri olmak üzere 2 ödüle layık görüldüğü hatırlatıldı.




Bu sayfayı yazdır

22.12.2019 13:37:29

Bu haber 1174 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.355

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri