(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BELEDİYE VE CHP'DEN...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) tarafından, Erdemir Kızılcapınar Barajı’nda kurulması kararlaştırılan Hidro Elektrik Santraline (HES) karşı durulması gerektiği bildirildi.

Belediyeden, “Önce Yaşam Hakkı, Sonra Erdemir” başlığı ile youtube’de paylaşılan seslendirme, basına servis edildi.

“HES Protokolüne İmza Atanlar” diye başlayan yazılı seslendirmede, Erdemir’in kuracağı santralin protokolüne imza atan dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eski Belediye Meclis üyeleri ile ‘sessiz kalanların’ sorumlu olacağı uyarısında bulunuldu.

KARTAL DA SORGULADI!

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal da, parti binasında düzenlenen basın toplantısında, barajdaki suyun – köylerle birlikte yüzde 29 kullanımının Ereğli belediyesine ait olduğunu, Erdemir’in, HES ile ilgili kararının İl Genel Meclisi toplantısında, 11 CHP’li, 1 bağımsız üyenin red oyuna karşın, 18 AK Partili üyenin evet oyu ile geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

İl Genel Meclisi’nde 11 CHP, 1 bağımsız üyenin ret oyuna karşılık, AK Partili üyelerden 18’inin oyuyla kararın geçtiğini ifade eden Kartal,  karar konusunda bilgi verirken, “Şimdiye kadar, 26 yıldır hiçbir protokolde ve de şartnamede, Ereğli halkının içme suyunu belirsizliklere sürükleyerek riske sokan böylesine hiçbir madde yokken, şimdi sadece tüm su kullanma haklarında inisiyatif Erdemir’e bırakılmaktadır. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Uysal böyle bir protokolü nasıl imzalamış, DSİ böyle bir şartnameyi nasıl hazırlamıştır? Bu protokol ve şartnamenin birbiri peşi sıra hazırlanması manidardır ve açıklanmaya muhtaçtır.”

Kartal, söz konusu gelişmelerde, meselenin “Erdemir ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında ‘kişisel sorun’ olarak gösterilmek istendiğine dikkat çekerek, aynı konuda geçmişte ilçedeki bazı oda ve derneklerin sorunu gündeme taşıdıklarını hatırlattı.

ERTUĞRUL NEDEN KATILMADI?

Bu arada, toplantıda yer alan CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in,g etçiğimiz günlerde ilçede düzenlediği toplantıya davetli olduğunu, ancak, Posbıyık’ın davet edilmemesi nedeniyle katılmadığını açıklarken, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın kendisine yönelik eleştirilere ise yorum yapmayacağını söyledi.

 




Bu sayfayı yazdır

11.12.2019 16:41:51

Bu haber 1176 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.022.889

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri