(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EN KALABALIK KATILIMLA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesinin, 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda, ADD Şube Başkanı Yusuf Arslan’ın açılışını yaptığı genel kurulda, eski Dernek Başkanlarından Dr. Can Canver Divan Başkanlığına, Yaşare Aydın ile Uğur Likoğlu Divan üyeliklerine seçildi.
Saygı duruşunda bulunulan genel kurulda, İlkokul Öğretmeni Songül Kaya yönetiminde İstiklal Marşı okundu.
Divan Başkanı Dr. Canver, yaptığı konuşmada, zaman zaman, ADD’nin neden kurulduğunun sorgulandığını söyledi.

ADD NEDEN KURULDU?
Aynı soruyu kendisinin de sorduğunu anlatan Canver, şöyle dedi:
“Ama Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, çok önceden bugünleri gördüğü için uyanık davranmamızı belirtmek için Gençliğe Hitabetmiş ve O’nun ışığında yürüyen ADD kurucuları da, böyle bir derneği ileride daha çok ihtiyaç duyulacağını öngörerek, o yıllarda derneği kurmuşlardır. O zamanki sorularımızın cevabını bugün alıyoruz. Çünkü, Mustafa Kemal Atatürk ve Dava Arkadaşları, kurduğu Cumhuriyet’e ve kendilerine yıllarca yıpratma çalışmaları yapıldı, yok sayılmaya, yok edilmeye çalışıldı ama bunda başarılı olamıyorlar. Bunun bir göstergesi, her 10 Kasım’da Anıt Kabir’i ziyaret ettiğimizde görüyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin her kesiminden insanlar Atatürk Sevgisini bırakmıyorlar. Atatürk’ün sevgisi, Türk insanının kalbine mühürlenmiş. Bunu gördükler için şu anda Atatürk’e bizden çok sahip çıkmaya çalışıyorlar.”

ÖZKÖK: DÖNÜLEN YÜZE KUCAK AÇILMALI
ADD Genel Yönetim Kurulu (GYK) Saymanı Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök de, toplumun ADD’ye yüzünü döndüğünün bilinmesini ve bu dönülen yüze kucak açılması gerektiğini savundu.

YARIM SAAT SÜRDÜ!
Daha sonra, kürsüye gelen Dernek Başkanı Arslan, slayt gösterisi eşliğinde yaklaşık yarım saat sürede dönemlerinde gerçekleştirdikleri etkinlik ve faaliyetleri anlattı.
Dönemlerinde, ilçede her geçen gün çoğaldıklarının altını çizen Arslan, birçok etkinlikte ise duygulu anlar yaşadığını aktardı.
Anlatımları sırasında zaman zaman alkışlarla konuşması kesilen Arslan, görev sürelerinde üzdükleri yada kalbini kırdıkları insanların da olabileceğini belirterek, “her birinden ayrı ayrı özür diliyorum” dedi.

ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ
Karadeniz Ereğli’deki tarihinde ilk kez 150’yi aşkın katılımla gerçekleştirilen genel kurulda, yine ilk kez bugüne kadarki en yüksek katılım olan 75 üye oy kullandı.
Dernek tüzüğü gereği “Çarşaf Liste” şeklinde gerçekleştirilen seçimlerde, 7 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu; mevcut Başkan Arslan (70 Oy), Faide Aydın (68 Oy), Resmiye Arslan (66 Oy), Yeliz Özakın Armağan (62 Oy), Osman Nadir İnce (48 Oy), Özlem Karaca (38 Oy) ve Songül Kaya’dan (35 Oy) oluştu.

ÜST KURULA BAYAN DELEGE!
Bu dönem, şube üye sayısındaki artışla birlikte Üst Kurul Üye sayısı 4’den 5’e yükselen ADD Şubesinde, ilk kez bir bayan üye de ‘Üst Kurul Üyeliğine’ seçildi.
Eski ADD Şube Başkanlarından Akın Çamcı, Can Canver, Önder Öner ve Murat Timurcan’ın yer aldığı üst kurulda tek bayan Yaşare Aydın ile birlikte, henüz şube başkanlığı yapmamasına rağmen genç isim Uğur Likoğlu’da yer aldı.

KIRMIZI KURDELELERLE
Diğer yandan, “12 yaşındaki kız çocuklarına resmi nikah yolunun açılmasına neden olacağı ileri sürülen yasanın TBMM’ye getirilmesine tepki amacıyla” genel kurula katılan davetli ve üyelerin bileklerine kırmızı kurdele bağlandı.
Genel Kurula, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğu Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu ile eski CHP İlçe Başkanı İsmail Fota, Belediye Meclis Üyesi Fikret Aydeniz, İlçe Kent Konseyi Başkanı Belediye Meclis Üyesi Gökhan Güney, eski Belediye Meclis Üyesi Fikret Fota ile kalabalık davetli katıldı.
Bu arada, yiyecek ve içecek ikramında bulunulan genel kurulda oluşturulan stantta ise derneğe gelir sağlamak amacıyla Atatürk resimlerinin bulunduğu hediyelik eşyalar ile kitaplar satışa sunuldu.




Bu sayfayı yazdır

8.12.2019 23:38:24

Bu haber 2187 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
09.12.2019 18:57:35
Mehmet Arslan diyor ki;

Arslan kardeşim kutluyorum seni
09.12.2019 12:00:29
Ecevit doğan diyor ki;

Yusuf bey tebrikler kutluyorum seni




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.019.112

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
802 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
313 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri