(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞTE BU..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, “Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip çıkıyor Platformu”, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman savaş Erdem’in katkılarıyla gerçekleştirilen toplantının ilçe için ‘Milat olduğunu’ bildirdi.
Aynı zamanda Platform Sözcüsü Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı
İrfan Erdem, Platform İcra Kurulu Üyeleri Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İrfan Erdem, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Erdem imzası ile platform üyeleri adına yapılan ortak açıklamada, kamuoyunda gündeme getirdikleri sorunları, 2 Aralık’ta, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Göztepe Tesisleri’nde; AK Parti ve CHP Zonguldak Milletvekillerinin de yer aldığı, OYAK Genel Müdürü Erdem, OYAK ve Erdemir üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ‘yüz yüze’ aktarmaktan memnunluk duyulduğu belirtildi.
Platformun, her hangi bir siyasi görüş ve ticari çıkar gözetmeksizin, Ereğli’nin geleceği için bir araya geldiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

FAYDALI VE ÖNEMLİ GİRİŞİM OLDU
“Platformumuzda tespit ettiğimiz ve kamuoyuyla da paylaştığımız sorunlar karşısında OYAK yönetiminin yapıcı ve diyalogdan yana bir tutum içinde bulunduğunu gördük. Toplantı bu anlamda amacına ulaşmış ve Ereğli için Beyaz Bir Sayfanın açıldığı, faydalı ve önemli bir girişim olmuştur.
Platformumuz adına toplantıda, Ereğli TSO Başkanı Keleş, Muhtarlar Derneği Başkanı Kılıç ve Platform sözcüsü olarak Erdem,üzerinde mutabık kaldığımız sorunları dile getirdik. Çelikhane cürufu stoklarının transfer edilmesi, çevre konusundaki duyarlılığın artırılması ve Erdemir’in bünyesindeki spor sahalarının İlçe Spor Müdürlüğü’ne devredilmesi yönündeki talebimizi dile getirdik. Ayrıca, bölgedeki gemi acentelerinin yaşadığı sorunların giderilmesi ve Erdemir’in çalıştığı acente sayısının artırılması, denizcilik okullarında eğitim gören öğrencilerin staj olanaklarının artırılması, Erdemir Limanı’ndaki yükleme boşaltma hizmetlerindeki farklı fiyat uygulamalarından vazgeçilmesi, Tersanelerin canlandırılmasına yönelik çözüm önerilerimizi ve yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) konusunda, Ereğli’nin içme suyunun yüzde 29 oranının ve öncelik hakkının korunması konularını da dile getirdik.

SORUNLAR TEK TEK ANLATILDI
Sayın Keleş, bölgemizin ekonomik sorunlarına odaklanarak, yerel tedarikçilere fırsat tanınmasını, Ereğlili firmaların aynı rekabet şartlarını sağladıkları sürece ihalelere katılmasını talep etmiştir. Erdemir’le mal alıp satmanın ötesinde yeni istihdam sağlanabilecek alanlarda birlikte projeler geliştirilmesinin önemini vurgulamıştır. Karayolu nakliyesinin Gülüç Kapı’ya bir an önce taşınarak bölgenin bu sorununun ivedilikle çözümünü istemiştir. Nakliyecilerimizin sorunlarına değinmiş, OMSAN’ın atması gereken adımlar konusunda beklenen girişimleri iletmiştir. Endüstri Meslek Lisesinin desteklenmesi, buradaki öğrencilere iş ve staj imkanı sağlanması, engelli istihdamının artırılmasını gündeme getirmiştir. Ayrıca Erdemir Limanı’ndaki ticaret hacmini artırmak adına beklentilerini de dile getirmiştir. Sayın Kılıç, bölgemizin en büyük sorunlarından olan işsizlik konusunda, istihdam ihtiyacı için muhtarlardan bilgi alınmasını ve bölge insanının değerlendirilmesini talep etmiştir. Köy muhtarlarına geçmişte yapılan yardımlarını yinelenmesini ve ramazan aylarında kumanya yardımının köylere de yapılmasını talep etmiştir.

OLUMLU YANITLAR ALDIK
Dile getirdiğimiz bu görüşlerin OYAK ve Erdemir Yönetimi tarafından dikkate alınması, önerdiğimiz konuların takipçisi olacaklarını ifade etmeleri, memnuniyet vericidir. Toplantıda HES konusunda Ereğli Belediyesi’nin içme suyu oranında bir azalma olmayacağı, konunun uzmanları ve Sayın OYAK Genel Müdürü tarafından dile getirilmiştir. Gemi Acentelerinin sorunlarının 2020 Ocak ayında bir sorun olmaktan çıkacağı ifade edilmiştir. Çevre konusunda yapılan çalışmalar katılımcılarla paylaşılmıştır. Karayolu nakliyecilerimizin sorunlarına yönelik olarak fiyatlandırma konusunda düzenlemelerin yapılacağı bildirilmiştir. OYAK Yönetiminin özellikle yeni iş alanları yaratılması konusundaki istekli ve yapıcı tavrı memnuniyet vericidir. Toplantıda dile getirdiğimiz sorunların bazılarının kısa zamanda ortadan kaldırılabileceği anlaşılmıştır.

ADIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
OYAK Genel Müdürü Sayın Erdem’in Ereğli ve Erdemir arasında ayrı gayrı olamayacağını, ortak geleceğimiz için birlikte karşılıklı anlayış içinde çalışma zorunluluğunu ortaya koyması, Ereğli Belediyesi ve Ereğli’de ki diğer kurumlarla hiç bir sorunu olmadığı ve her zaman görüşmeye hazır olduğunu bizzat ve samimiyetle dile getirmiş olması sorunlarımızın çözümü bakımından önemlidir.
Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu olarak toplantıda dile getirdiğimiz sorunlarımızın, OYAK Yönetiminin tarafımıza ilettiği çözüme yönelik adımların, toplantıda tam olarak açığa kavuşturulamamış konuların ve Ereğli’mizi geleceğe taşıyacak yeni adımların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

AYNI BAŞLIK DİKKAT ÇEKTİ!
Bu arada, Platform adına yapılan açıklamanın, OYAK’tan yapılan açıklamadaki “Birlikte Başarmayı Başarmalıyız” başlığının aynı şekilde kullanılması dikkat çekti.




Bu sayfayı yazdır

7.12.2019 13:51:31

Bu haber 804 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.098.381

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri