(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞEHİT AİLELERİ TEPKİLİ!

EREĞLİ

Zonguldak Maden Şehitleri Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Zonguldak’taki AK Partili milletvekili ve siyasilere oldukça sert tepki gösterdi.
Çetin, düzenlediği basın toplantısında, 1992’de Kozlu’da yaşanan grizu faciasında yaşamını yitiren Maden şehidi Reşat Yaman’ın oğlu Erkan Yaman’ın Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) çalışmasına yönelik kriterleri bulunduğu halde alınmamasını kınadığını bildirdi.
Maden şehitlerinineşlerini dul, çocuklarını yetim bıraktıklarını hatırlatan Yiğit, “ama ülkesini kömürsüz bırakmadılar. Yanan bizdik, siz kömür sandınız" dedi.

HANGİ GEREKÇE İLE ELEDİNİZ?
TTK’ya alınacak 30 nitelikli işçi ile ilgili müracaatların alındığını hatırlatan Yiğit, şunları söyledi:
“Kurada bir kişi maden çocuğu mülakata girmeğe hak kazandı. Mülakattan önce kurumun genel Muduru Kazım Eroğlu'na, kurum yetkililerine, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'na bir maden şehidi çocuğunun değerlendirmesine yönelik bilgi verdim. Kaldı ki, Meclis’te ziyaret ettiğim Çolakoğlu, 'Mülakatta kalan maden şehit çocuklarına referans oluruz' demişti. Bunun da doğal hakları olduğunu söylemişti. Ama ne kadar ilgileneceğini bugün gördük. Ben buradan soruyorum; Kaynak işçiliği bölümüne müracaat eden maden şehit çocuğumuz Erkan Yaman'ın elinde, tersanelerde çalıştığına dair belgesi var. Bu işi fiilen yapan birisi. Aldığım bilgiye göre; Atölye mülakatından 90 puan alan, dosyasında maden şehit çocuğu olduğuna dair belgesi olan, bu yetimi siz komisyon üyeleri hangi gerekçe ile elediniz?
Ben söyleyeyim;
Milletvekillerinin yandaşı yakını olmadığından dolayı mı? 
AK Parti il başkanının yandaşı ya da akrabası olmadığı için mi?..
Yoksa kimsesiz arkası olmayan babasını madende şehit verdiği için mi?. 
Sayın TTK Genel Müdürü Eroğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, AK Parti Zonguldak İl Başkanı  Zeki Tosun, komisyon üyeleri maden şehit aileleri ve bu yetimlerin hakları sizlere haram zıkkım olsun. Sayın Eroğlu bu vebalin altından kalkamayacaksınız eğer bir maden şehit çocuğuna sahip çıkamıyorsanız o koltuğu işgal etmeyin.

KOLTUKLARI BOŞA İŞGAL ETMEYİN!
Çıkarılan yasa ile Soma'da 301 maden şehit kardeşlerimizi kaybettiğimizde  buradaki ailelerimizin bir yakınına kamuda iş sağlandı. Şehit aileleri adına emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Daha sonra dernek olarak; tüm Türkiye' deki maden şehit yakınlarını kapsaması için gerek çalışmaları yaptık. Önergemizi yetkili makamlara teslim ettik. Daha sonra 2018 yılında Ak Parti  Zonguldak il kongresinde dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım il kongresinde aynen şu cümleyi kullandı. 'Zonguldak maden şehit yakınlarına şehitlik  mertebesi veriyoruz. Birer yakınını işe alıyoruz' dedi. Tabi ki bizler aileler olarak mutlu olduk ama daha sonra tarih sınırlandırılması koydular. 10 Haziran 2003 ve 13 mayıs 2014 tarihleri arasında, aileler yararlanansın diye  çok sayıda  kanun teklifi hazırlayıp meclisten geçirdiler. Bizleri bir kez daha mağdur ettiler. Burada çok dramatik bir durum var. Bir tane maden şehit kızımızın babası 14 Mayıs 2014’de vefat etti. Kamuda istihdam hakkını bir günle kaybetti. Bu kız çocuğumuz bana, 'Çetin abi benim babam bir gün önce şehit olsaydı kamuda iş istihdamından yararlanacaktım' dedi. Benim gözlerim doldu, sandalyeye yığıldım kaldım, cevap veremedim.

SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMADILAR
AK Parti Zonguldak vekilleri Ak Parti Zonguldak il başkanı, Ereğli ilçe başkanı sorumluğu olan bürokratlar, sizin söyleyecek cevabınız varsa verin. Bizleri her seçim döneminde kandırdılar. TTK’ya 1500 kişilik işçi alımında Zonguldak AK Parti Milletvekilleri Zonguldak Ak Parti il başkanı mağdur olan maden şehit çocukları için 'kontenjan ayıracağız' dediler. Sözlerinin arkasında durmadılar. Ardından enerji başkanımız Fatih Dönmez'e kontenjan ayrılması konusunda dernek olarak taleplerimizi ilettik. Sağ olsun gerekli duyarlılığı göstererek T.T.K genel müdürlüğüne bu konuda çalışma yapılmasın talimatı verdi. Ama bizim T.T.K Genel Müdürümüz Kazım Eroğlu 'bu konuda yapacağımız bir işlem yoktur' diye yazıya cevap verdi. Sayın genel müdürüm yapacağınız bir şey yoksa oturduğunuz koltuğu boşuna işgal etmeyin. 

BİZİ ALDATTILAR
Yine 2015 Mart ayın da genel seçimler de Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Saadet Oruç bizleri dernek olarak külliye ye davet etti, son derece de iyi karşıladı, sorunlarımızı dinledi. Ben kamuda iş istihdamından mağdur olan maden şehit çocuklarını dile getirdim. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşüp çözeceğini söyledi. Daha sonra çalışma başkanımız ile beraber Ereğli ziyaretin de ‘bu konuyu seçimden sonra çözeceğiz’ dediler.  Ayrıca 2019 Mart ayında Ereğli ziyaretinde Sayın Cumhurbaşkanımız  derneğin önünde sağ olsun otobüsü durdurarak bizlerin sorunlarını dinledi konuyla ilgili çalışma yaptıracağını söyledi.  Başdanışman Oruç, AK Parti Zonguldak vekilleri AK Parti İl Başkanı, Ereğli ilçe başkanı, bizim sorunlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımız ile irtibat kurup takip etmediler. Bizleri seçim döneminde bir kez daha aldattılar.

ÇAĞRI MERKEZİNDE AYNI DURUM!
Zonguldak'taki çağrı merkezinin kuruluş amacı, maden şehit  çocukları istihdamına yönelikti. Bu merkezde çalışan sayısı 200 kişi. İstihdam edilen maden şehit çocuğu sayısı ise 11 kişi . Dernek yönetimi olarak çağrı merkezine  ihtiyaç olduğunda verdiğimiz isimler alınmıyor. AK Parti il başkanı Zeki Tosun kendine yakın olan isimleri aldırıyor. Herhalde Tosun’un maden şehit aileleri ile bir sorunu var.”

YİĞİT’TEN SERT KINAMA!
Zonguldak Maden Şehitleri Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, yönetim olarak her zaman diyalogdan yana olduklarını ifade ederek. “şehit ailelerin üzerinden kimseye siyaset yaptırmasına izin vermedik. Çünkü bu mağduriyet siyaset üstü bir durum. Bizim iyi niyetimizi suistimal eden siyasilere tepkimizi sert bir şekilde göstereceğiz. 4 Aralık Madenciler gününde TTK’ya 30 kişilik nitelikli işçi alımında bir maden şehidi çocuğuna kontenjan ayırmayıp, eleyen zihniyeti kınıyorum. Yaman kardeşimizin babasının 3 Mart 1992’deki grizu faciasının yıldönümünde düzenlenecek törene, birazcık yüzünüz varsa katılmayın. Cenabı Allah, ‘bana neyle gelirseniz gelin, yetim hakkıyla gelmeyin’ demiş. Bu haksızlığı yapanları Yüce Mevlama havale ediyorum. Maden şehitleri eşlerini dul, çocukları yetim bıraktılar ama ülkesini kömürsüz bırakmadılar. Yanan bizdik, siz kömür sandınız” dedi.




Bu sayfayı yazdır

5.12.2019 22:55:53

Bu haber 2157 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
09.12.2019 16:31:56
1992 diyor ki;

İşlerine yarayan zaman gelip bizi bulan, işleri bitince de dönüp yüzümüze bakmayan siyasetçiler Allah büyüktür. Başınızı yastığa nasıl rahat koyuyorsunuz? Zonguldak yetimlerine sahip çıkmıyorsunuz, görevinizi layıkıyla yapın artık..
06.12.2019 08:10:19
Mehmet diyor ki;

Şehit madenci anma programlarında boy gösterip oy toplama çabalarına giren siyasetçiler ailesine gelince bir yetimin hakkını bile savunamıyor yazıklar olsun herkes koltuk sevdalısı olmuş Başkan doğru söylüyor bir şehit madenci yetimin hakkı savunamayan eroğlu o koltuğu boşuna meşgul etmesin bir yasayı düzeltemeyen siyasetçilerde o koltukları boşuna işgal etmesin bu millet onları iş takipçiliği ihale takipçiliği yapsınlar ceplerini doldursunlar diye Ankara’ya göndermedi asli görevleri olan vatandaşın çıkarlarını korumak vekil oldukları il in sorunları çözmek hizmet getirip yanlış yapılan düzenlemeri düzeltmek için o koltuklarda oturduklarını unutmasınlar bunun için maaş alıp bu görevleri yapmak için devletin bütün imkanlarından faydalandıklarını unutmasınlar yoksa seçimlerde bu millet çok iyi hatırlatır onlara bunu






Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.524

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri