(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ELEŞTİRİSİ (YİNE) SERT OLDU!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem'in, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Göztepe Tesislerinde düzenlediği toplantıya davet edilmeyişini, “yalnızlaştırmaya çalışmak” olarak değerlendirdi.

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda, Belediye Meclisi Aralık Ayı Meclis Toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada, Genel Müdür Erdem’i kast ederek, “Kendini çok iyi yetiştirmiş, Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından birinin yönetim kurulu başkanının protokol kurallarını bilmediğini düşünemeyiz” dedi.

Erdem’in, toplantı öncesi Kaymakam ve Belediye başkanına ‘Nezaket ziyaretinde’ bulunarak çözümcül yaklaşım göstermesi gerektiğine dikkat çeken Posbıyık, şunları kaydeti:

“Bu, aynı zamanda bir iyi niyet ve Ereğli halkının sorunlarının çözümü için ilk adım olurdu. Biz de bundan memnuniyet duyardık. Ayrıca, halkın seçtiği belediye başkanının olmadığı bir toplantıdan hiç bir sonuç alınmayacağını da en iyi Sayın Savaş Erdem bilir. Ereğli Belediyesi olarak bizim OYAK'tan istediğimiz hiç bir şey yok. Ne kişisel bir beklentim olabilir ne de belediye olarak bir beklentimiz var. Biz belediye olarak hukuk yoluyla haklarımızı alacağımıza inanıyoruz. OYAK da alacağı varsa hukuki yolları kullansın. Gelsin haczetsin, böyle giderse olacağı da bu. Taksit falan da istemeyiz.”

BEKLENTİLERİNİ SIRALADI

Posbıyık, ‘halk adına’ Erdemir’den beklentilerini sıraladığı konuşmasında, şöyle dedi:

“Zehirli dumanlardan insanlarımız kanser, lösemi oluyor. Filtreler yenilensin, denizimiz cürufla doldurulmasın, ekolojik hayat tahrip edilmesin, cüruf dağları Ereğli dışında uygun depolara taşınıp üzeri betonla kapatılsın. Kuraklık halinde Ereğli halkının içme suyunun kesilmesine yol açacak ibare HES şartnamesinden çıkarılsın. Ereğli'de istihdam ve katma değer yaratıcı yatırımların sonuçlarından Ereğli halkı öncelikli olarak yararlansın. 20 yıldır kadro bekleyen OYPA işçilerinin kadroları verilsin. Haksız işten çıkarılmalar durdurulsun.”

“BANA ‘KAVGACI’ DİYORLAR”!

Düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyelerinin d eçağırılı olması gerektiğini savunan Posbıyık, “Ereğli'nin yerel temsilcileri onlardır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu da budur. Bu şehre dair kararları ancak bu şehrin yöneticileri alır. Bu, evrensel bir kuraldır. Sizin toplantınızda Ereğli'nin seçilmiş yöneticileri yok. Bana kavgacı diyorlar. İlk defa da değil, yıllardır dillere pelesenk olmuş, bunu bir yıpratma aracı olarak kullanmak istiyorlar. Bu, gerçeği yansıtmadığı için de halkta karşılığı yok. Ben Ereğli'nin ve Ereğli halkının samimi sözcüsüyüm ve onların haklarını savunuyorum. Ben işin ‘ün’ünde değil, ‘un’ndayım. Ben sorun üreten değil, çözüm üreten tarafım.”

YUMRUĞUMU EDĞİL, ELİMİ UZATIYORUM

Amacının ilçe geleceğini güvence altına almak, hizmet üretmek ve çocuklara yaşanabilir bir kent bırakmak olduğunu tekrarlayan Posbıyık, şu şekilde konuştu:

“Bir haksızlık gördüğünüzde müdahale etmezseniz önce hakkınızı sonra da şerefinizi kaybedersiniz ve sorunun o zaman parçası olursunuz. Halkımız yıllardır bana güvenerek yetki veriyorsa ben onlara güvendiğim ve onun samimi sözcüsü olduğum içindir. Buna aynen devam edeceğim. Ancak bu, uzlaşmacı olmadığım anlamına gelmiyor. Gerçekleri dile getireceğim. Halkın hakkını sonuna kadar arayacağım. Ancak bunları söylerken yumruğumu değil elimi uzatıyorum. Çözümü için her zaman hazırım. Sorunları çözüyormuş gibi davranmak yerine sorunları birlikte çözüme dönük katılımcı, şeffaf bir anlayışla bir araya gelelim.”

SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM!

Posbıyık, OYAK’ı, dolayısıyla Erdemir’i kastederek, önceden de kullandığı “Canavar” yakıştırmasını tekrarlayarak, şöyle dedi: “Başlangıçta ekonomik kalkınma ve çağdaşlaşma alanında çok önemli bir yatırım olan Erdemir, Milli karakterini yitirdikten sonra adeta bir canavara dönüşmüştür. Bu topraklarda, gözü doymak bilmeyen bir canavar doğmuştur. Önce sanayiciyi, taşeronları, esnafı, kendi işçisini ve halkını yok etmektedir. Şimdi de suyumuza göz dikti. Denizimizi, havamızı kirleterek geleceğimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı gözüne kestirdi. Bir koluyla havaya ateş, sinter dumanlarını püskürtüyor. Demir cevherini püskürtüyor. Diğer koluyla denizi cürufla dolduruyor. Bu canavara dur demek zorundayız. Bu canavarın beyni İstanbul’da. Ticaret, sac alış verişleri İstanbul’da. Gövdesi Ereğli’de. Kolları da hepimizin hayatına girmiş vaziyette. Evet, ne kadar doğru söylemişim. Özür dilenecek bir şey olmadığı gibi kimseye de benim adıma özür dileme yetkisi vermedim. Aynı sözleri tekrar ediyorum.”

YALNIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞARAK MI?!

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’ın açıklamasındaki “Birlikte başarmayı Başarmalıyız” söylemine de atıfta bulunan Posbıyık, “Birlikte başarmayı başarmak için önce birlikte olmalıyız. Sorunları üçüncü kişiler üzerinden değil yüz yüze gerçek muhataplarıyla çözebiliriz. OYAK yönetimi Ereğli halkının temsilcilerini yalnızlaşmaya çalışarak mı sonuç alacak” dedi.




Bu sayfayı yazdır

4.12.2019 13:02:36

Bu haber 1127 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.960

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri