(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAŞLIĞI ERDEM ATTI;

EREĞLİ

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde gerçekleştirilen toplantının, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nı (Erdemir) daha iyi anlatmak Grubun faaliyetlerini, Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu ve sivil toplum örgütleriyle paylaşmak, birlik ve beraberlik içinde talepleri dinlemek amacıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

OYAK Kurumsal İletişim’den yapılan yazılı açıklamaya göre Erdem, OYAK’ın, bulunduğu her coğrafyada Ülkeye katkıda bulunduğunu, üretim, istihdam, ihracat konularında destek vermeye çalıştığını, vatan topraklarını çocuklara ve torunlara en iyi şekilde bırakabilmek için çalıştığını belirtti.

Toplantıya katılanların konuşmalarına da yer verilen açıklamalara yönelik, OYAK Genel Müdürü Erdem; Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, önceliğin Ereğli’de yeni iş alanlarının yaratılmasına yönelik çalışmalar olması gerektiği hususunda, anlayış birliği içerisinde olduklarını ve buna yönelik ortak çalışma yapılması kararı aldıklarını ifade etti.

 Gemi acentelerine ilişkin olarak Ereğli’den kullanılan gemi acentelerinin sayısının artırılacağını da ileten Genel Müdür Erdem, bu sorunun 2020 yılı başında çözüleceğini aktardı.

ÖZCAN: ERDEMİR ÇEVREYE HASSAS

OYAK Maden Metalürji Grubu Başkanı Toker Özcan da, Erdemir’in 4 milyar 6o00 milyon lira çevre yatırımı yaptığına vurgu yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:
“Filtreler konusunda çok hassas olunan Erdemir’de, toplam elektriğin yüzde 10’u bu filtrelerin çalıştırılması için tüketildi. Çelikhane cürufu ekonomik olarak kıymetli bir malzemedir. Yurt dışında bu malzemenin içindeki çelik ayrıştırıldıktan sonra verimsiz toprakların ıslahında bile kullanılıyor. Çelikhane cürufu Ereğli, Alaplı Belediyesi gibi çevredeki kamu kuruluşlarına ücretsiz olarak veriliyor. Erdemir, çevre açısından gelişmiş ülkelerdeki çelik şirketleriyle kıyaslandığında da ileridedir.”

HES’İN ÇEVRESEL ETKİSİ OLMAYACAK

Toplantıya katılan şirket uzmanlarınca, kurulması planlana Hidro Elektrik Santrali’nin (HES) çevresel etkisi olmayacağına dikkat çekilen konuşmalarda, barajın belediyeye verilecek su oranında herhangi bir değişiklik yaratmayacağı belirtildi ve HES’in endüstri suyu üzerine kurulduğu ifade edildi.  Erdemir’in belediyenin ödemesi gereken yaklaşık 10 milyon dolar tutarındaki katkı payından da yapılan protokolle vazgeçtiği hatırlatıldı.

ERDEM’İN KAPANIŞ KONUŞMASI

Yapılan konuşmaların ardından, teşekkür konuşması yapan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, dünyada çelik endüstrisinin dönüşüm sancılarını yaşadığını, bunun, Ereğli’ye özel bir durum olmadığını hatırlatarak, şöyle dedi:
“OYAK, yeni fikirlere her zaman açıktır. Amacımız; çocuklarımızın geleceğini planlayabilmek, onların sorunlarına çözüm üretebilmektir. Erdemir ve Ereğli ayrı taraflar değildir.  Üretilen katma değerden herkesin yararlanıyor. OYAK Yönetimi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Her zaman erişilebilir olduk, kurumlarla ilişkileri, yasaların öngördüğü çerçevede, değer üretecek bir şekilde uyum içinde yönetmeye devam edeceğiz. Birlikte Başarmayı Başarmalıyız.”

NOT: Yapılan açıklamada diğer konuşmacıların demeçlerine,  okumak için aşağıdaki linkleri TIKLAYIN

http://www.ereglihakimiyet.com/Haberler.asp?id=391935

http://www.ereglihakimiyet.com/Haberler.asp?id=391937




Bu sayfayı yazdır

3.12.2019 10:53:15

Bu haber 969 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.739.596

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
396 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
180 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri