(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİR SONUÇ DA DEMİRTAŞ’TAN…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in isteğiyle gerçekleştirilen toplantının olumlu yansımaları devam ediyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, Ereğli demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) Göztepe Restoran’da düzenlenen toplantının ‘gecikmiş’ ancak, Ereğli ve Erdemir için yararlı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Toplantıdaki konuşmasında, Erdemir’in özelleştirilmesine karşı olduklarını ancak, OYAK’ın almasından ise memnunluk duyduklarını anlattığını ifade eden Demirtaş, şöyle dedi:

“Ama 2006’dan sonra Erdemir’in, eskiden olduğu gibi Ereğli ile ilgili diyaloglarının devam etmesini beklentisi bağların zayıfladığından bahsettim. OYAK yönetiminin bu toplantıyı organize etmesiyle yeni bir dönem başladığın söyleyebiliriz. OYAK grubu ile olan diyalogları ve Ereğli’nin, Erdemir ile olan ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini söyledim. Erdemir ve OYAK grubu Türk Sanayisinin lokomotividir.Dolayısıyla Erdemir Ereğli’ye hayat veren fabrikadır. Erdemir Ereğlisiz, Ereğli de Erdemir’siz olmaz. Bir birine kenetlenmiş iki yapıdır. Erdemir büyüdükçe Ereğli de büyümüştür.

BELEDİYE İLE İLİŞKİLER

Şehre olan katkısının, mevzuatın el verdiği destek sürece devam etmesi gerekir. Tabi ki yargı kararları önemlidir. Bazı kuralların da esnetilebileceğini ifade ettik. Belediyenin de bu anlamda Ereğli’ye hizmet ettiği söyledik. Dolayısıyla belediye ile de ilişkilerin güçlü ve olumlu tutulması gerektiğini savunduk.

YATIRIM VE İSTİHDAM

Ereğli’ye yatırım yapması gerektiğini artırması gerektiğini, istihdam üretmesini talep ettik. Bu anlamda da OYAK grubunun yapacağı yatırımları arttırılması konusunda gereken desteği vereceğini ifade ettik. Aynı zamanda Er Maden ile ilgili Kandilli’deki maden ocağına yapılacak yatırımın da hızlandırılmasını talep ettik. 600-700 civarında madenci istihdam edilebileceği bu ocağı almalarından dolayı teşekkür ettim. Bundan sonra da bu tür toplantıların daha fazla devam etmesini, Erdemir ile Ereğli’nin diyalogun artırılmasını ekonomik bağın da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladım.

OYAK Grubunun da Ereğli ile ilişkilerini güçlendirmeyi düşündüğünü dile getirerek, bazı yanlış anlaşımlara olduğunu vurgu yaptılar. Bu toplantının, Ereğli ve Erdemir için son derece yararlı olduğunu düşünüyorum."




Bu sayfayı yazdır

2.12.2019 19:13:38

Bu haber 1291 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.837

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
817 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri