(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"BEYAZ SAYFA AÇTIK"

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in, Zonguldak Milletvekilleri ile ilçedeki siyasi parti ve bazı sivil toplum kuruluş başkanlarının yer aldığı toplantının olumlu geçtiği bildirildi.

ERDEM: BEYAZ SAYFA AÇTIK

Ereğli Geleceğini Konuşuyor Platformu Sözcüsü, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Genel Müdür Erdem’in istemi ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Göztepe tesislerinde düzenlenen toplantının ardından Hakimiyet’e açıklamasında, “Beyaz bir sayfa açtık” dedi.

Toplantının son derece verimli geçtiğini anlatan Erdem, özetle, şunları söyledi:

“bu toplantı ile beyaz bir sayfa açtık. Genel hatlarıyla deniz acentelerimizin, nakliyecilerimizin dertlerini anlattık. Çevre ve hava kirliliği konusunda daha duyarlı olmaları, yeni ölçümler konusunda taleplerimiz oldu. Kara nakliyeciliğinde ilçemizdeki ağır tonajlı araçların mağduriyetinin giderilmesini istedik. İşçi alımlarında Ereğli’ye öncelik vermelerini talep ettik. Belediyenin taleplerinin karşılanmasını istedik. Erdemir kanadı da mahkeme kararlarından bahsettiler, konuyu görüşeceklerini söylediler. Sayın Genel Müdür Erdem, masadaki tüm konuları detaylı şekilde inceleyeceklerini söylerken, ilçedeki deniz acente sayılarının artırılmasına dair talimat verdi. Genel hatlarıyla güzel bir toplantı oldu.

KELEŞ: DİYALOG KAPISI AÇILDI

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş de, gerçekleştirilen toplantıyı son derece olumlu bulduğunu ifade ederken, şöyle dedi:

Keleş, , kendisinin daha çok ekonomi içerikli sorun ve çözümler üzerinde durduğunu söyledi.

Daha çok, şehirde birlik ve beraberlik içinde neler yapılabileceğini konuştuklarını anlatan Keleş, şöyle dedi:

“Bu şehirde birikmiş bir bilgi birikimi ve sermaye yapısı var. Birlikte istihdam artıracak ve Erdemir’in de tedarik sürecini kolaylaştıracak bir yapılanma içinde olmayı arzu ediyoruz buna hazırız. Burada amacımız bir şeyler üretmek,  artı katma değer yaratmaktır. Ereğli içerisinde çözülebilecek hizmet ve satın almaları TSO’nun aracılığı ile üyelerimize daha etkin duyurmak ve Ereğli kaynaklı, Erdemir ile arasın ticaret hacmini arttırmak istediğimizi ilettik. OYAK bünyesindeki OMSAN Lojistik, Erdemir’in ürettiği malın yüzde 11’ini karayolu taşımacılığı ile yapıyor. Bunda özellikle Ereğli nakliyecisini kullanması noktasında ve fiyatların iyileştirmesi konusunda ağır tonajlı araçların gerçek istihap haddine göre yapılmasını söylerdim, oyumlu yanlaştılar. Kışla Mahallesindeki yük çıkış kapısının Gülüç Beldesine taşımasını önerdim.

Yine, Yedi bölümden oluşan Ereğli Endüstri Meslek Lisesinin, TSO’nun da projesi olduğunu, burada  sanayiye ara eleman yetiştirildiğini hatırlatarak, buradaki başarılı öğrencilerin Erdemir tarafından istihdam edilmesi talebinde bulunduk. Yapılan toplantıyı son derece olumlu buldum. Bu toplantı ile diyalogların kapısı açıldı.”

ERDEMİR'DEN YÜKSEK KATILIM

Toplantıya; OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in yanı sıra OYAK Maden Metalurji Grup Başkanı Toker Özcan, Oyak Güvenlik Genel Müdürü Kamil Faruk Güven, OYAK Otomotivi ve Lojistik grup Başkanı Cem Aysel, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, kurum hukukçuları katılırken, ilçeden de, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz,  AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, SP İlçe Başkanı Hasan Soyer, BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay yer aldı.

Diğer yandan, gerçekleştirilen toplantıya ilişkin OYAK'tan geniş açıklama yapılacağı öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

2.12.2019 18:09:44

Bu haber 2198 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.040.732

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri