(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GELENEKSEL ŞÖLEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Fiziksel Engelliler Derneğince, “18. Geleneksel Engelliler Şöleni” gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ereğli Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İlçe Halk Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Öğretmeni Kübra Kocabaş yönetiminde, Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan işaret dili korosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Fiziksel Engelliler Derneği’nin başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

ÇORUMLUOĞLU: DERNEĞİ BAŞARILI BULUYORUM

Önceki görev yerlerinde, engelli ihtiyaçlarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılandığını hatırlatan Çorumluoğlu, şöyle dedi:

 “Burada sevinerek görüyorum ki burada bize başvuran arkadaşlarımızı derneğe yönlendiriyoruz, dernekte de bu ihtiyaçları kabul görüyor. Tabi ki, dernek bunları tek başına yapmıyor. Dernek bunları kamu kuruluşlarımızla, hayırsever işadamlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte yapıyor. Bugün sandalye dağıtımında emeği geçen başta Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürlüğümüz olmak üzere değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.
30 yıllık idarecilik hayatımda bu kuruluşlara destek olmaya, dertlerini dinlemeye çalıştım. Bu noktada başta derneğimiz olmak üzere, tüm engelli vatandaşlarımıza kaymakamlığımızın kapısının ardına kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum.”

ŞENTÜRK'TEN ERDEMİR7E TEŞEKKÜR
Dernek Başkanı İsmail Şentürk de, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda, Erdemir’in katkıları ile 10 engellinin daha akülü tekerlekli sandalye sahibi olduğunu belirterek, “Yine bugün, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın hamiyetleriyle 10 engelli arkadaşımızı da akülü tekerlekli sandalye ile kavuşturduk” dedi.

HALKOTOBÜSLERİNE SİTEM!
Şentürk, engellilerin toplu taşıma araçları ile sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “Toplu taşıma araçlarında eziyet görüyoruz, ikinci sınıf insan olarak görülüyoruz, otobüslere alınma noktasında para ve zaman kaybı olarak görülüyoruz. Zaten engellilerin yaşamı yeterince zor” diye konuştu.

Sosyal Hizmet Uzmanı Özge Özsoy da, Sosyal Hizmet Müdürlüğü olarak ilçede yürüttükleri çalışmaları anlatırken, verdikleri hizmetlerden engellilerin yararlanmasını istedi.

ORAL'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Erdemir Genel Müdürü Oral’a teşekkür plaketi takdim edilen etkinlikte, engellilere 15’i akülü, 15’i ise manuel tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Korosunun, “Sev Kardeşim” adlı eseri yorumlamasına salondaki protokol üyeleri de eşlik etti.

Engelliler şöleni,  Fasl-ı Şahane grubunun canlı müzik dinletisi eşliğinde yemek programı ile sona erdi.

KİMLER KATILDI

Programa, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı  Dr. Evrim Balbaloğlu, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Gönül Demirsu,  Ereğli SYDV  İlçe Müdürü Abdullah Hasçelik, Genel Maden İşçileri (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

2.12.2019 12:43:28

Bu haber 1544 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
02.12.2019 22:24:53
Hasan Turgut diyor ki;

Engelliler Derneği 2 küçük aküyü bulup üyesine veremedi . Köydeki engellileri sürekli oyalıyorlar. Şov peşinde
02.12.2019 12:59:36
Engelli diyor ki;

Engellilere iş lazım iş






Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.792

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri