(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"MÜCADELEYE DEVAM" DEDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, “Anti demokratik müdahaleler, masa başı oyunlar olmasa biz bu seçimi kazanırız, hiç kuşkum yok ama kesinlikle demokratik, kurallara uygun bir seçim yaşanmıyor” dedi.
Bayan Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Kongresi öncesi gerçekleştirilen delege seçimlerinde, “Zonguldak-Devrek-Çaycuma politikası ve lobisi”nin yine devreye girdiğini iddia etti.
CHP İlçe Başkanlığına atanan Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul’un, Yerel seçimlerdeki Belediye Meclis Üyesi adaylığına ilişkin, Başkan Posbıyık ile aralarında yaşanan görüşme gelişmeleri ‘deşifre eden’ Bayan Posbıyık, şunları söyledi:
“Son yerel seçimlerden önce Eylem Ertuğrul, Halil Posbıyık'tan randevu talep eder. Kendisinin milletvekili olmak istediğini, yardımlarını beklediğini söyler. Halil Bey de kendisine ‘Çok memnun olduğunu, gençlerin siyasette bir yerlere gelmesi gerektiğini, tüm desteğinin yanında olduğunu’ söyler. Halil Posbıyık belediye başkanı adayı olduğunda, Eylem Ertuğrul, kendisini ziyaret eder ve belediye meclis üyesi olmak için talepte bulunur. Halil bey bunu da olumlu karşılar ama hatırlatır: ‘Sen milletvekilliğini hedefliyordun’ der. Eylem Ertuğrul, ‘Önce belediye meclisi üyesi olmak istiyorum’ cevabını verir. Halil bey bunun üzerine ‘Başarılı olmanı istiyorum. Seninle çalışmak isterim. Belediye Meclis üyeliğinin birinci sırasına ismini yazıyorum’ der. Evraklar İlçe Seçim Kurulu'na gönderilir ama Eylem Ertuğrul il yönetiminden Burak Karaarslan ve Şenay İşeri ilçe yönetim kurulu üyeliklerinden zamanında istifa etmedikleri için isimleri reddedilir. İşin en çarpıcı yanı, buraya dikkatinizi çekiyorum. İsimleri, kendi hataları nedeniyle reddedilince, Ertuğrul kendi yerine eşini, Karaarslan babasını, İşeri de eşini listeye aldırmak ister. Halil Posbıyık bu teklifleri kabul etmez.”

BANA İHTİYAÇ ORTAYA ÇIKTI!
Posbıyık, partide yaşanan ‘kayyım’ sürecini ve kendisinin de CHP’den İlçe Başkan adayı olmasına yönelik detaylarda ise şunları kaydetti:
“Ertuğrul'un ismi ortalarda dolaşırken,  tam adaylık sürecinin ortasında, teknesine atlayıp Ereğli'den uzaklaşmış ve tatile gitmişti. Uzun süre ortalarda görünmedi. Osman Yavuz'a teklif götürüldüğünü biliyorum ama kendisi de işlerinin yoğunluğu nedeniyle kabul etmedi. Partiyi bu sıkışmış, yönetilemez durumdan çıkarmak gerekiyordu. Arkadaşlardan bana pek çok ısrarlı talep geliyordu. Önceleri reddettim, böyle bir planım yoktu. Ama gelinen noktada bana ihtiyaç olduğu ortaya çıktı, bunu bir görev olarak kabul ettim ve ilçe başkanlığı için aday oldum. Aslında ilçeyi sağlıklı bir şekilde kongreye götürebilmek için üç aylığına aday olmaya karar vermiştim. Ama süreç öyle gelişti ki, bir kadın olarak siyaset yapmamın engellenmek istenmesi, anti demokratik müdahaleler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ün bizlere kazandırdığı seçme seçilme hakkını yok sayan bir yaklaşım, kararımı değiştirmeme neden oldu. Bu mücadeleye devam etmeliydim. Bu arada ilginç bir gelişme oldu, siyasetten uzaklaşıp teknesine atlayarak denize açılan genç arkadaşı Genel Merkez Kayyum yönetiminin başına atadı.”

ZONGULDAK-DEVREK-ÇAYCUMA LOBİSİ!
İlçe kongresi öncesi gelişmelerde, Zonguldak-Devrek-Çaycuma politikası ve lobisinin devreye girdiğini iddia eden Neriman Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her dönem Ereğli-Alaplı politikalarını Zonguldak politikaları düzenler. Şu andaki yönetim kurulu üyelerinin kimlerden oluştuğuna bakarsanız orada da Zonguldak politikası temsilcilerini net olarak görürsünüz. Bu açıkça bölme, hizipçilik ve Ereğli'yi etkisizleştirme hareketi. Bu kirli oyunun parçası olamam. Bu süreçte anti demokratik uygulamalar ve masa başı oyunlarla, sadece mahalle seçimlerine müdahale edilmekle kalınmadı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık üzerinde de bir yıpratma kampanyası başlatıldı. Yok ikimiz CHP'yi ele geçirip saltanat kurmak istiyormuşuz, yok diktatörmüş. Delege seçimleri sırasında Belediye Meclisi üyelerine hakaretler edildi. Seçim kurallarına aykırı olarak sandıklara müdahale edildi, listelerle oynandı, bilgiler saklandı, seçim anında kendi listeleri usulsüz olarak üyelerin ellerine tutuşturuldu. Ok yaydan çıkmış, Zonguldak Merkez, Devrek, Çaycuma lobisi Ereğli'ye yine kaybettirme oyunları içinde. Anti demokratik müdahaleler, masa başı oyunlar olmasa biz bu seçimi kazanırız, hiç kuşkum yok ama kesinlikle demokratik, kurallara uygun bir seçim yaşanmıyor.

MÜCADELEYE DEVAM!
Bu süreçte bana güç veren, yanımda olan bütün dostlara teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi yarın da partimizin iktidara gelmesi için bir üye olarak görevden kaçmam. Var gücümle çalışırım. Partiye zarar verecek gelişmeleri engellemek için birlik ve beraberlik içinde mücadele ederim. Ancak Neriman Posbıyık olarak böyle bir yıpratma sürecinin parçası olmayacağımı bildiriyorum. Yaşananları protesto ediyorum. Ereğli'nin öncelikli olacağı ve parti demokrasisinin egemen kılınacağı bir CHP için mücadeleye devam edeceğim.”

KAFALARI KARIŞTIRDI!
Basın toplantısının ardından partikulislerinde konuşmaları değerlendirilen Bayan Posbıyık’ın, “Kirli oyunların parçası olmam” sözleri “aday olmayacağı” şeklinde yorumlanırken, “Mücadeleye devam” söylemi ise kafaları karıştırdı.




Bu sayfayı yazdır

30.11.2019 13:54:27

Bu haber 1704 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.023.130

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri