(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ’TAN “ŞOK” SORU!!!

ANKARA

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP Sözcüsü Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) fiyatlarının güncellenmemesinin, “üniversite ve kamu hastaneleri hizmet veremez hale getirilerek kapatılmaya çalışıldığı şüphesini kuvvetlendirdiği” iddiasında bulundu.

Demirtaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığına, “Güncellenmeyen SUT fiyatları ve üniversite hastanelerinin borçlarının araştırılması” ile ilgili verdiği araştırma önergesinde, bu yüzden üniversite hastanelerinde hizmetlerin durma noktasına geldiğini ileri sürdü.

Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesindeki sağlık hizmetlerinin de durma noktasına geldiğini savunan Demirtaş, şunları kaydetti:

 “Sosyal devlet; vatandaşlarının sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında sorumluluk ve yükümlülükleri olan devlettir.  Ancak, son yıllarda şehir hastaneleri gibi devasa özel sektör yatırımların yapılması, özel hastanelerin ve kuruluşların çoğalması ile sağlık hizmeti paralı hale gelmiştir. AK Parti iktidarı bilinçli ve sistematik olarak kamu ve üniversite hastanelerine gereken önemi vermeyerek, kamu desteklerini azaltmış ve bu hastaneleri hizmet yapamaz hale getirmiştir. Özellikle son dönemde vatandaşlarımıza doğrudan sağlık hizmeti sağlayan üniversite hastaneleri ile kamu hastanelerinde, sağlık hizmetleri gereği gibi verilememektedir. Sağlık sistemi çökmek üzeredir. Eğer acil olarak gerekli adımlar atılmazsa hastane hizmet veremez hale gelecektir. Bundan dolayı da Zonguldaklı hemşehrilerimizin sağlığı olumsuz etkilenecektir.
11 yıldır güncellenmeyen SUT nedeniyle sağlık hizmetlerinde kullanılması zorunlu olan tıbbi cihaz, sarf malzemeleri ve ilaçların tedarik edilmesinde özellikle üniversite hastanelerinde halk sağlığını doğrudan olumsuz olarak etkileyen büyük sorunlar yaşanmaktadır. Bugün maalesef  Devlet Üniversite Hastaneleri içinde SUT nedeniyle  borç batağına saplanmayan bir üniversite hastanesi yoktur.”

İŞTE SORULAR

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamasına ilave olarak, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

1) Devlet Üniversitesi hastanelerinin  tedarikçi firmalara birikmiş toplam ne kadar borcu vardır? Bu borçları kim ödeyecektir? Bakanlığınızın birikmiş bu borçların ödenmesi için kaynak ayrılması yönünde bir planı var mıdır?

2) SUT Fiyatları bu güne kadar neden güncellenmemiştir?

3) SUT Fiyatlarında güncelleme yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız SUT fiyatları ne zaman güncellenecektir?

4) SUT fiyatlarını bu güne kadar güncellemeyerek üniversite hastanelerini kapatmayı mı amaçlıyorsunuz?

5) Üniversite hastanelerini hizmet veremez hale getirerek, hastaları şehir hastanelerine ve özel hastanelere yönlendirmeyi mi hedefliyorsunuz?




Bu sayfayı yazdır

29.11.2019 13:10:51

Bu haber 1024 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.763

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri