(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KOBİ'LERİN ÖNEMİNİ ANLATTI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, yatırım olmadan kalkınmanın sağlanamayacağını, üretimin de artmayacağını bildirdi.

Ereğli TSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Keleş, Pakistan'ın Karaiçi Kentinde gerçekleşen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (EİT) Ticaret ve Sanayi Odası 27. Yürütme Kurulu, Tüm Komite toplantıları ile İslam Ticaret Sanayi Tarım Odası Yatırım Konferansında, “Sanayi Yatırım ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Teşviki Komite Başkanı” olarak yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin ve yabancı yatırımcının önemine vurgu yaptı.

 EİT 2025 Vizyonunun, üye devletlerin ekonomik rekabet güçlerinin ve sürdürebilirliklerinin yükselmesine stratejik bir yaklaşım getirdiğini savunan Keleş, şunları kaydetti:

ZENGİN KAYNAKLARIMIZ VAR

“Bunun içinde Bölgesel entegrasyonu ön planda tutuyor. İş yapma ortamı, başta sanayi olmak üzere tüm yatırımlar açısından belirleyicidir. İş yapma ortamının cazip olması, girişimciliğinde gelişerek yerleşmesine katkı sağlar.  EİT bölgesi olarak zengin kaynaklarımız ve ciddi bir insan gücümüz var. Altyapılarımızı iyileştirdiğimiz sanayileşmenin ve yatırımların önünü açtığımız zaman ancak gerçek potansiyelimizi yakalamamız mümkün olacaktır. Yatırım olmadan kalkınma sağlanamaz, üretim artmaz. Bu sebeple yatırımlar ekonominin kalkınma sürecinde büyük bir öneme sahiptir.”

YATIRIM ORTAMI CAZİP HALE GETİRİLMELİ

EİT’e üye ülkelerin, iş yapma kolaylığı açısından 190 ülke arasında 33 ile 173. sıralar arasında yer aldığını hatırlatan Keleş, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

“İş yapma kolaylığı yatırım için temel göstergeler arasında yer almaktadır. Klasik anlamda kitlesel üretimin Batı’dan Doğu’ya doğru kaydığı bir dönemde, kuşkusuz ülkelerimizin daha fazla doğrudan yabancı yatırımcı çekebilmesi gerekir. Yabancı yatırım çekmek için yatırım ortamını cazip hale getirmek, altyapıyı iyileştirmek, bürokrasiyi azaltmak ve teşvik sistemlerini geliştirmek zorundayız. Bunun için piyasa ekonomisinin kurallarını eksiksiz uygulamak zorundayız. Hükümetlerimizi yatırımın teşviki ve korunması anlaşmasını (Ay Pİ Pİ Ay) tamamlamaları için teşvik etmeliyiz. Üretmeden, tüketmek, ekonomiyi gerçek anlamda büyütmüyor.”

KOBİLERİN ÖNEMİ

Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, KOBİ’lerin kurulmasının teşvik edilmesi, ekonomik inşasında refahın ilerlemesinde ve yeniliklerin önünü açmada önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, Türk iş dünyası olarak, işletmelerin yüzde 99 ‘unun KOBİ niteliğinde olan Türkiye’nin katkılarıyla, EİT bölgesinde ortak bir refah alanının oluşturulmasını istediklerini sözlerin ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Keleş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun daveti üzerine, “Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odasının (ECO CCI) Toplantıları”na katılmak üzere 11 Kasım’da Karaçi’ye gitmişti.




Bu sayfayı yazdır

14.11.2019 15:17:20

Bu haber 1211 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
15.11.2019 14:30:37
KAPTAN diyor ki;

Sayın başkan,üretmeden tüketmek ekonomiyi bırakın gerçek anlamda büyütmeyi,geri götürür,yani üretmeden tüketmenin sonu iflas'dır.Büyüklerimiz hazıra dağ dayanmaz demişlerdir,boşuna söylememişler.






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.744.451

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
404 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri