(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GERÇEĞİNE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, sembolik Maden Galerisi açılışı gerçekleştirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklaya göre, 8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür Günü etkinlikleri kapsamında, Kaymakamlık ve Ereğli Belediyesinin desteği ile hazırlanan Maden Galerisi açılışı için tören düzenlendi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası karşısındaki otoparkta oluşturulan sembolik galerinin açılışında yaptığı konuşmada, ilçede kalıcı Maden Müzesi kurulması çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Zonguldak’ın ‘Madenci Şehri’ olduğunu vurgulayan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Buraya gelen misafirlerimizi böyle bir galeriyi gezdirerek göndermemiz gerekiyor. Madem kömür burada bulundu, Uzun Mehmet burada bizim bir büyüğümüz; geçmişimiz burada da yaşatmalıyız. Şu anda teknik çalışmalarımız devam ediyor. Belediye, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Başkanlarımızla hep istişare halindeyiz. Çelik, Kömür ve Lokomotifin olduğu bir müze alanının planlaması içerisindeyiz. Bu süreçte Belediye Başkanlığımızın değerli personeli ciddi bir emek sarf etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu vesileyle şu anda Milli ve yerli enerjimizi üreten değerli maden işçilerimize teşekkür ediyorum. Tüm maden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”

POSBIYIK: EN YÜCE DEĞER EMEKTİR

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Zonguldak’ın Uzun Mehmet’in kömürü buluşu ile var olduğunu hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En yüce değer üretken emektir. Ustalık bunu bilmektir. Cumhuriyet bu anlayışla yaklaşmıştır. Bizler bu anlayışın temsilcileri olarak her zaman madencilerimizin yanındayız. Yaşanan faciaların acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Kaymakamlık ve Belediye'nin işbirliğiyle Ereğli'mize getirdiğimiz Galeri vesilesiyle, bu Milli serveti ortaya çıkarmak için hayatlarını riske atan, kömür karası hayatlar yaşayan, zorlu çalışma koşullarıyla mücadele eden emekçilerimize ve ailelerine selamlarımı gönderiyorum. Bu uğurda canlarını veren, göçük altında kalan bütün madencilerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz. Zonguldak'ın ve Ereğli'nin emekçilerinde yüz karası yoktur, kömür karası vardır. Sevgi, barış ve dostluk duygularımla hepinizi selamlıyorum.”

Uzun Mehmet’in heykelleriyle, anıtlarıyla, kömür üretiminin anlatıldığı müzesiyle kent kültürünün de önemli bir parçası olduğunu savunan Posbıyık, “Belediye olarak bastırdığımız Uzun Mehmet'i ve kömürü anlatan eğitici kitabın dağıtımına başladık” dedi.

Daha sonra açılışı yapılan Maden Galerisi gezildi. Galeri 1 ay süreyle halkın ziyaretine açık kalacak.




Bu sayfayı yazdır

8.11.2019 17:22:34

Bu haber 933 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 36 kişi online
Toplam ziyaret : 76.312.435

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
800 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
962 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2080 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri