(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UZUN UZUN KONUŞTU...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “içeride 2 milyon metrekare hazine arazisi var. Özel Endüstri Bölgesi olursa kamulaştırma hakkı alacaklar, buraları ücretsiz kamulaştırabilecek. Yani Erdemir’in 450 milyar liralık yeri peşkeş çekilecek” dedi.

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısında gündemdeki maddelerin görüşülmesi ardından yaptığı gündem dışı konuşmada, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) yönetimi ile sorun yaşadıklarını tekrarladı.

İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) Ereğli için önemine vurgu yapan Posbıyık, şunları kaydetti:

ERDEMİR’DEN BEKLENTİMİZ YOK!

“Bazıları diyorlar ki, ‘Belediye Erdemir’den para almak istiyor’ Bunu söyleyen bazı siyasilerde var maalesef. Bizim Erdemir’den hiçbir beklentimiz falan yok. Zaten almıyoruz. Bu memlekette hak, hukuk, adalet varsa zaten yasal yollarla Belediyenin hakkını alacağız. Ereğli’de, Ankara’da uzman avukatlar tuttuk, büyük bir yasal mücadele içerisindeyiz. Ekibimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ereğli'nin hakkını bırakmayacağız. O cüruf dağlarını kaldıracaklar. Denizi kirletmeyecekler. Yakında neticeler çıkıyor. Bütün numuneleri laboratuarlarda incelettiriyoruz. Resmi raporlar elimize gelecek. Bizim topraklarımızı kirletmesinler, zehir saçmasınlar. Başka bir şey istemiyoruz.”

ERDEMİR’İN YERİNİ PEŞKEŞ ÇEKECEKLER

Posbıyık, Kızılcapınar Barajı Bölgesinde HES Projesi uygulaması ile –gerektiğinde önce şehrin suyunun kesileceği- maddesini hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü: Asla bunu kabul etmiyoruz. İçme suyu, İnsan hakkıdır, anayasal teminattır.

Özel Endüstri Bölgesi kurma çalışmaları, Ereğli’nin geleceği için en tehlikeli çalışmalarından biridir. Niyetleri emlak vergisini belediyeden kesmek. İnşaat ruhsatlarını bakanlıktan almak, hiç bir harç vermemek ve kendilerini tamamen izole etmek. Aynı zamanda içeride 2 milyon metrekare hazine arazisi var. Özel Endüstri Bölgesi olursa kamulaştırma hakkı alacaklar, buraları ücretsiz kamulaştırabilecek. Yani Erdemir’in 450 milyar liralık yeri peşkeş çekilecek. Belediyenin de otopark alanında 10 bin metrekare yeri var. Bizim de elimizden parasız olarak bunu alacaklar.”

SIKINTIYI ÇEKEN GÜLÜÇ HALKI!

Konuşmasında, Gülüç Belde sınırlarındaki curuf eleme tesislerine de değinen Posbıyık, “En büyük sıkıntı Gülüç’te. Ancak Gülüç halkı farkında değil, en büyük kirlilik oraya gidiyor. HES için su kesildiği zaman barajda Gülüç halkının da suyu kesilecek. Ama ne gariptir ki HES dosyasında Gülüç Belediye Başkanı'nın ‘Her ne kadar benim saham içerisinde kalmıyorsa da bu işlemlerin yapılmasının sakıncası yok’ diye bir açıklaması var. Bir anlam veremiyorum buna. Esas tozu çeken, pisliği, zehri çeken Gülüç halkı” dedi.

GÖRÜŞME TALEBİNİ YALANLADI!

Oyak’ın, Ereğli belediyesi ile görüşme talebine yönelik duyumlar da aldığını anlatan Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Sanki ‘Belediye ile görüşme talebinde bulunmuşlar, Belediye kabul etmemiş’ diye duyuyorum. Yok böyle bir şey. İstanbul’dan benim başkan yardımcılarımdan birisine telefon etmişler, görüşelim, demişler. Burada Belediye Başkanı var, Belediye Meclis üyeleri var, bir tane memura düşer mi bu iş. Sonra o memurun eşi Demir-Çelik'te çalışıyor. Ona baskı yaptırır mıyım. Göndermedim, dedikleri laf bu” diye konuştu.

ÇAKIR DA NASİBİNİ ALDI!

Posbıyık, düzenlediği “Ereğli’nin geleceği konuşuluyor” toplantısına AK Parti İlçe Başkanı Fatih katılmadığını hatırlatırken, Çakır ile sohbetini şu şekilde deşifre etti:

“Geçen gün Fatih Bey ile maça gittik. Kaymakam Bey ve diğer arkadaşlar da vardı. ‘Fatih Başkan, bu iş başladığımız gibi gitmiyor, kenara çekildiniz, toplantıya katılmadınız, temsilci göndermediniz’ dedim. ‘Başkan benim sıkıntım var, beni OYAK Yönetim Kurulu Başkanına, Halil Posbıyık’ın peşine takıldın diye şikayet etmişler" dedi. Benim peşime kimse takılmadı, Ereğli halkının peşine takıldı. Ben de Ereğli halkının peşine takıldım. Ben en arka sıradayım. 13 arkadaş el ele resim verdi. ‘Ereğli için canımızı veririz’ dediler. Bugünlerde el ele olmadığımız takdirde Ereğli halkı bunu unutmaz. Hesap sorar. Hesap sormanın da değişik yolları vardır.”

Kavgasının Ereğli için olduğunu tekrarlayan, bunun için ise tehditler geldiğini ileri süren Posbıyık, şunları söyledi:

“Ankara’dan da geliyor, ‘Ordu ile kavga edemezsin’ diyorlar. Ordu ile kavga etmek ne demek. Ordu benim her şeyim. OYAK olduğu için böyle diyorlar. Ama burada çocuklarımızı da torunlarımızı da zehirleyemezsiniz yani. OYAK devamlı boğazımızı sıkıyor. Belediye Meclis Üyelerimle beraber sıktırmam arkadaş. Hep beraber mücadele edeceğiz. Ant ediyorum tek başıma da kalsam eylem yapılacağı zaman eylem yapacağım.
Ben buradan konuşuyorum, meclis üyelerine anlatıyorum, beni Erdemir maalesef duymuyor. Ama beni Ankara’dan İstanbul’dan gelenler arayıp tebrik edenler bile var. Emekli paşalar arıyor. İngiltere’den beni arıyorlar, mücadeleni tebrik ediyoruz, Ereğli’ye yapılan zulmü buradan izliyoruz diye. Sendikalardan, her taraftan arıyorlar.”

Gündem maddelerinden bazılarının kabul edildiği, bazılarının ise görüşülmek üzere komisyonlara haval edildiği Meclis Toplantısında,  “Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor” Platformunca hazırlandığı bildirilen, “Oyak Öncesi ve Sonrası Ereğli” konulu kitapçık dağıtıldı.




Bu sayfayı yazdır

6.11.2019 16:24:35

Bu haber 1493 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
07.11.2019 10:34:39
hakikat diyor ki;

kimse farkında değil ama kdz ereğlide yetişip büyüyen çocuklarda akciğer rahatsızlıkları çok sık görülüyor. Kanser çeşitliliği şehirde artmış durumda. Zehirleniyoruz, zehirleniyoruz, zehirleniyoruz. Erdemir sorumluluklarını yerine getirmiyor, şehre zehir saçıyor. Yapması gerekenleri yapmıyor çünkü erdemirden hesap soran bir mekanizma yok, devlet yok, en kötüsü EREĞLİ HALKI HESAP SORMUYOR. EREĞLİ SUSARSA, EREĞLİLİ ÖLÜR...
06.11.2019 22:39:26
ASIM CAKIR diyor ki;

HALIL POSBOSBIYIG'IN EREDEMIR GIRISIMINI MADDI VE MANEVI DESTEKLIYORUM .ESKI T.S.KUVVETLERI MENSUBU OLARAK OYAKI KINIYORUM EREGLIYE TICARI,SOSYAL VE SAGLIKLI YASAM YONUNDEN IHANET ICINDELER.RESIMDEKI BELEDIYE BASKANI VE ELLERI HAVADA DESTEKCILERINI KUTLUYORUM. DESTEKLERINI ESIRGIYEN SIYASI VE SIVIL TOPLUM KURULUSLARINI KINIYORUM SECIM ZAMANI BU RESIM ONUNUZE GELECEKTIR HIC SUPHENIZ OLMASIN BEYLER
06.11.2019 20:12:59
yazık diyor ki;

hepiniz aynısınız, para yok diyorsun sıfır aracı çekiyorsun altına.






Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.852

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri