(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HER ŞART VE KOŞULDA...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, Suriye’de gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekatı”na destek kararı aldı.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezindeki nikah salonundaki toplantıda Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından yaptığı konuşmada, her koşul ve şartta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduklarını söyledi.

Olağanüstü toplantının, AK parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin ortak önerisiyle gerçekleştirildiğini belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

“Bugün bizim için, Belediye Meclisi ve Ereğli halkı için çok önemli bir gün. Birliğimizi, beraberliğimizi tam olarak ortaya koyuyoruz. Grup sözcüsü arkadaşlarımızın ifade ettikleri gibi siyaset siyasettir ama devlet, millet meselelerinde biz birlikteliğimizi her zaman ortaya koyarız. CHP ve AK Parti grubu olarak hep beraber tek yumruk olduk. Meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Haklı davamızda devletimize, askerimize desteğimiz sonuna kadar devam edecek. Şanlı Türk Ordusu gerçekten gereğini yapıyor. Dünyanın tahmin etmeyeceği kadar kısa zamanda hedeflediği noktalara vardı. Dünya bile böyle bir şey olabileceğini zannetmiyordu. Bu kadar kısa sürede büyük bir mesafe alınacağını asla tahmin etmiyorlardı ama şanlı ordumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Atatürk’ün ordusu anında hedeflerine vardı, dünya şaşırdı ve büyük telaşa girdiler ve ateşkes istediler. Bu sürenin sonuna doğru gidiyoruz. İnşallah hayırlısıyla istediğimiz hedeflere varırız. Eğer yanlış yaparlarsa, inanıyoruz devletimiz, hükümetimiz ve ordumuz gereğini yine yapacaktır. Beka sorunu, ülkenin bütünlüğü, Suriye’nin toprak bütünlüğü için bütün ülke olarak Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlar olarak, Karadeniz Ereğli köyleri, merkezi bütün yurttaşlarımızla beraber hem devletimizin hem şanlı ordumuzun destekçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.  Her şartta şanlı ordumuzun yanındayız.”

Toplantıda, AK Parti ve CHP Grupları tarafından harekata ve Ordu’ya destek amaçlı hazırlanan ortak deklarasyonun okundu. Deklarasyonda, “DEAŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütünün bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin kendi topraklarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nun yanındayız” vurgusu yer aldı.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı İsmail Fota, Belediye daire müdürleri ile vatandaşlar izlediği toplantıda, Türk Bayrakları ile fotoğraflar çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

21.10.2019 12:23:27

Bu haber 712 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.357

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri