(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAHRAMANLAR EREĞLİ'DEYDİ...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Rotary Kulübü’nce “Fotoğraftaki Kahramanlar” söyleşi düzenlendi.

Karadeniz Ereğli 2019-2020 Dönem Başkanı Aykut Ateş, Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirdikleri etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada 35 bin Rotary Kulübü bulunduğunu hatırlattı.

Bunlardan biri olan Karadeniz Ereğli rotary Kulübü’nün de, iş ve mesleklerinde başarılı üyeleri ve aileleriyle birlikte 36 yıldır bölgede ve Ereğli’de insanların hayatlarına dokunan toplum yararına pek çok projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Ateş, şunları söyledi:

“Aynı zamanda dönem içerisinde eğitim, sağlık, anne-çocuk, kültür-sanat ve dezavantajlı gruplar gibi geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirmektedir. Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda hedeflerini belirleyen kulübümüz, bu dönem de ‘eğitim şart, kültür gerekli, sanat ise vazgeçilmez’ anlayışıyla farkındalık yaratmaya devam etmektedir.

Fotoğraftaki Kahramanlar Programımıza katkılarından dolayı Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’a ve burada bulunanlara, projenin hazırlanmasındaki komitede görevli olan arkadaşlarıma, şahsım ve kulübüm adına,  teşekkür ediyorum.”

Ateş, gerçekleştirdikleri “Fotoğraftaki kahramanlar” etkinliğinin kendisi için ise ayrı önemi olduğunu ifad ederek, “çünkü o kahramanların arasında babam Burhan Ateş de yer alıyor. Biz, çocukluğumuzdan beri hep babamdan bu harekatın hikayelerin idinleyerek büyüdük” dedi.

DUYGULAR YENİDEN CANLANDI

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın sürecinin anlatıldığı kısa film gösterimi ardından Ateş, Harekatı’a katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava İndirme Tugayı 2. Paraşüt Taburu Karargah Bölüğü’nden; Albay Feridun Çelenk (Ankara), Çavuş Burhan Ateş (Ereğli/Zonguldak), Çavuş Fehmi Karaarslan (Ereğli/Zonguldak), Onbaşı Mehmet Emin Mercan (Antalya), Onbaşı İsak Akbaba (Kars), Onbaşı Haşim Okay (Giresun), Onbaşı Muammer Özdemir (Alaplı/Zonguldak) ve Onbaşı Cevdet Koçak’ı (Alaplı) sahnede hazırlanan yerlerine davet etti.

Bu arada, Ateş’in salondaki davetliler arasında yer aldığını duyurduğu Kore Gazisi Turan İnan büyük alkış aldı.

Emekli Albay Çelenk başta olmak üzere, o yıllar adayalı anılarını anlatan Kıbrıs Kahramanlarına, katılımlarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

Rotary Kulübü’nce düzenlenen etkinliği, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, İlçedeki Muharip Gaziler Derneği Üyesi Gaziler ile vatandaşlar izledi.

Diğer yandan, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aykut Ateş, etkinlik sırasında ve sonrasında yaşadığı duyguları Hakimiyet’e anlattı.




Bu sayfayı yazdır

20.10.2019 15:53:38

Bu haber 826 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.019.609

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
802 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
313 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri